• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2016

20:43

DAČIĆ O HUMANITARNOJ POMOĆI SIRIJI: Kome smeta što je Srbija poslala 2.000 ćebadi i 661 kilogram deterdženta!

Politika

DAČIĆ O HUMANITARNOJ POMOĆI SIRIJI: Kome smeta što je Srbija poslala 2.000 ćebadi i 661 kilogram deterdženta!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da su apsolutno neprihvatljivi pritisci koji se vrše na Srbiju kako bi ona, rečeno diplomatski, usaglasila svoju spoljnu politiku sa EU, odnosno, rečeno srpski - da i ona uvede sankcije Rusiji

- Srbija želi u EU, ali nikada neće raditi ništa što je protiv naših nacionalnih interesa. Mnoge velike zapadne zemlje na međunarodnim forumima nastupaju kao pripadnici grupe tkz. prijatelji Kosova, a za to vreme mi treba da uvedemo sankcije prijateljima Srbije. Mi sa svima želimo dobre odnose, ali ne smemo raditi protiv sebe - rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo.

DAČIĆ: Ako je prošlost jedina budućnost, nećemo je imati!

Dačić dodaje da se isto tako digla velika buka o humanitarnoj pomoći Siriji, koju čini jestivo ulje, šećer, brašno, odeća, obuća, elektro-agregati, lekovi i potrošni medicinski materijal. 

- Kome može da smeta 84 komada gaća, 2.000 ćebadi ili 661 kilogram deterdženta za pranje rublja? Mi pomažemo narodu Sirije, kao što smo i drugima, i kao što ćemo slati u Siriju pomoć i ako nam neki drugi to predloži. To plašenje Srbije više ne prolazi. Otvoreni smo za saradnju sa svima, ali pre svega su interesi Srbije - zaključio je Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

Запад нас не сматра за државу, ми смо за њих заморче које треба да испуњава жеље а да заузврат добија ништа, а колико су јадни види се на примеру Сирије која је нама већи пријатељ, од тзв."пријатеља". Треба помоћи браћи Русима у свему, они се боре за добробит свих нас.

nati

pre 7 godina

Pustiti vodu da g.v.a odu.Tako treba postupati sa EU i sa Briselom a o kaubojima i da ne govorim.Dosta je bilo njihove za.e.ancije.Vucic treba da trazi odstetu za bombardovanje Srbije i ne odustajati od toga.MMFmoze malo da proseta mimo nas, dok oni nama ne nadoknade ratnu odstetu,nema vracanja dugova.Tako treba razgovarati s tom pokvarenom i pohlepnom bandom a ne da im ljubimo ruke i noge.\n

Ali Šele

pre 7 godina

Nešto se kuva pre neki dan u roku od osam sati dva ultimatuma za Srbiju, prvi ultimatum izneo je ambasador Ćepurin a nakon toga Brisel, a nadam se da će premier Vučić uspeti to rešiti

vlada

pre 7 godina

Dačiću, sve što uradi Srbija, sve što uradi pravoslavni narod, ne valja zločincima katoličke vere! E zato će biti kažnjeni, jer ne zaslužuju opstanak nakazne i zločinačke politike! Mi ne pripadamo tom svetu, jer nikada nismo bili osvajači, kolonizatori, zločinci, sejači mržnje .... i ne vredi! Pitaj narod, da li želi u Evropu! U takvu, sigurno NE!

Slavko

pre 7 godina

Sta potezica jos uvek radi u Libiji ,eto to isto salju kao humanitarnu pomoc sve samo ne cebad

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija