• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2016

21:09

PREDSEDNIK FILIPINA NA POPRAVNOM: Govorio sam o odvajanju spoljne politike od SAD

Politika

PREDSEDNIK FILIPINA NA POPRAVNOM: Govorio sam o odvajanju spoljne politike od SAD

Podeli vest

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte objasnio je danas da njegova izjava o "odvajanju" od SAD ne znači prekid odnosa Manile i Vašingtona već razdvajanje njihove spoljne politike


- Ono o čemu sam zapravo govorio je odvajanje spoljne politike. Ne mora da se podudara sa američkom spoljnom politikom- rekao je Duterte na brifingu za medije nakon što se vratio u Filipine posle četvorodnevne posete Kini. 

Nije reč o prekidu veza, naglasio je on, dodajući da to "ne bi mogao da uradi", preneo je Rojters. 

Američki Stejt department je ranije objavio da će SAD tražiti objašnjenje od Filipina za izjavu Dutertea o "odvajanju" od Vašingtona.

KRVAVI VLADAR! Za 100 dana vlasti Dutertea, ubijeno 3.700 ljudi

Rojters je preneo da je Stejt department nazvao ovu izjavu zbunjujućom i u suprotnosti sa bliskim partnerstvom dve zemlje. 

Agencija podseća da je Duterte tokom posete Kini kazao da je "Amerika izgubila" u pogledu vojnih i ekonomski veza sa Filipinima.

"Objavljujem moje odvajanje od SAD", rekao je Duterte.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cica draza

pre 7 godina

kako je lepo biti drogeras u filipini ,jel???

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija