• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

21.10.2016

23:39

IVICA DAČIĆ O UCENAMA IZ EU: Nema napretka, pa ne mora ni da ga bude!

Politika

IVICA DAČIĆ O UCENAMA IZ EU: Nema napretka, pa ne mora ni da ga bude!

Podeli vest

Problemi u pregovorima Beograda i Prištine doveli su u pitanje nastavak dijaloga u Briselu

Mada vlasti u Beogradu ponavljaju da su evropske integracije jedan od prioriteta, srpska strana šalje poruke Briselu da su neprihvatljivi pritisci koji se sve češće postavljaju pred Srbiju.

Teške reči i tenzije zbog Trepće su utihnuli, ali ni posle nove runde tehničkog dijaloga pomaka nema. Dve strane ovog puta nisu uspele da se dogovore o priznavanju univerzitetskih diploma. Srbija neće reagovati na pristiske, kaže šef diplomatije 

SLOVENAČKI POSLANIK BOGOVIČ: Srbija ne sme da bude talac procesa pridruživanja EU!

- Sada su malo razočarani što nismo prihvatili taj sporazum. Rekli su da moramo da prihvatimo ili neće biti otvaranja poglavlja. A mi smo posle rekli da i ne moraju da budu otvarana. Jeste to nama životno važno da idemo ka EU, ali nećemo dozvoliti da nas neko ponižava, da ne upotrebim neki narodski izraz- rekao je Ivica Dačić. 

Kako kaže, crvene linije za Srbiju ostaju iste. 

- Nismo mi glupi i dobro znamo šta rade. Hoće da nas dovedu u vremenski tesnac i da kažu da moramo nešto da prihvatimo inače neće biti napretka. Pa ne mora da ga bude. Znate šta, mi želimo u EU, ali ne možemo u EU bez države. Idemo u EU kao i svi drugi, poštujući svoje državne interese. Očekujemo da Brisel to shvati, da Srbija više ne reaguje na pritisak, čim neko namršti čelo- rekao je Dačić. 

VUČIĆ: Stalo mi je do izveštaja Evropske komisije, ali mi je mnogo više stalo do MIRA I STABILNOSTI U REGIONU!

Implementacija Briselskog sporazuma jedna je od važnih stavku u evropskoj agendi Srbije. Srpska strana svesna je da napretka da evropskom putu neće biti ako ne dođe do pomaka u razgovorima sa kosovskim Albancima. 

- Ne mislim da je stagnacija u tom smislu, da ništa nije urađeno. Naprotiv, mislim da je Beograd kao pregovaračka strana pokazao dosta konstruktivan pristup. Mislim da Priština nije uradila mnogo, bar što se tiče i posebno što se tiče zajednice srpskih opština- kaže ministarka Jadranka Joksimović. 

OPASNO! SPORAZUM IZ BRISELA PREKO NOĆI PROMENJEN: Zapad pred Srbiju stavio novu strašnu ucenu!

Evropski predstavnici u Srbiji zakopčani do grla, bez ocena da li su pregovori ozbiljno uzdrmani. 

- Dijalog se nastavlja, Evropska unija nastavlja da igra svoju ulogu u tome- kaže Majkl Davenport, šef misije EU u Srbiji. 

Srpska strana očekuje da do kraja godine budu otvorena tri poglavlja, od poglavlja 5 koje se tiče javnih nabavki i 25 i 26 koja se odnosi na nauku, kulturu i obrazovanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Unapred znam da će mnogi sa podsmehom komentarisati ovakav "nediplomatski" rečnik gospodina Dačića, uprkos tome što je izgovorio sasvim korektan odgovor na neprestano neprincipijelno i ucenjivačko ponašanje evro-atlantskih ljubimaca sa Kosova i Metohije. Na njihov svakodnevni teror i razbojničko ponašanje EU i SAD se uglavnom ne mešaju ili se "prave ludi". Možda je glupo o tome govoriti sada ali, još davno je bilo jasno da je EU stalo da nas drži na užetu, da nas zamajava dok nam, u isto vreme, zateže omču oko vrata i "pomažući nam" dovodi do svršenog čina. Lepo je gospodin Dačić rekao. Nama je EU prioritet ali, ako po tu cenu treba da izgubimo državu onda nam je sve uzalud. Znam da bi mnogi pristali da izgube i državu samo za nemačku radnu vizu ili američki "zeleni karton" ali, zvanični predstavnici Srbije imaju svetu dužnost da se bore za interese ove države a ne za interese pojedinaca. Nadam se da je većini gradjana Srbije važnija njihova država od punih kolica piletine, ili svinjetine, kljukane hormonima, kupljene u "Aldiju", u Frankfurtu, ili na nekoj farmi u SAD ili Kanadi. Srbija je do sada "pregovarala" tako što je ispunjavala albanske zahteve ne insistirajući da Albanci ispune ono što je njihova obaveza. Vreme je da se sa pregovorima ,"A la Rambuje" prestane.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Шта би са "оним судом" за "ратне злочине" ОВК и убијања Срба заробљеника, ради узимања и продаје њихових органа у САД-е...?! Нема преговора - док Суд не... - "заседне"...!! И тачка....Е, онда можемо даље...!!

drago markovic

pre 7 godina

Moglo bi se jos toga dodati komentaru Mladenovom.Ima toga za roman obima iz vremena dok su ih pisali pisci,ne sadasnje pripovetje koje krste kao roman.Je li EU demokratska ili kako kad,nekad agresorska kad je Srbija u pitanju.Po takvom ponasanju mi nebi usli u EU kao zemlja sa svim atributima drzavnosti vec kao očerupani vrabac sa grbom moćnih ORLOVA.Dokle bre,da nam i gace skudaju.Oni bi da udjemo u EU kao ovi jadnici iz Libije,Iraka,Sirije,Avganistana,a svi drugi kndidati primljeni u zagrljaj kao da su deca majke zvane EU. Bre DAČIC JE TOLIKO FINO IM PRENEO: DA SU AGRESORI,SILEDZIJE,DZELATI I PIKVARENI DO ZLA BOGA.ZNAJU LI ONI DA IH NIJE BILO KAD SE ZEMLJA SRBIJA PROSTIRALA OGRANICENA SA TRI MORA I SVE DO BUDIMA.DA JE SRBIJA IMALA DUSANOV ZAKON KAD SU ZEMLJE EU BILE TAKORECI PLEMENA ILI JOS GORE HORDE NEORGANIZOVANE.SVAKA ČAST DAČICU NA BIRANIM REČIMA I MLADENOVIĆU NA OTVORENIJEM IZNOSENJU STA BI eu HTELA OD SRBIJE.POZDRAV ZA MLADENA.molim da objavite ovaj komentar bez zadnje rečenicen

drago markovic

pre 7 godina

hajde objavite vec jednom moj komentar na Dačicevu izjavu i komentar na istu od Mladena Mladenovica koji je odlčan tj. za desetku.poz.n

vojska_spasa

pre 7 godina

Ajde i on da kaže koju pametnu. Svaka čast na odgovoru, Dačiću. Mislio sam da to neću nikad napisati.

filipfilipovic

pre 7 godina

Po potpisivanju Kumanovskog sporazuma i rezolucije 1244 svi su mislili prestalo je bombardovanje i svemu je dosao kraj.UNMIK i KFOR radili su sve na stetu preostalih Srba a u nihovom prisustvu poruseno je vise stotina crkava i manastira,proterano iz sela i gradova sve nealbansko i uzurpirana pokretna i nepokretna imovina. 2004 nastupio je jos jedan progon sa Kosmeta gde je sve gorelo a Evropa i svet je sve to gledao a 2008 sve zemlje NATO pakta koje su nas bombardovale priznale su Kosovo.Nasa slepa vlast pristupila je pregovorima i u Brisel otpisala sve srpsko:registracije vozila,vozacke i saobracajne dokumentacije,priznala granice na severu Brnjak,Jerinje i Merdare i na njima postavila carinu a pravdaju se da nisu priznali Kosovo.I slepi su progledali na ovakvu poniznost da se otudji kolevka drzavnosti Srbije zbog magle i ulaska u EU.Narodski receno izdaja Vuka Brankovica.STOP prodaji Kosmeta.

drago markovic

pre 7 godina

zasto ne objavite moj komentar jos od jutros.iovako imate samo dva. Znači niste pretrpani.mozda vam ne pase sto u njemu kritikujemnjevropu,a hvalim dačica i komentatora mladena.stv arno nije fer.Ne cenite moj  trud ni istinu.poz.n

Posmatrac

pre 7 godina

Iskren, konekventan i hrabar. Drzava koja ne stiti nacionalne interese, svoje nacionalne resurse i ne ispita pljacku nacionalih banaka koje je pogasio Dinkic ( koje su " pripojili" tajkuni i promenili im imena ) - drzava nije.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija