• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

23.10.2016

20:38

DRAMATIČNO, RUSI I SRBI NA NIŠANU NATO: Šef vojnih snaga Alijanse Petr Pavel ponovio pretnje našoj zemlji!

Politika

DRAMATIČNO, RUSI I SRBI NA NIŠANU NATO: Šef vojnih snaga Alijanse Petr Pavel ponovio pretnje našoj zemlji!

Podeli vest

Rusija ne sme u rat sa Zapadom jer nema jaku armiju i u Evropi ima samo Srbe za saveznike, poručio general Petr Pavel, šef Vojnog odbora NATO * Ovo je nastavak žestokog pritiska na Beograd

NATO pakt opet, bez ikakvog konkretnog povoda i razloga, preti Srbiji ratom! Češki general Petr Pavel, predsednik Vojnog komiteta NATO, juče je u Pragu na konferenciji pod nazivom "Hibridne operacije protiv NATO i propagandne dezinformacije" rekao da Rusija ne sme da ratuje sa Zapadom jer ima mnogo slabiju armiju, ali i zbog toga što u Evropi ima samo Srbe za saveznike!?!

Informer

mojugao

VLADE RADULOVIĆ
VOJNI ANALITIČAR

Jedini sukob koji bi mogao da se dogodi je nuklearni rat koji nikom nije u interesu. Ovakve pretnje iznose obe strane, jer moraju da opravdaju vojne budžete.

 

Pavel, koji je na našim prostorima postao poznat kada je u septembru Srbiji i Republici Srpskoj zapretio agresijom (vidite okvir), istakao je da su Rusi svesni svoje vojne nemoći, pa zbog toga stalno prete nuklearnim oružjem i na silu prave neprijatelja od EU i SAD!

Ratna atmosfera

Češki general je, izigravajući političara, ocenio da ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin "preživljava na vlasti" tako što fabrikuje spoljnog protivnika i konstantno stvara ratnu atmosferu.

Ratno huškanje

 

Iako ima sposobniju armiju nego pre 15 godina, Rusija još nije u stanju da bude konkurencija Zapadu
Petr Pavel, predsednik Vojnog komiteta NATO pakta

- Iako ima sposobniju armiju nego pre 15 godina, Rusija još nije u stanju da bude konkurencija Zapadu, čega je rusko rukovodstvo svesno.

A i u Evropi, na Balkanu, za potencijalnog saveznika imaju samo Srbiju... Zato često prete da će upotrebiti nuklearno oružje koje treba da prikrije slabosti u oblasti konvencionalnih snaga.

Moskva ne razmišlja o ratu zato što bi to u suštini bio nuklearni rat. Rusiji odgovara da stvara spoljašnjeg neprijatelja zato što to omogućava sadašnjem režimu da preživi. Preživljavanje režima u stanju u kakvom je sada jeste glavni motiv ruskog rukovodstva - naglasio je Pavel.

Niko u Vladi Srbije nije juče zvanično komentarisao novu provokaciju čelnika NATO pakta. Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović, na drugoj strani, podseća da je ovaj vojni savez produžena ruka zapadne vojne industrije koja se bogati u atmosferi pretnji i naoružavanja.

Psihološki rat

 

Sve je ovo u domenu psihološkog ratovanja NATO i Rusije, koji se vodi i preko drugih država
Boško Jakšić, spoljnopolitički analitičar

- Oni zarađuju kako na ratovanju, tako i na pretnjama i zaoštravanju situacije. Koristeći ovakvu retoriku, NATO čelnici zapravo stvaraju argumente za jačanje vojne industrije i tako pritiskaju članice ovog pakta da daju što više para za oružje.

Osim toga, u NATO osećaju da kao relikt Hladnog rata gube tlo pod nogama, pa budućnost jedino vide u pritiscima i ucenama. Kad je reč o Srbiji, jako je važno da mi, uprkos svim provokacijama, sačuvamo neutralnu poziciju - podvlači Jovanović.

Kriza u odnosima

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić kaže da Rusija i NATO zbog krize u odnosima sve češće pominju rat.
- Zapad stalno upozorava na to da bi Rusi začas osvojili Baltik, odnosno Estoniju, Letoniju i Litvaniju, stalno tvrde da Moskva ima veliku prednost. Rusija, s druge strane, podseća građane gde su nuklearna skloništa, kako slučajno ne bi zaboravili...

I jedni i drugi sve vreme spominju novo naoružavanje. Ipak, nuklearni rat nije moguć. Sve je to u domenu psihološkog ratovanja, koje vode preko drugih država, pa i preko Srbije - zaključuje Jakšić.
 

Pavel: "Opasni ruski uticaj"

Podsetimo, general Petr Pavel je u septembru na konferenciji Vojnog komiteta NATO u Splitu čak najavio i novi rat na Balkanu, direktno zapretivši Srbiji i Republici Srpskoj. Kao razlog za rat, Pavel je naveo "jačanje opasnog ruskog uticaja", koji predstavlja sve veću pretnju po bezbednost NATO članica.

- Opasnost od sukoba na Balkanu i dalje je jako velika. Situacija u ovom regionu je daleko od stabilne. Balkanu danas preti islamski terorizam, ali i opasni ruski uticaj - naveo je Pavel.

NATO PAKT PLANIRA OKUPACIJU SRBIJE?! Tvrde da im treba 72 sata da našu zemlju stave pod punu kontrolu!

ČEPURIN PROTIV EVROPSKIH UCENA: NATO bi trebalo da nadoknadi štetu Srbiji, a ne da postavlja nove zahteve!

ČEPURIN ZAHTEVA PRAVDU: NATO da isplati 100 milijardi dolara odštete za bombardovanje Srbije!

PARANOJA! AGENCIJA ROJTERS TVRDI DA RUSI IMAJU TAJNI PLAN: Putin osvaja Bugarsku, Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Letoniju!

ČEŠKOM GENERALU SE PRIVIĐA RUSKA PROPAGANDA: Kremlj šiti paniku i strah!

NATO GENERAL ČAČKA MEČKU! Pavel: Putin ne sme u rat sa Zapadom, jer nam nije dostojan protivnik!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 7 godina

Govori i vređa general čiju su državu nemci pregazili kada su krenuli na istok, a rusi kada su krenuli na zapad bez ikakvog otpora - sramno i ko mu dade čin genaralisimusa.

zoran t

pre 7 godina

Kakav narod takav i general,Česi su uvek bili dobri svejkovi, za gospodara,

Lala iz Banata

pre 7 godina

Nisam se bojao ni kad su pucali po meni , a treba da se bojim "nišanjenja"?

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ди си Вера - Мађарице... Љубим те у ... - лице...!! Та јесил* ... то ти...? Дајеш ли још оном твоме "Лали"... - свако вече "На-То" да ..."Опали"...?

Lala iz Banata

pre 7 godina

*Оћеш поштено...? Та више се плашим кад сиђем... - с "панчевачког моста"...!

Srba

pre 7 godina

Ne bih pridavao mnogo paznje izjavama Pavela. Da je ruska armija toliko slabija od snaga NATO pakta, ne bi toliko pricali o Putinu i navodnim pretnjama baltickim zemljama, Finskoj i ko zna kome jos. Plase mecku resetom.

Srb

pre 7 godina

Која слабост? Русија је светска сила, има више од 8500 нуклеарних бојевих глава, гађају мету на 1500 километара раздаљине, о другом наоружању сувишно је говорити види се на војној паради сваке године. Ко чачка руског медведа игра се са судбином читавог света, јер Руси су народ који не бира средства у одбрани отаџбине.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ипак, Бог је за сваки случај одредио, на чијој страни буде СРБИЈА, тај у рату ... - побеђује...!! То знају сви Генерали, који су читали мемоаре Мекензена... Они који нису... лапрдају баш као Петр Павел и њему ... - слични...!

Ljubo

pre 7 godina

Nista nije sporno ,pa ni dramaticno ..ako budemo u NATO savezu ,bicemo na nisanu Rusije ,sada smo vise protiv Amera ,i na njihovom smo nisanu ,tako mi i svi drugi rade , ....problem je zapadu ,sto se konacno pojavio tim ,organizacija ,mocnici ,koji ce isto da reaguju ,rade ,spletkare ,ubijaju ,razvaljuju,i vode nadmoc ,da bi ugrozili drugu tj .zapadnu silu ,i trenutno su u ptednosti ,i najvjerovatnije da su to mudriji ,opasniji od ovih vec istrosenih zapadnjaka ,.sazreli su i moraju malo da se otresu..

pusitenamkaruprekoprezervativa

pre 7 godina

ne verujem da Rusi nemaju nacina da ovog sklone. Sve kje to velika predstava za naivan svet.

Neko iz mase

pre 7 godina

Da Rusija ima samo Srbiju za saveznika u Evropi to je tačno ali tačno je i da Rusiji ne bismo bili od pomoći u eventualnom ratu. Okruženi smo NATO zemljama. Pa na onom mitingu na Batajnici od pre par dana ruski piloti nisu mogli da dođu svojim lovcima nego su došli kao putnici, o čemu dalje da pričamo...

mirko

pre 7 godina

Mislis li da ce nekoga da pitaju kad bude postalo vazno? :) Svasta....

Neko iz mase

pre 7 godina

Mislim da neće ni da stignu da pitaju...to je prvo, a drugo, neće ni da ih interesuje.

mirko

pre 7 godina

Mislis nece stici da im zabrane? A mi necemo bas nikoga interesovati, kako rece Tarabic :). Belgija optuzena da su njeni F16 pobili civile u Siriji, Belgijanci tvrde da to nisu njihovi avioni, a neznvanicno to jesu belgijski avioni ali su prodati Sudijcima i nije promenjena identifikacija. Kako je Nato zastitio Belgiju, sta mislis? Nikako... Sa takvim prijateljima kome trebaju neprijatelji... Ako je vec tako zna se gde prioriteti leze...

mixa

pre 7 godina

od saveznika samo srbe na balkanu,,,,,,,malo li je..

Republika Srpska

pre 7 godina

Rat je nesto sasvim drugo pogotovo sada kad su dometi raketa preko 12ooo kilometara . Rusi nas mogu stititi kako hoce jer u ratu je meta zemlja iz koje bi napeli Srbiju . Ta bi zemlja bila na udaru vrlo razornom jer morali bi Rusi pokazati moc . Previse bi svi koji bi nas i vas napali platili cijenu . Nema nas mnogo a nicim nismo bogati . Mi NATOu dodjemo ko trn u guz... nebi on nikad usao na Balkanu u rat sa nama jer imaju oni Bliski Istok gdje je svo bogatstvo . Tamo ce da se zakrvi samo tako a tu je Kina i Juzno kinesko more pa Sjeverna Koreja . Svi bogati Arapi po Bosni prave svoje gradove sa dzamijama i svom infrastrukturom . Tu ima i Saudijaca , Katara, Dubaija . Nebi oni dosli ovde sigurno da im Ameri i CIA nisu garantovali mir

peca

pre 7 godina

Mislim da je za NATO sasvim dovoljno da ima Srbiju i RS za saveznike!

bakibrat

pre 7 godina

samo cetiri S Srbiju spasava i po neki vojvoda,a bilo ih je kroz istoriju...\n

Anarhista

pre 7 godina

Pa nije ovo '45-ta da Rusi salju pesadiju. Poklon dolazi sa neba, ovaj put. A sto se tice Srba, dogadjaji iz 2-og su jos uvek svezi, tako da cemo u 3-cem da poravnamo stvari.

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Da je ovaj general u pravu on ne bi cekao ni sat vec bi davn krenuo na Rusiju. Kako nas narod kaze, ,,NE LAJE KUCE SELA RADI, VEC RADI SEBE!,,

srbija

pre 7 godina

Visoki vojniče Pavel, pročitajte pričicu kako je žaba gledala kako se konj potkiva... Proverite u Glavnom štabu NATO, ni jedna svetska sila nije htela 1999.g. da udje svojom pešadijom u Srbiju. Pitajte - z a š t o !

jivek

pre 7 godina

sta nas briga mi imamo lazanskog analiticara i on kaze da nasa tri mi8 mogu da obore f16. imamo novinare vucicevica i cmarica jalovog i boli nas tuki. jaci smo od rusije kada su nam poslali onaj s300. sada smo jaci od risa i amera zajedno. neka dodj ako imaju muda kada ih dikic privede bice njima. mi smo sila jeste li videle nasu recnu fregatu.

pera iz zivinica

pre 7 godina

A jesi nam objasnio svaka ti cast. Mani se tastature pametniji si.

Nemir

pre 7 godina

Popravi malo pravopis,ne znaš jesi li pošao ili si došao.

Sudija

pre 7 godina

Dokle ce ovaj da bunca? Rusi i Srbi se ne boje vaseg NATO saveza. Kakvu vi armiju imate mindjusara i narkomana? Vi ste sposobni samo na jeziku.

sashahamlet

pre 7 godina

Pa kad su slabiji od vas što ne krenete već jednom pa da vidimo

kiza

pre 7 godina

Ovaj ima neki ludacki pogled. Ali nema i za takve postoje ustanove.

Srbin

pre 7 godina

Ja mislim da on glumi majmuna a tako mi i izgleda

vasilije

pre 7 godina

Još jedan u mnoštvu onih koji su žedni ljudske krvi .U suštini je običan jado koji ništa iz istorije nije naučio a takvi uče na teži način često na onom svetu.

duška

pre 7 godina

Koji debil! Pa, kad je Rusija, uz nju i Srbija, povela rat? Probajte da krenete pa ćete videti ko su vam pravi, a ko prinudni saveznici! Mnogo tripujete ili vas uhvatila prpa pa mi ovo liči na onu našu narodnu "ne laje pas sela radi, već sebe radi"!

hok

pre 7 godina

Ajde milim vas pa nato seronje nisu mogli daporaze ni samu SRBIJU a jos ce kao srbiju i rusiju.

Fatamorgana

pre 7 godina

Nadrljao je onaj koga Amerikanac napadne,a Rus ga brani...

Marcco

pre 7 godina

Mora covek da lupeta i da se dokazuje novim gazdama. Ceh koji je gradio karijeru u komunizmu, skolovao se po Rusiji i radio za vojnu obavestajnu sluzbu u vreme komunizma... Sta da radi? Ne sme da cuti, bice sumnjiv. Mora da laje tri puta vise od ostalih! A mozda i dalje "radi" za stare gazde. Ne gradi se karijera po Rusima tek tako. Rusi uvek odaberu one koje u svakom trenutku mogu da "pritisnu".

kosta

pre 7 godina

PAVEL KADA SU TI SKINULI ONO IĆ NA KRAJU PREZIMENA BUDI SIGURAN DA ĆEŠ ZAVRŠITI KO I TAJ TVOJ ROĐAK SA IĆn

kosta

pre 7 godina

PAVEL(IĆ) A, ŠTA DRUGO OČEKIVATI OD NJEGA NEGO MRŽNJU PREMA SVEMU PRAVOSLAVNOMn

vladbgd

pre 7 godina

Dobri vojnik Svejk prolupao....generale, mozes Ruse i Srbe da povuces malo, pa da viknes ohoho

Joca

pre 7 godina

Ko ovog Pavela napujdava na medve]u rupu. Ti yna[ da rusi nemaju armiju mo\da ima silna ;e[ka

iscander

pre 7 godina

taj general ne govori istinu zato jer čelnici država podržavaju NATO a čelnici su korumpirani i izabrani od NATO struktura...zapitajmo se koliko čeha,grka,slovaka,talijana,bugara,islanđana bi napalo eventualno Rusiju i Srbiju?u svakoj državi ima za i protiv NATO...ja čitam kako komunistička stranka češke-KSČM podržava Rusiju i Srbiju a također i komunistička stranka Slovačke,Njemačke,Italije,Ukrajine,Grčke...čemu slušati ovog NATO huškača?

Mito

pre 7 godina

Ovi što dolaze iz Češke, Maldren Olbrajt (za vreme IB-a smo branili njen život i njene porodice), i ovaj general (zbog čega smo 68-me izlazili na ulice i branili njihovu slobodu), a oni se ponašaju kao hijene. Narod ima divnu izreku: "hrani kuće da te ujede". U dva svetska rata smo ginuli za saveznike. U istoriji smo branili hrišćanstvo, a kad se realno pogleda svi su nas izdali. Krajnje je vreme da sva ta belosvetska .... pustimo niz vodu i samo gledamo svoj interes. Nema više velikih svetskih ideala jer smo dobro naučili da: " za ideale ginu budale". S poštovanjem

Antifamo

pre 7 godina

Srbija je opet ušla u fazu kada će opet dobiti porciju zračenja i ono što ide uz to.Vidjeli ste kako su došli ruski piloti neki dan u Batajnicu.Oko vas su oni koji jedva čekaju da vam rasčerupaju pašaluk i da vas pošalju iza Karpata u pradomovinu.

pavle

pre 7 godina

ovaj pter favel je jedan običan pušadžija i đubre češko kome on preti i o rusima priča koješta kad nato ima takverukovodioce onda da ga .... i taj nato.česi su oduvek bili prišipetlje i kukavice oni su fašiste dočekali sa cvećem.pa su sad pomanitali-

pomoravac

pre 7 godina

Kakvi crni saveznici, 99 kada su nas ubijali nikoga nije bilo. Svi su nam okrenuli ledja i uveli sancije. I sta sada , neka se poubijaju koliko hoce nas batalite.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija