• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.10.2016

23:33

ĐORĐE VUKADINOVIĆ O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Ako ga Vučić podrži Nikolić ima najveće šanse!

Politika

ĐORĐE VUKADINOVIĆ O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Ako ga Vučić podrži Nikolić ima najveće šanse!

Podeli vest

Poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je da je trenutno mnogo bitnije da prava opozicija počne razgovore o zajedničkom političkom nastupu

- Ako izborni uslovi ne budu bolji i ravnopravniji, nikakav čudotvorni kandidat neće moći da ugrozi kandidata vlasti- rekao je Vukadinović. 

On je rekao da je bitnije to raditi, nego licitirati o imenu zajedničkog predsedničkog kandidata. 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Tomislav Nikolić na izborima ima ozbiljne šanse, pogotovo ako ga podrži premijer Aleksandar Vučić. 

STEFANOVIĆ: Vučić će predložiti dobrog kandidata za predsednika, u suprotnom - Šešelj bi pobedio!

"Nikolić, pogotovo ako bi ga Vučić podržao, uopšte nije tako slab kako ga neki predstavljaju i imao bi ozbiljne šanse. Ali, isto tako, Nikolić nije ni toliko jak da bi mu pobeda bila unapred zagarantovana. A Vučić voli da igra na sigurno", rekao je Vukadinović i dodao da je Vuk Jeremić vrlo dobar "kandidat za kandidata", kao što je i bivša predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, pa i neki drugi. 

On je izrazio žaljenje zbog svega što se dešava u DSS-u na čijoj je izbornoj listi ušao u Skupštinu Srbije. 

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Vučić bi ubedljivo pobedio, ali se neće kandidovati za predsednika Srbije!

Najviši organi DSS-a zatražili su da u poslaničkom klubu DSS-a ne bude Đorđe Vukadinović, čemu su se usprotivili šefica tog kluba Sanda Rašković Ivić i poslanik Slaviša Ristić. Sanda Rašković Ivić je isključena iz stranke, a Ristić je sam izašao. 

Vukadinović je dodao da mu je drago što se pokazalo ono što je od početka govorio - da nije sukob između DSS-a i njega, nego da oni imaju sukob unutar sebe. 

- Uostalom, kada vi iz stranke isključite dojučerašnju predsednicu koja vas je vratila u parlament, kada rasturite svoj sopstveni poslanički klub i kada vam stranku demonstrativno napuste jedan Marko Jakšić i Slaviša Ristić, koji su simboli srpskog otpora na Kosovu i Metohiji, onda je više nego jasno da s tom strankom nešto ozbiljno nije u redu- rekao je Vukadinović. 

Upitan da li će sa Sandom Rašković Ivić osnovati novu političku stranku, on je rekao da je čisto stranačka forma organizovanja danas u Srbiji prilično istrošena i kompromitovana. 

- Ali svakako ću nastaviti političku borbu koju sam započeo. I sa Sandom, i sa mnogim drugima koji su mi se ovih nedelja i meseci javljali, i koji su u mojim skupštinskim i javnim nastupima videli neko ohrabrenje i novinu na političkoj sceni- rekao je Vukadinović. 

On je dodao da mu je prihvatljivo da napravi poslanički klub s donedavnom visokom funkcionerkom Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović koja je nedavno napustila stranku i deluje kao samostalni poslanik, ali da o tome još nisu ozbiljno razgovarali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Председнички избори... далеко...А "Ђока" .. - нам увек "близу"...?!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ако га Вучић "подржи", имаће онда шансе и наш... - "Ђока"....?!

mile

pre 7 godina

Situacija je da Vucic mora da se kandiduje,posto nema dobrog kandidata.\n

zoran miljkovic

pre 7 godina

Још једна луда на политичкој сцени Србије, представља се као аналитичар, а најурили га одмах из странке за коју је годинама тврдио да је најздравија и најбоља, замисли колико аналитички посматра политику.То је један ситан шићарџија,као и сви ови назови аналитичари,који играју како власт свира, да би извукли само неку корист.

Dile

pre 7 godina

Cenio sam te kao analitičara Vukadinovicu a sada si, posle bavljenja politikom, dohvatio dno,nisi više interesantan kao analitičar jer niko ti više ništa ne veruje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija