• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.10.2016

16:37

GOJKOVIĆ U ŽENEVI: Srbija ostaje posvećena miru, demokratiji i ljudskim pravima!

Politika

GOJKOVIĆ U ŽENEVI: Srbija ostaje posvećena miru, demokratiji i ljudskim pravima!

Podeli vest

Predsednica Narodne skuštine Maja Gojković, koja je na čelu stalne delegacije srpskih poslanika pri Interparlamentarnoj uniji u Ženevi, izjavila je da Srbija ostaje posvećenja standardima predstavničke demokratije, vladavine prava i ljudskih prava, kao i miru, bezbednosti i miroljubivoj koegzistenciji sa susedima na Balkanu i u Evropi

Jesenje, 135. zasedanje na temu "Kršenja ljudskih prava kao najava sukoba: parlamenti kao prva linija odbrane", okupilo je više od 700 parlamentaraca iz 138 zemalja, uključujući i 67 predsednika i 47 potpredsednika parlamenata iz čitavog sveta, saopštila je Skupština.

U obraćanju Interparlamentarnoj uniji, Gojković je rekla da su parlamenti centralno mesto zaštite ljudskih prava u demokratskim državama.

- Osnovni zadatak parlamenata je da donose zakone koji će voditi računa da ljudska prava budu zaštićena, ukazala je Gojković i dodala da ratifikacijom međunarodnih pravnih mehanizama parlamenti i države dodatno garantuju poštovanje prava građana - navodi se u saopštenju.

GOJKOVIĆ: Potvrđeni mandati srpske delegacije u PS SE!

Srbija ove godine obeležava 125 godina članstva u Interparlamentarnoj uniji, a Gojković je rekla da je Skupština Srbije posvećena tome da parlament bude otvoreni za debate i javnost i da omogući "da se čuje svaki glas".

Gojković će se u Ženevi sastati i sa predsednikom Interaparlamentarne unije Saber Čavdrijem.

U delegaciji Skupštine Srbije na zasedanju učestvuju i narodni poslanici Milorad Mijatović, Snežana Bogosavljević Bošković, Mladen Grujić i Sanda Rašković Ivić, kao i generalni sekretar skupštine Svetislava Bulajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija