• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.10.2016

21:34

MALI O FORUMU 'BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI': Sjajna prilika za promociju prestonice!

Politika

MALI O FORUMU 'BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI': Sjajna prilika za promociju prestonice!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da forum "Beogradski investicioni dani", koji se naredna dva dana održava u "Centru Sava", predstavlja sjajnu priliku da se Beograd predstavi kao investiciona destinacija ovog dela Evrope

U naredna dva dana imaćemo priliku da predstavimo sve ono što je Beograd uradio u protekle tri godine, sve ono što planiramo da uradimo u narednih nekoliko godina, jer je Beograd danas potpuno drugačiji od Beograda pre tri godine, a Beograd danas je takođe drugačiji nego što će biti u narednih tri do pet godina - izjavio je Mali na koktelu dobrodošlice upriličenom za investitore u Skupštini grada.

Na forumu se, prema njegovim rečima, očekuje preko 600 učesnika iz skoro 20 zemalja sveta, a razgovaraće se o projektima u oblasti javno-privatnog partnerstva i o velikim investicijama u oblasti infrastrukture koju grad Beograd radi.

MALI: U Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta

- Posebno je, međutim, važno što na ovom forumu učestvuju i predstavnici drugih lokalnih samouprava, kako bismo svi zajedno radili na projektu stvaranja bolje i jače Srbije, i kako bismo prezentovali neku novu budućnost Srbije koju zajedno gradimo - istakao je Mali.

Osnovni cilj foruma je, kako je naglasio, da realizujemo što veći broj konkretnih ugovora, ali i da zaposlimo što veći broj ljudi, kao i da otvorimo neke nove investicije i projekte. 

Tanjug

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je u izjavi Tanjugu rekao da je cilj ovog foruma da se podstakne dalji razvoj naše zemlje, i to ne samo Beograda, već i drugih lokalnih samouprava, kao što su Vojvodina, Novi Pazar, Novi Sad.

MALI: Poslovni forum prilika da se privuku novi investitori

Privredna komora Beograda je, kako navodi, pripremila 40-ak projekata koje u ovom trenutku može da ponudi poslovnim ljudima, a reč je projektima koji su, kako kaže, od sušinskog značaja jer utiču na razvoj privatnog sektora.

- Sutra ćemo imati priliku da predstavimo projekte iz privatnog sektora, što ja za nas izuzetno važno. Želimo da ovo ima jedan kontinuitet, i da budući Beogradski investicioni dani budu uspešni kao prošlogodišnji - poručio je Miletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija