• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2016

10:13

MALI: Beograd je investiciona kapija Srbije!

Politika

MALI: Beograd je investiciona kapija Srbije!

Podeli vest

Beograd je u pravom smislu investiciona kapija Srbije, poručio je danas gradonačelnik Siniša Mali i pozvao sve zainteresovane da dođu i investiraju u Beograd i Srbiju

Otvarajući Forum "Beogradski investicioni dani", Mali je istakao da se taj skup održava u uzbudljivom trenutku razvoja prestonice kakav, kako kaže, nije viđen u protekle tri decenije.

- Beograd koji vidite danas je značajno drugačiji od Beograda koji ste mogli videti pre samo tri godine, a, usuđujem se da kažem, i tek najava onoga što će biti za dve, tri ili pet godina - istakao je Mali.

Beograd, dodao je, nije samo domaćin, već je i aktivni učesnik i nosilac projekata koji će biti predstavljeni na forumu, istakavši da srpska prestonica sa najvećim investicionim portfoliom u regionu ima šta da ponudi.

- Zahvaljujući podršci koju nam daje Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koja nam je obezbedila političku stabilnost i sa kojom uspešno sarađujemo na velikim projektima, možemo da vam garantujemo sigurnost investicija - poručio je Mali.

Mali je ocenio da Beograd i Srbija imaju značajne komparativne prednosti u odnosu na države u regionu, ističući da je Beograd danas grad sa najperspektivnijim međunarodnim aerodromom u regionu, koji je dom najbrže rastućoj avio kompaniji u regionu "Er Srbiji", i u kojem se ukrštaju evropski koridori sa kineskim putom svile.

Takođe, naveo je da Beograd i Srbija nude ubrzane procedure izdavanja dozvola i ozbiljan sistem novčanih i nenovčanih podsticaja.

Iz Srbije se, zahvaljujući širokoj mreži sporazuma o slobodnoj trgovini i zaštiti i podsticanju ulaganja, pruža pristup tržištu od preko 3,5 milijarde stanovnika, u sedam od 10 najvećih ekonomija na svetu, podvukao je Mali.

- Zbog svega toga, ne postoji atraktivnija destinacija za investitore od ove, zbog čega smo vas pozvali i drago nam je da ste se odazvali u ovolikom broju - rekao je Mali.

On je ukazao da su projekti ove godine raznovrsni - od projekata saobraćajne infrastrukture, poput rekonstrukcije Starog savskog mosta, izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, do atraktivnih projekata javno privatnog partnerstva u oblasti javne rasvete i podzemnih garaža i razvoja atraktivnih lokacija poput Depoa ili druge faze Prokopa.

Kako je rekao, u Beorgadu se niakda nije više radilo, navodeći kao primer fabriku Meita, koja se gradi u Obrenovcu.

- To je prva fabrika koja se gradi posle 2006. godine i zahvaljujući sasradnji sa vladom, gradom i opštinom Obrenovac investitor je doneo odluku da duplira kapacitete. Imaćemo za par meseci otvaranje prvog dela fabrike, a zatim i drugog , gde će biti zaposleno 1.400 ljudi. To je primer kako se ponašamo danas - rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao da je u Beogradu prvi put broj nezaposlenih smanjen na manje od 100.000, zahvaljujući merama aktivnog zapošljavanja.

- Golim okom je vidljivo da se u Beogradu nikad nije više gradilo, dizalice i kranove možete videti svuda od Slavije do Kalemegdana - rekao je Mali precizirajući da u Beogradu postoji vise od 500 aktivnih gradilišta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija