• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2016

11:50

VULIN: Veći doprinosi u PIO za 5,6 milijardi dinara!

Politika

VULIN: Veći doprinosi u PIO za 5,6 milijardi dinara!

Podeli vest

Zaključno sa 21. oktobrom ove godine doprinosi u PIO Fondu veći su od predviđenog plana za 5,6 milijardi dinara, što znači da država sve manje povlači dotacije iz budžeta za isplatu penzija, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin

- To je rezultat borbe protiv sive ekonomije. Zahvaljujući tome mi smo u ovoj godini povukli 17,4 milijarde dinara za dotacije - rekao je Vulin na konferenciji o sivoj ekonomiji u organizaciji magazina “Njuzvik”.

Kako je naveo, sa ovakvim povećanjem doprinosa u PIO fondu, do kraja godine će 35 odsto dotacija za penzije biti iz budžeta, a sve ostao ćemo zaraditi.

On je naveo da je borba protiv sive ekonomije jako važna jer kako je istakao nelojalna konkurencija ubija one koji žele legalno i regularno da posluju.

- Moramo se izboriti da pomognemo onome ko želi da regularno posluje da mu mu se takvo poslovanje isplati i bude nagrađen za to što posluje tako - rekao je Vulin.

On je naveo da u Inspekciji rada ima 242 inspektora koji treba da kontrolišu 300.000 privrednih subjekata.

Kako je rekao, u prvih devet meseci ove godine obavljeno je 40.772 nadzora u kojima je zatečeno 13.102 lica koji su radili na crno.

Na osnovu rešenja inspektora, 10.975 ljudi je zaposleno na neodređeno vreme.

Kako je kazao, od 592 neprijavljena subjekta, samo je 41 prestao da radi, a svi ostali su otišli u APR i registrovali se.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

"Национална" социјална политика коју спроводите, и издвајања која дајете, довешће до тога да: Срби постану... - НАЦИОНАЛНА МАЊИНА у својој сопственој држави...!! Замислите се Ви о томе Министре ...уместо "самохвале" коју стално слушамо...!?

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija