• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.10.2016

10:20

POPOVIĆ: Vlada da formira radno telo za zaštitu Srba u CG!

Politika

POPOVIĆ: Vlada da formira radno telo za zaštitu Srba u CG!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović pozvao je Vladu Republike Srbije da hitno formira specijalno radno telo koje bi se bavilo zaštitom prava Srba u Crnoj Gori koji su danas "najugroženija etnička zajednica u Evropi"

Popović je istakao da bi zadatak tog radnog tela trebalo da bude da internacionalizuje pitanje grubog kršenja prava i sloboda srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i da koordiniše akcije Vlade Republike Srbije i svih njenih institucija u pravcu odbrane interesa i prava srpske zajednice u Crnoj Gori.

- Kriminalni režim Mila Đukanovića sprovodi identitetski genocid i pravno i fizičko nasilje nad Srbima u Crnoj Gori. Represivnim metodama koje nisu viđene u Evropi u 21. veku, režim u Podgorici guši prava Srba na slobodno izražavanje, zabranjuje srpski jezik i ćirilično pismo i sprovodi najteže nasilje nad Srpskom pravoslavnom crkvom, koju nepriznati crnogorski crkveni zvaničnici, po nalogu Đukanovićevog režima, optužuju da je teroristička organizacija - kaže Popović i dodaje:

- Pitam se kakva bi bila reakcija međunarodne zajednice kada bi neko u Beogradu bilo koju versku zajednicu optužio za terorizam.

Iako srpski narod u Crnoj Gori čini više od trećine tamošnjeg stanovništva, objašnjava lider SNP, on je potpuno nacionalno i politički obespravljen, njegov ustavno-pravni status je nepriznat, dok se srpski politički lideri hapse, a njihove porodice izlažu najgorim vidovima pretnji i zastrašivanja.

- Krajnje je vreme da zvanični Beograd prestane da igra ulogu nezainteresovanog posmatrača događaja u Crnoj Gori, već da ispuni svoju ustavnu obavezu i preduzme energične korake kako bi se srpski narod u Crnoj Gori zaštitio od identitetskog i fizičkog progona koji nad njim sprovodi režim Mila Đukanovića - zaljučuje Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubsvaba

pre 7 godina

Svaka ti je na mestu jre od ovih crnogoraca ni u beograd nemože da se živi to sve treba proterati iz beograda i koje njihova crkva kad se krimosi poceli da poštuju crkvu jer i od nje bi krali . Milo gotovo je sa tvojim jer im više netrebas jer ceš i njih da kradeš pa ce oni da te smaknu iz predostrožnosti.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Прво.... - Да заштити Србе у Србији...А онда...може да иде... - даље...!! Па како да заштити Србе изван Србије, кад ни овде у Србији - не може? Умиремо 30 хиљада више нег* се роди...? Диспаритет демографске структуре становништва иде - страховито на штету српске нације тако, да кад кажем 30 "хиљада", услед тога је Срба још мање сваке године! Немамо национални програм...! Постаћемо НАЦИОНАЛНА МАЊИНА у сопственој држави 2035.... ( То не кажем Ја - Лала из Баната...То Вам каже Меморандум српске академије наука, Ћосић , Медаковић...итд.... најумније главе које је изродио овај народ, а које - не слушасмо...!!)

Vladimir

pre 7 godina

Srpskom narodu u Crnoj Gori je potrebna zastita svoje države više nego ikad do sad...

Nemanja Petrović

pre 7 godina

Sama činjenica da se nigde u Crnoj Gori ne nalazi tabla sa ćirilicom dovoljno govori koliko je naš narod ugrožen, režim koji vodi Đukanović nizakoga nije dobar osim za njega samog.

Sanja

pre 7 godina

Proci ce i njegovo. Mi smo isti narod i ne moze to jedna interesna grupa da promeni.

Rade

pre 7 godina

Ja moram da kazem da cenim to sto Popovic uvek pokrece pitanja koja su vazna za nacionalne interese Srbije.

Anchi

pre 7 godina

Vazno je sto se naglasava da je u pitanju rezim Mila, a ne crnogorski narod.

Mire

pre 7 godina

S promenom rezima sami ce se Crnogorci vratiti Srbiji.

Uroš N

pre 7 godina

Ne postji veći izdajnik od Mila Đukanović koji je prodao sopstveni narod zarad svojih interesa

Ogi

pre 7 godina

Dokle ce Beograd cutati kad u regionu skidaju table sa cirilicnim natpisimai ili kad hapse njene gradjane.

DJovan

pre 7 godina

Premijeru VUCICU, cujes li sta kaze ovaj covek, ili ga hapsi, ili poslusaj sta on predlaze, ako je u pravu, a svi znamo da jeste I sta ce VLADA preduzeti - nista kao I do sada kao u Hrvatskoj I Bosni I Kosovu, tako I u Crnoj gori, kakvog li imena bas u skladu sa politikom koju vode njeni antisrpski klanovi na celu sa Milom, ali zbog bratskih odnosa bolje je da cutimo, to je formula.

Milos Zdravkovic

pre 7 godina

I red je da se preduzme nesto po tom pitanju!

Blagoje

pre 7 godina

Neodgovorno je cutati i nemo posmatrati situaciju u kojoj se nalaze Srbi iz Crne Gore. Zato vlada mora pod hitno da reaguje.

Vladimir

pre 7 godina

Da li svi političari u Srbiji ćute a samo par njih se oglasi i kaze koliko je Milo stetan za Srbe?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija