• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2016

22:10

SPECIJALCI SRAVNILI DŽUNGLU: Francuske vlasti završile "čišćenje" najvećeg izbegličkog kampa u Evropi!

Politika

SPECIJALCI SRAVNILI DŽUNGLU: Francuske vlasti završile "čišćenje" najvećeg izbegličkog kampa u Evropi!

Podeli vest

U "Džungli" je, prema podacima francuskih vlasti, živelo 6.300 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih je tamo bilo više od 8.000.

Francuske vlasti su saopštile da su okončale “čisćenje” migrantskog kampa “Džungla” u lučkom gradu Kaleu, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa.

- Ovo je kraj ‘Džungle’, naša misija je završena. Više nema migranata u kampu – saopštila je prefekt departmana Pa-de-Kale Fabijen Busio, prenosi BBC i dodaje da je ova objava regionalne zvaničnice stigla dok su vatre i dalje gorele u kampu, nakon što su ih migranti zapalili tokom protekle noći i jutra.

BBC navodi da je ovaj kamp postao ključni simbol migrantske krize u Evropi, sa njegovim stanovnicima koji su očajnički pokušavali da se domognu Velike Britanije.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 dece smešteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija