• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

26.10.2016

23:55

NOVI PRITISAK NA SRBIJU: Bramerc dolazi u Beograd da hapsi radikale?!

Politika

NOVI PRITISAK NA SRBIJU: Bramerc dolazi u Beograd da hapsi radikale?!

Podeli vest

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc stiže u posetu Srbiji i kako se očekuje, insistiraće na hapšenju tri člana SRS, prenosi “Blic“

Bramerc će prvo razgovarati s premijerom Aleksandrom Vučićem i očekuje se da će glavna tema biti zahtev Tribunala za hapšenje Petra Jojića Vjerice Radete i Jova Ostojića, navodi taj dnevnik. 

Haško tužilaštvo ih je optužilo da su uticali na svedoke u procesu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja tako što su ih pretnjom, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče. 

Tribunal je vlastima u Beogradu u januaru 2015. uputio zahtev za njihovo hapšenje, a Viši sud u Beogradu je odlučio u maju 2016. da nema zakonskih osnova za njihovo hapšenje i izručenje Tribunalu. 

Bramerc dolazi u Srbiju pre nego što će podneti izveštaj Savetu bezbednosti UN, a u junu je rekao da "Kancelarija Tužilaštva žali što je Srbija skrenula sa puta pune saradnje". 

Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima je kratko saopštila da će se premijer Aleksandra Vučić sutra sastati s Bramercom i da će posle sastanka biti izdato saopštenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miso

pre 7 godina

Sta hoce vise,sve sto je vredelo od generala,predsednika smo im isporucili.Primite ga jos sutra i saopstite mu da je Srbija ispunila svoje obaveze prema HT,i da nas ubuduce zaobilazi u sirokom luku i nek ide da trazi Klintona i ostale Americke zlocince koji poubijase cele nacije a sve predstave kao kolateralnu stetu.Usput nek svrati i do Tacija nek upita i za njegovo zdravstveno stanje,a ni HR mu nije daleko.

marko

pre 7 godina

Opet stizu ucene. To ti je kad eu nema alternativu. Teraj ta g...a napolje iz zemlje.

asid

pre 7 godina

Hag 'oće da 'apsi radikale samo zato što ga ne vole, pa ko njih da voli, to ni majka ne bi mogla!

tegi

pre 7 godina

Odvratni,licemerni tzv. sud sa dvostrukim standardima oslobadja najgore zločince a ovaj Bramerc dolazi oko nekih gluposti zbog navodnih pretnji radikala ili šta već,ako samo zbog toga dolazi. Čim su oslobodili Gotovinu,Orića i slične Srbija je morala prekinuti saradnju sa tim sudom dok se ne kazne pomenuti.

vlada

pre 7 godina

Otkažite mu prijem! Nisam "radikal", ali da ne poštuje Srbiju, a dolazi po "harač" - to ne može!

nati

pre 7 godina

Jel to oni sebi nalaze posao da ih ne bi raspustili i zatvorili taj lazni i smesni cirkuski sud.Sto ne hapse siptare,nisu dobili dozvolu od americkih zlikovaca.Gde ce zlikovac da hapsi zlikovca.Ha,ha,ha,.....\n

Feniks1

pre 7 godina

Gospodine Bramerc , povedite i vojvode , da im tumace engleski , u Hag .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija