• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. ANĐELKOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

27.10.2016

22:10

BRISEL NAM UVODI SANKCIJE ZBOG ŠPIJUNA, RUSA I ALEPA: Veliko zlo, Evropska unija kažnjava Srbiju!

Politika

BRISEL NAM UVODI SANKCIJE ZBOG ŠPIJUNA, RUSA I ALEPA: Veliko zlo, Evropska unija kažnjava Srbiju!

Podeli vest

Pravi razlog za blokiranje pregovora Srbije sa EU nisu sporni odnosi sa Prištinom već hapšenje stranih špijuna u Srbiji, odbijanje da 'zaratimo' sa Rusijom i humanitarna pomoć žrtvama rata u Siriji

Evropska unija blokirala je pregovore o članstvu sa Srbijom, zvanično je juče potvrđeno u Briselu!

Iz Evropske komisije saopšteno je da je ova blokada uvedena zbog loših odnosa i zastoja u pregovorima Beograda i Prištine, ali pravi razlog za nove evropske sankcije našoj zemlji jeste hapšenje zapadnih špijuna, odbijanje da 'zaratimo' s Rusijom, kao i humanitarna pomoć koju smo poslali civilnim žrtvama rata u Siriji!

Kec iz rukava

U saopštenju EU navodi se da su napredak u vladavini prava i dijalogu s Prištinom ključni za nastavak evrointegracija.

IVICA DAČIĆ O UCENAMA IZ EU: Nema napretka, pa ne mora ni da ga bude!

- Nema konsenzusa članica da Srbija do kraja meseca otvori nova poglavlja - poručili su iz Evropske unije.

Istina je, međutim, da su evropski zvaničnici zastoj u sprovođenju Briselskog sporazuma iskoristili samo kao izgovor da nam uvedu sankcije. Iza ove odluke krije se zapravo klasična osveta zbog hapšenja funkcionera policije koji su godinama radili za zapadne obaveštajne službe.

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Strane službe nam neće oprostiti, jer Srbijom konačno upravlja Vlada!

Kako saznajemo, čelnici EU su našim vlastima diplomatskim kanalima poručili da neće biti nastavka dijaloga sa EU sve dok Srbija ne uvede sankcije Rusiji, ne relaksira odnose sa zapadnim obaveštajnim zajednicama (!?!) ali i dok ne obustavi humanitarnu misiju slanja pomoći žrtvama rata u Siriji!?!

Tanjug/AP

- Vašington ne gleda blagonaklono na hapšenje špijuna u vrhu MUP jer je izgubio dragocen izvor informacija, dok je čvrst stav Beograda da ne zavodi sankcije Rusiji trn u oku i SAD i EU. Zasmetalo im je i to što je poslata humanitarna pomoć u Alep, pa su samo čekali dobru priliku da briselski dijalog iskoriste za blokadu Srbije. Naravno, svesno su prenebregli činjenicu da upravo Priština mesecima minira pregovore... - prenosi naš izvor.

VUČIĆ: Neko u Prištini želi da ponižava Srbiju, tako nećemo da razgovaramo!

Šef diplomatije Ivica Dačić juče nije komentarisao naša konkretna saznanja, ali je istakao da Srbija kao ozbiljna država mora da sačuva nezavisnost.

- Bolje da nema poglavlja nego da budu narušeni nacionalni interesi! Srbija nije i nikada neće biti vreća za udaranje i ultimatume, to moraju svi da znaju - poručio je Dačić.

Politički razlozi

Analitičar Dragomir Anđelković uveren je da se iza birokratskih obrazloženja kriju politički razlozi.

- Ključ neotvaranja poglavlja jeste i novo uslovljavanje oko Kosova, ali smo ulje na vatru svakako dodali time što nismo oćutali špijunske afere i što smo slali pomoć u Alep. Brisel očekuje da momentalno prekinemo vojnotehničku saradnju s Rusijom - podvlači Anđelković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Дајем Вам плус...Али Вас питам...Којег ћете сина послати на Косово да тамо брани српске светиње и српску ... - нејач...? Ако то нисте спремни... И ако сами немате снаге да ТАМО ОДЕТЕ КАО ВОЈНИК И ВИТЕЗ ПРАВОСЛАВЉА...Не вичите пароле... Не приличи викати, "Косово-Србија", уколико нисте спремни сутра за Косово да гинете и СВОЈЕ СИНОВЕ ПОШАЉЕТЕ да покажу да су достојни прадедова... Не бусајте се у "јуначке" груди - а да терате "туђу децу" да гину за Косово...Не вичите "Јуриш"...Кад је у питању Косово, ту може само парола ... - " За мном"...!! Косово јесте Србија, али само уколико сте спремни сутра за Србију и Косово - свој живот да дате...!! Разумели смо се...!? .... Искрено се надам ... !?

OMG

pre 7 godina

ЕУ је скуп претплаћених западних идиота који и даље не схватају да је време њихове хегемоније прошло, живимо у мултиполарном свету, на Истоку је капитал, уместо што прете нека они нама плате ратну одштету, свих 19 земаља који су нас бомбардовали а Путин ће са задовољством да покрене процес.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

OMG, vi ste potrefili sa komentarom u centar. To udruzenje u Briselu je banda korumpiranih i bahatih birorata kojima je stalo samo do svoga dzepa. Oni su plunuli na moral, ideju kao i na svoje narode, koje predstavljaju. Pitam se samo koliko smrada covek moze izdrzati kada bi se nasao na jednoj sednici ovih bitangi. Ucenjivace, bahatne ludake, hohsaplere i ostale maloumnike nekada su stavljali u ludnice. Danas pune sa njima parlamente i poste ih onako balave da sline za koji dolar vise. Sto vise sline to su bogatiji jer znaju da im je vreme kratko... bar im toliko radi mozak.

zpn

pre 7 godina

Šta vi pišete pisete majko moja a sto to nasi to jest njihovi spijuni ima da otkriju a da to vec oni ne znaju.

nati

pre 7 godina

Sto samo srecni ,konacno smo ih se oslobodili,jupiiiii...Kraj zlotvorima,neka nas zaobilaze u sirokom krugu.Treba proterati i ove olinjale ambasadore,ne trebaju nam takvi teletabisi koji se pokrecu kao krpene lutke.\n

Ljubo

pre 7 godina

Nije pitanje do Srbije...pitanje je u velikim silama ,eto da ih nazovemo istok- zapad , ** batiih obadvije ....one nedozvoljavaju ovom dijelu svijeta da se svrsta 100% na jednu stranu ,i to ce tako biti dok je ove planete.A na nama je sto mozemo izvuci najbolje po nas ,a da ne izvlacimo najtanji kraj...ako bi se nekad ravnoteza poremetila ,pa mi prisli jednoj strani ,ne bi moglo proci bez nekog novog paklenog " golog otoka" i smaknuca ,jer smo toliko i uvijek podijeljeni ,potkupljeni ,podcijenjeni...SRBIJA,...

DS

pre 7 godina

Ma,kakva EU,oni su pod americkom sapom isto kao i Siptari. SAD pritiskaju i ucjenjuju Srbiju ne bi li im legalizovali kradju KosMeta.i ponistili Rez SB.UN. 1244 koju su sami potpisali a sada se prave blesavi kao da ta Rez. ne postoji. Pa onda gurnu na nas onu bedu bednu od EU da nas oni i Siptari ucjenjuju nekim glupim poglavljima i prdajom karte za EU-Titanik. Odbij fukaro,KosMet ne damo i tacka pa makar vi u Pristini organizovali OLJimpijske Igre,Sram vas bilo sve zajedno,bagro jedna belosvjetska,pustite mirni srpski narod na miru.

Bogoslav

pre 7 godina

Ma, kakva bre poglavlja?! Ne lažimo se! Nikada se neće desiti da mi uđemo u EU. Niti mi želimo biti sa njima, niti oni nas prihvataju. Use i u svoje kljuse bre!

robin

pre 7 godina

Naravno da nema nista od eu.Oni zele da Srbija nestane to je glavni cilj.

Milan

pre 7 godina

Konacno jedna dobra vijest ! Hvala vam stoko sto nam cinite uslugu,a nasa vlada,ako je pametna,treba da uvede carine na proizvode iz eu,a ne da gubimo toliki novac zbog simbolicnih donacija.

duda

pre 7 godina

rekli ste sve sto bih i ja ! daleko im lepa kuca ja necu u eu. nasi politicari jure kao bik na crveno, a onda lupe glavom o bukvu ! nisu nas nikad ni hteli i hvala im na tome !

ZN

pre 7 godina

Traži se od Srbije tačno ono što znaju da nećemo prhvatiti kako bi imali razloga da nas zaustave, a da u međuvremenu na brzinu pripreme Kosovo i Metohiju za pridruživanje i prijem prečicom u EU i NATO. Stvarno misle da smo gomila idiota, mnogo nas potcenjuju. Ili je to predstava za njihove...

teofil

pre 7 godina

Kakva bre hapsenja špijuna,  stvarno ko to jos objavljuje u medijima i sta oni ne znaju i neće znati o nama, stvarno sve spin do spina. Mislim da je sve jednostavno ali obrazlaganje bi potrajalo. Uglavnom ko s' djavolom tikve sadi o glavu mu se obiju, samo što će  i ovoga puta nadrljati običan narod i Srbija. Ko razume shvatiće a ko shvati biće mu jasno.n

marko

pre 7 godina

Momentum je na nasoj strani. EU je pokazala svoje lice, nema vise zabluda. Okrenimo se istoku. EU nije neutralna i to se vidi, sad otvoreno ucenjuju zbog pregovora sa kosovom.

janko

pre 7 godina

EU -je fašistička tvorevina, i leglo neofašista, koji žele da vladaju svetom, trtebalo je odavno njih otkačiti--ako država funkcioniše, a ne samo premijer, onda treba Ustavni sud da poništi sve potpise u Briselu, i suspenduje dalje pregovore, da se Rezolucija 1244 vrati pod okrilje UN, i da se jednom i zauvek kaže toj EU KOSOVO I METOHIJA SU --SRBIJA i tačka za sva vremena,Albancima ako se ne sviđa neka idu u njihovu matičnu državu pa neka sebi prave državu,Dosta je ponižavanja i sklanjanja SRBIJE. ŽIVELA SRBIJA, SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA,ŽIVEO CAR PUTIN, ŽIVELA RUSIJA, SRBIJA,RUSIJA,SRBIJA,SRBIJA,RUSIJA,SRBIJA,SRBIJA---

Dusan

pre 7 godina

Sad se vidi,a odavno se to znalo da politika nije kurva,nego onaj ko je sprovodi.Takvi su svi u EU-ji i zemlji kaubojstini.Zivela Srbija,zivela Rusija.

starica

pre 7 godina

Konacno procitah veoma razumne komentare i vidim da je nas narod shvatio sta EU stvarno od Srbije zeli. VUCICU, NE BACAJ NAROD POD ROPSTVO AMERA I NJIHOVIH POLTRONA IZ EU!!!! Ne treba nam "OKUPACIJA" u 21. veku, hocemo slobodu, nezavisnost, svoje tlo pod nogama!

bravo momci

pre 7 godina

da li se prosječan Srbin osjeća jako ponosno kada zna da njegova Srbija vodi bitku protiv nepravde cijeloga svijeta? ponosni srpski narod ne popušta niti pred Rusijom niti pred Zapadnom

kosovka

pre 7 godina

zar nije dosta ponizavanja ? gradjani koji zive na kosmetu mogu dugo i mnogo da pripovedaju o raznoraznim ponizavajucim momentima i situacijama kojima su svakodnevno izlozeni. dovoljan i vrlo bolno-slikovit je odnos i ponasanje na tzv administrativnoj liniji ( uzgred budi receno, pravoj granici na kojoj se za svu robu placa carina) o krajnje ponizavajucem odnosu raznoraznih sluzbenika u ambasadama ili konzulatima gde siroti unizani i obespravljeni gradjani cekaju vize ( koje naravno, po pravilu ne dobijaju ) je izlisno pricati, pisati, govoriti , saputati , plakati . pozivati.... koga to smartra sto bi reko rados bajic...pa, vidi se iz prilozenog... a pregovori? e, oni nemaju alternativu...put u eu je takodje bezalternativan..a srbi na kosmetu?...oni su alternativa za potkusurivanje...

Vlado

pre 7 godina

Ih sto smo se potresli, da samo znate. Ivan Pernar nam je otvorio oci. Hvala mu do neba. Tu su nasi prijatelji iz Rusije, Kine, Emirata, Japana, indije, Brazila...... Necemo umreti od gladi, a da ce biti tesko - bice

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija