• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.10.2016

12:54

DOBRA VEST! Svim penzionerima do 6.000 dinara, povećanje od 1. januara!

Politika

DOBRA VEST! Svim penzionerima do 6.000 dinara, povećanje od 1. januara!

Podeli vest

Jednokratna pomoć za penzionere od 5.000-6.000 dinara biće isplaćena svima, linearno, i to u naredne tri do četiri nedelje, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić

- To jednokratno povećanje važi za sve penzionere, jer računamo da ljudi mogu da se obraduju, da potroše neki novac za Svetog Nikolu, Novu godinu, Božić... ko šta slavi - rekao je Vučić na konferenciji u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, od 1. januara 2017. godine ići će se na povećanje penzija od 1,5 do 1,7 odsto.

Vučić je skrenuo pažnju i na to da je inflacija niska, 0,9 do jedan odsto, što znači da poskupljenja neće anulirati povećanje, odnosno da će svi penzioneri osetiti taj boljitak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 7 godina

Gospodine premijeru, treba da znate da to nije povecanje penzija vec vracanje dela koji je prethodno uzet. Povecanje jeste za one kojima niste smanjili penzije pre par godina. A usput pogledajte malo koliko je poskupela struja, voda grejanje i ostalo pa vidite kolika je inflacija i jeli unapred pojela to vase vracanje od 1.5 do 1.7 odsto.

zoran

pre 7 godina

stuja poskupela 3,7 posto a povecanje penzije 1,5 posto i kakvo je to povecanje

amigo

pre 7 godina

prvo neka izravna sve male penzije na nivo minimalne ..t.j. na 15.000..jer ovako ce povecanje iznositi,,od 70,do 120 din ,,sto je ponozavajuce jednako kao i ziveti sa 9 ili 10.000..dinara ..penzije ..

zemunac

pre 7 godina

Pa štrajkovi su trebali da počnu u Ponedeljak. Odjednom pokušaj atentata, povećanje penzija, nešto čudno se dogadja u zemlji Srbiji. Svaka čast Premjeru predupredili ste neradnike. Službenici sudstva, policija školstvo oni su hteli da štrajkuju, A penzionerima povišica ili vraćanje već uzetih para. Šta je tu je idemo napred u nove radne pobede.

Tina

pre 7 godina

Svaka cast.Uvek sto obeca to i ispuni.Treba prvo penzionerima povecati penzije,jer oni su najvise trpeli i cutali dok je Srbija stala na zdrave noge.

veselin022

pre 7 godina

NETREBA NAM MILOSTINJA, VRATITE NAM NAŠE STEČENO PRAVO. RADOVAĆEMO SE SAMO KADA NAM VRATITE ODUZETO I NEZNAMO DORADA ĆETE NAM I DALJE UZIMATI PO DIVLJEM ZAKONU.

vlada

pre 7 godina

Solidarnost /pa čak i prinudna/ nikada nije bila sporna, ali penzioneri koji nisu "učestvovali" /kasnije penzionisani/ u povišici 2008. god. bez "pokrića", nisu smeli biti obuhvaćeni redukcijom penzija, jer te "blagodeti" nisu ni uživali! Za obračun visine penzija postoji "formula", koja nema veze sa povećanjem iz navedene godine, i zašto bi bio u istom košu "vraćanja" onaj penzioner iz 2014, sa onim iz 2008 god.? Razumem "dobre namere" ali razumem i matematiku!

Dera

pre 7 godina

Ma sta ce narodu toliki novac ? Ne zna ni da ga koristi ! Evo penzioneri , njima je svanulo kada je drzava uzela penzioni fond u svoje ruke pa vise ne moraju da se brinu da ga neko opljacka , sada je na sigurnom , nema te dzukele koja moze da ga otme ! A ,i da se nesto razumemo , novac kvari jlude , tako su nas na vreme ucili , i evo bogami se to pokazalo kao tacno , ostalo nam je samo postenje , a nase pare su na " SIGURNOM " , bar oko toga ne moramo da se sekiramo . Al' sam ja ipak za to da se vrati POKRADENI penzioni fond , jer je to novac svih nas koji GRBACIMO !!!

ZORAN

pre 5 godina

NAJNIŽA PENZIJA 20 000. DIN.A NAJVIŠA X 3 =60.000.din.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija