• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. GINIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

30.10.2016

20:02

ŽESTOK PRITISAK BRISELA NA NAŠU DRŽAVU: EU traži da Srbija odmah OBJAVI RAT PUTINU!

Politika

ŽESTOK PRITISAK BRISELA NA NAŠU DRŽAVU: EU traži da Srbija odmah OBJAVI RAT PUTINU!

Podeli vest

Pregovori Srbije sa Evropskom unijom biće odblokirani tek kada Beograd uvede sankcije Rusiji, jasno je poručeno našim vlastima

Pregovori Srbije i Evropske unije o članstvu biće odblokirani tek kada se vlast u Beogradu pridruži sankcijama EU i SAD protiv Rusije! Ovo je, kako saznajemo, glavni uslov koji je ove nedelje saopšten našim vlastima.

Evropski čelnici su, tvrde upućeni, maksimalno pooštrili raniji ultimatum i sada traže da, umesto najkasnije do 31. decembra, sankcije Moskvi uvedemo odmah, kao i da momentalno potpuno prekinemo vojno-tehničku saradnju sa Rusijom.

- Sve dok se to ne desi, dijalog Beograda i EU ostaće blokiran! Sve te priče o Kosovu i problemima sa Briselskim sporazumom su samo maska, dimna zavesa za javnost - rekao nam je juče jedan od ministara koji je insistirao na anonimnosti.

PRVI PUTINOV OBAVEŠTAJAC POTVRDIO: Rusija šalje Srbiji najmoćnije oružje, prvo stižu 'migovi' i rakete 'buk'!

Priželjkuju haos

Ko da nas brani ako ne Rusija?!

Da li će SAD, Francuska i Britanija uložiti veto na ulazak Kosova u UN? Neće! To će uvek učiniti Rusija
Ivica Dačić, šef diplomatije

Prema rečima naših sagovornika, u Briselu je procenjeno da je "Srbija otišla predaleko u savezu sa Rusijom" i da zato mora bez odlaganja potpuno da usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU. Kap koja je prelila čašu, kako se tvrdi, bila je poseta sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa Beogradu i zvanična potvrda da će Srbiji biti isporučeno najmodernije rusko naoružanje.

- Ako ne uvede blokadu Putinu, Srbija će ostati blokirana! Stavljeno nam je do znanja da u tom slučaju za nas najverovatnije neće biti novca iz pretpristupnih fondova! EU, ali pre svega SAD, na taj način hoće da nateraju Beograd da se odrekne Moskve, ali i da izazovu nestabilnost u zemlji. Zapadnjaci dobro znaju da je Srbija većinski ubedljivo rusofilska zemlja i da bi Srbi sigurno burno reagovali na zaoštravanje odnosa sa Rusijom... - prenosi naš sagovornik.

MERKELOVA UOČI SASTANKA S PUTINOM: Sve opcije su na stolu, pa i SANKCIJE PROTIV RUSIJE!

AP/Photo

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da su sve ucene i pretnje Srbiji apsolutno neprihvatljive. On naglašava da će Srbija imati obavezu da se pridržava zajedničke spoljne politike EU, ali tek kad postane punopravna članica, što se neće desiti pre 2020. godine. Iako juče nije hteo direktno da nam potvrdi da EU traži sankcije Rusiji da bi odblokirala pregovore, Dačić ističe da Srbija to nikada i nipošto neće učiniti.

- Ne terajte nas da sami sebi zabijamo nož u srce. Borimo se svim silama da Kosovo ne bude član UN, a Srbija to ne može sama. Kosovo će biti u UN ako Rusija i Kina ne ulože veto. Pa zar je moguće da neko ozbiljan misli da treba da uvedemo sankcije onom ko će staviti veto na prijem Kosova u UN?! Taj onda misli ili da smo glupi ili da radimo protiv interesa Srbije - rekao je Dačić i pozvao zapadne sile da pokažu elementarno razumevanje za Srbe i Srbiju.

PARANOJA! AGENCIJA ROJTERS TVRDI DA RUSI IMAJU TAJNI PLAN: Putin osvaja Bugarsku, Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Letoniju!

- Da vas pitam, da li će SAD, Francuska i Britanija uložiti veto na prijem Kosova u UN?! Neće! Ljudi, uključite zdrav razum. Ako su nekima šefovi negde van Srbije, meni nisu, kao ni ovoj vladi. Mi radimo samo u interesu Srbije! - kategoričan je Dačić.

Informer

mojugao

DRAGAN ĐUKANOVIĆ
CENTAR ZA SPOLJNU POLITIKU

Proces usaglašavanja spoljne politike Srbije sa EU odvijaće se u dužem periodu. Dijalog sa Prištinom ipak ostaje dominantan problem, dok su odnosi sa Rusijom u drugom planu.

Stalna opstrukcija

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da EU koristi svaku priliku da blokira Srbiju.

- Stalno se nalaze novi izgovori za opstruisanje. Koliko im je bila sporna poseta šefa ruskih tajnih službi Nikolaja Patruševa, toliko će im biti problematičan i najavljeni dolazak ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beograd... - naglašava Proroković.

Na drugoj strani, ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović tvrdi da EU ne traži da uvedemo sankcije Moskvi, već da nastavak pregovora sa Evropom zavisi samo od implementacije Briselskog sporazuma.

ISTRAŽIVANJE AMERIČKE AGENCIJE: Moskva manipuliše s pet zemalja srednje i istočne Evrope!

Putin: Bombardovanje Srbije - bezakonje SAD

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin upozorio je da su Sjedinjene Američke Države više puta upotrebljavale vojnu silu u svetu, zaobilazeći Povelju UN.
- Ujedinjene nacije su stvorene nakon Drugog svetskog rata, kada je postojao određeni raspored snaga. Posle raspada SSSR, SAD su odlučile da više nije potrebno ni sa kim da se dogovaraju o važnim pitanjima, što je rezultiralo bombardovanjem Srbije 1999. godine, a onda su usledili Avganistan, Irak, Libija i Sirija... - rekao je Putin na plenarnoj sednici međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj" u Sočiju.
Putin je istovremeno poručio Amerikancima da prekinu s lažnim optužbama protiv Rusije jer će u protivnom "biti borbe":
- Sve ima svoje granice. Ako SAD ne prekinu neosnovano da krive Rusiju za svaki napad na civile u Siriji, naši odnosi će se mnogo pogoršati. Ako hoće borbu, dobiće je! Mi se ne plašimo nikoga.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pauna

pre 7 godina

sta oni traze od nas kada i u samoj evropi pojedini politicari dizu glas protiv sankcija ne razumem pa rusija je evropska drzava ne mozemo se igrati sa njom sta je montenegro dobio uvodjenjem sankcija rusiji,ili ne daj boze da traze vojnike kao hrvatskoj sve je to smesno.a kada bi neko napao evropu onda bi trazili da ih rusija brani.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Штос је у томе, да нам "одсеку" руски ВЕТО у Савету безбедности када се Косово буде примало у Уједињене Нације...! Ми Русима санкције...Онда немамо више руског ВЕТА...Сва "игранка" је у томе... Улог је ... - Косово, којем су "обећали" независност, али не знају како против Русије, па су смислили овај "фазон" да Срби сами себи "одсеку" могућност ВЕТА у Савету Безбедности УН... Подла америчка игра...!!

Miroslav Lakic

pre 7 godina

EU banda je popusila dokraja... pa ljudi to su figure koje su neizlecive u svojoj ludosti. Samo daleko od te marve...

ma sta kazete

pre 7 godina

odmah treba objaviti rat......ali americi i to odmah. Raspisite referendum i videcete da sam bar 70% u pravu.....rekao sam odmah.

penos

pre 7 godina

I rat u americi da jednom oni osete šta znači ginuti , gubiti svoje rodjene i uništavati joj sve da ne može da se izgradi 100 godina!

deda Raša

pre 7 godina

Ako nas zavade sa bracom Rusima, mozemo odmah poskidati gace a Skot neka od nas radi sta hoce. Dva svetska su pocela zob Srbije, ne daj boze da zbog nje pocne i treci.

ilija krneta

pre 7 godina

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh unija sef srba i srbije putin ne tuce srbiju kako ce srbi da tuku cara srbskog hhhhhhhhhhhhhhhhhh

Miga

pre 7 godina

Nikad zapalicemo evropu ako treba i Ameriku Rusi su nasa braca

Juznoprugas

pre 7 godina

Zapali ti svoju kucu a posle idi u Sibir slobodno kao manji Ruski slinavi brat!Ne razumem neke ljude ovde sto velicaju saradjnu sa Rusijom i po cenu eknomske blokade Srbije od strane zapada?Sta ce mo sa zapadnim investicijama u Srbiji?Sta ce mo sa izvozom Srpske robe na zapad?Zarad par poniznih sklopocija mig-29 koji nisu ni F-16 konkuretni da se prodamo?Da su Rusi pravi vojni saveznik Srbije poslali bi nam SU-35 i dali S-300.A ne da nas ponizavaju sa ovim krsevima!Drugo ulazimo u vojni savez sa Rusima za dz. i jos da nam Rusi ne plate nista a ostrvo smo u Nato moru?!Pristupio bih Rusima tek kad budem video da su kupili luku Solun ,vojno usli u Bugarsku ili bar vojno dosli do Rumunske granice(tj zauzeli Ukrajinsku obalu Dunava)?Treba biti neutralan dok Rusi ne neprave ozbiljan trokorak na Balkanu!

Milos

pre 7 godina

Alo EU i NATO su nas bombardovali covece.Nasi iskonski neprijatelji su glavni u tim organizacijama.Ako imas imalo mozga shvatices to ako ne nema ti leka.Dali nam Rusi naoruzanje ili ne mi zbog nas samih moramo biti na njihovoj strani bez obzira na ishod.Ili u raj ili u pakao.Znamo sta bi svi odabrali ali prvo mora da se plati puna cena.Zato bez dvoumljenja sa Rusima .

nenad

pre 7 godina

Apsolutno podrzavam tvoj stav....100% si u pravu. Dokle podrzavati zlocince.....pa nije to dobro za buducnost nacije. Treba uciti decu, nasu buducnost...., da budu svoji.....pragmaticno razmisljaju i naravno, budu na pravicnoj strani. Amerika i ovakva evropa to svakako nisu. Licemerna, nepravedna, rajedinjena.......bice haosa nazalost, zato ....pamet u glavu. Ono sto se naizgled i trenutno cini lakse i bolje resenje.....najcesce i nije.

Zoran KG

pre 7 godina

Putine majstore...vrati ameriku Indijancima a ove kockare, prostitutke,robijase,ubice i slicne koji su oteli ameriku Indijancima treba sravniti sa zemljom.

dragan

pre 7 godina

ma da rasporedi jedno 4 sistema sa bojevim glavama pa da onda razgovaramo jer lako je da davis onog koji je iznemogo od plivanja a jos teze ako te isti povuce na dno sa sobom.\n

GASNI NEMACKI SEVERNI TOK DVA

pre 7 godina

Nek traze od Nemaca ako smeju....mogu da ga duvaju ni Srbe ne mogu da uplase a kamoli Nemce.

Zeljko

pre 7 godina

АКО САДА ПОГРЕШИМО НАМА НЕМА СПАСА ЗАТО ЗА СРБСКЕ РАДИКАЛЕ НАРОД НЕКА ГЛАСА!!!ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!n

nele

pre 7 godina

Prevod: AKO SADA POGREŠIMO NAMA NEMA SPASA ZATO ZA SRBSKE RADIKALE NAROD NEKA GLASA!!!ŽIVELA SRBIJA!!!

Zeljko

pre 7 godina

За војводу Воју нека народ гласа!!!n

Markan

pre 7 godina

Где се Србски народ брани ту је Воја ту су радикали!!!n

nati

pre 7 godina

Evo toliko smo se uplasili da nam suze teku niz noge.Srbi nece i nikad ne bi hteli u vasu budjavu,siledzijsku i fasisticku zajednnicu degenerika.Jedini normalan politicar svetskog kalibra je za Srbe, Putin i Si Djinping.Svi vi iz EU i Amerike ste razularena,razjarena,histericna i pomahnitala masa,nedostojna svake paznje normalnog sveta.Izblamirani ste do krajnih granica,nemate vise kud od sramote i podsmeha koji izazivate svojim nebuloznim zahtevima i terorom nad manjim drzavama.Od toliko mocnih drzava postali ste svetsko ruglo.Niko normalan vas vise ne zarezuje i ne shvata ozbiljno.Izgubili ste svako postovanje.Jedino sto vam je ostalo, to je teror i nasilje kao i svim psihopatama.M. rs, od Srbije sto dalje.\n

Nonsense

pre 7 godina

Свака част на коментару, згадили су се свима, толико су лицемерни и одвратни да их цео нормални свет мрзи и презире. Никада нећу заборавити црне америчке авионе и њихове свакодневне бомбе, нема опроштаја за оно што су нам учинили, зато Путин има подршку целог српског народа и из Србије и из Српске да спусти каубоје и њихове сучеснике из ЕУ на ниво који заслужују.

Eu šta se domundjavaš

pre 7 godina

Интересантна теза са безброј рупуца ... ЕКОНОМИЈА је дар који се не испушта, Трепча је део тога, железара, бакар, железница и аутопутеви, пољопривредни производи, моторна возила... По томе Кина, Русија НИСУ проблем веш излаз, уз Индију и Арапе и решење пуно чега ... ЕУ је обична "играчка" нато-нацистичких пројектаната "нивог поретка" који им се итмигољио ... ТИХА ВОДА БРЕГ РОНИ ...n

jova

pre 7 godina

Nato stalnim pritiscima na Srbiju, tera Srbiju da se učlani Evro-Azijsku Uniju, ako nam oni ne dozvoljavaju da se učlanimo u EU. Nato je nasilna vojna organizacija, ona je pre 2000 godina zapisana u Bibliji u Otkrivenju 13:18. 17:7,12 ,13,14,16. kao Divlja zver sa 10 rogova, treba imati na umu 13 poglavlje stav 18.Otkriv. gde se kaže: Tu je mudrost,ko je razuman neka izračuna broj Zveri.Jer je to broj čovečji,a broj je njegov 666. evo tumačenje Nato je osnovan aprila 1949,g.u Vašiktonu 50 g. je spavao nikoga nije napadao,( izračunaj broj zveri 666x te 3,šestice= 1998 g.)tada se Nato budi,1998.g.napada u Iraku a 1999.g.napada Srbiju,pošto su Bibliski nepismeni,neznaju da dolazi 8,kralj.koji će vladati svetom.i koji će volju Božju ispiniti,i da će se Amerika uništiti od Božje sile,jer je mnogo nevine krvi prolila po svetu Evropska unija će se raspasti,a sa njom i Nato,napredne zemlje Evrope sa Srbijom će se priključiti Evro-Aziskoj Uniji,Boga nitko ne može od ljudi da spreči da on izvrši svoju volju.pozdrav svom Bibliski nepismenom narodu.

nati

pre 7 godina

Zar su se ovi toliko srozali da vise i ne znaju sta pricaju.Ovako nesto moze da trazi samo neko ko je potpuno lud i ko nema truncicu mozga u glavi.Drskost i bezobrazluk su vrline za takve djilkose a gle ironije, pa to je evropska i americka elita.Eee,jadnici,bas ste se srozali i to zesce.Putin vas je oterao na marginu razuma.Ha,ha,ha,....\n

Vlad

pre 7 godina

Hmmm....ajmo u evropu...bolje je..pravednije i ima posla za sve...i sto je najvaznije mir za sve nas...ili zelite postat od pasaluka nagornji karabah...

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Cak i da Srbija ispuni sve zahteve, EU joj nece otvoriti vrata. Zapad samo zeli da slomi Srbiju kao drzavu i slobadarski Srpski duh. Nemacka, Engleska i Amerika su kolovodje tog plana, po svaku cenu poniziti Srbina, slomiti taj slobodarski prkosni pravoslavni duh u njemu, naterati ga da sam klekne da ga ujarme. Ne zanima EU Srbija kao drzava niti narod Srbije, njima je bitno dokopati se rodnih polja, vodnih resursa i prirodnog bogatstva. Ni jedna zemlja EU nema tolike rezerve pitne vode kao mi. Ima Norveska ali oni nisu u EU pametan narod, prihvatili su partnerstvo i dovoljno. Tako bi trebala i Srbija da se bori za sebe, partnerstvo DA ropstvo NE.

Dragan Subotica

pre 7 godina

Govorim ja to odavno! Kada je pucala Ukraina na Majdanu odmah sam rekao da to i nas ceka ako se ne dozovemo pameti. Pitam se sta je premijet cekao svo ovo vreme?! Trebao je jos na pocetku raspisati referendum da nebi prosli kao oni ali...ako se vec narod ne pita za nista, ladno je trebao otici u Brisel i reci im da Srbija odustaje od EU i da se pridruzuje EA zoni. To bi bio sah mat potez i nebi vise bilo ucenjivanja niti ponizavanja. Dati Rusima da montiraju dve vojne baze i kraj balade. Novi svetski poredak je u zacetku i treba biti kreatot ali u pocetku a ne na kraju pa da nemas nikakva prava. Amerika je ucenila Evropu Marsalovim planom ali ne i nas jer je to Tito odbio. Zato im i jesmo trn u oku. Zaboga pa luksuznije smo nekad ziveli i od Svajcarske a kamoli od svaba ili amera. Seselj je bio u pravu 94. ali se svi prave ludi. Da smo tada stupili u savez sa Rusijom,Kazahstanom i Belorusijom nebi bili ni bombardovani. Bem ti demokratiju...ovu zapadnu. Milosrdni djavo a ne ondjeo!\n

marko

pre 7 godina

Treci svetski treba da pocne ako ne pre americkih izbora onda bar pre inaguracije novog predsednika. Pouceni hitlerovim iskustvom nato ne sme da napadne ruse sa srbima u pozadini. Srbija se ubrzano gura da izabere stranu. Ali srbiji se ne zuri kao ni rusima. Igra elita je provaljena treba samo izdrzati. Strpljen, spasen. Rusi i Kinezi veoma uspesno izbegavaju provokacije amera da se otpocne sukob. Ukoliko pobedi Trump nastace cistka u redovima americke vlade iz senke. Toga je elita svesna. Vecina dobrih stranih sluzbi i beli vitezovi amerike budno prate i cuvaju Trampa od mogucih pokusaja elite da ugroze njegov zivot. Mi verovatno nismo ni svesni kakve se bitke vode oko ovih izbora. Ako glupi ameri ipak izaberu hitleri dolar ce biti oboren i krenuce se u otvoren obracun sa elitama, tj treci svetski rat.

dule

pre 7 godina

Koliko je meni poznato prijatelji ne prete drugima blokadom, sankcijama i nekim ultimatumima dok ovi iz evrospke unije cini mi se to mnogo cesto rade! Nije mi jasno sta njima nije jasno, mi necemo Rusija uvesti sankcije i kraj a stvarno preteruju ovi iz unije tako da ne razumem zasto nasa vlada ne pita te iz EU dokle ce vise da nam prete i ako im se ne svidja to sto necemo Rusiji uvesti sankcije i time sami sebe zakopamo onda neka se nose u tri lepe! Mi stvarno trebamo malo vise da se uozbiljimo i jednom zauvek videti sa unijom hoce li oni da nas ostave na miru sa tim pretnjama ili ce to i dalje da rade jer ako hoce onda nam clanstvo ne treba! Ovako pravimo sami od sebe dzak za udaranje! Pa ono bre sami u uniji nisu svi za sankcije a sa druge strane slepo izvrsavaju naredbe Amerike! Mars bre vise u tri lepe sa vasim pretnjama i vi i vasa unija! Necemo bre i kraj i ovako znamo da nam Kosovo nece vratiti nego sve rade na tome da nas navedu da priznamo nezavisnost i sta mi onda trazimo u takvu uniju?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija