• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

30.10.2016

22:00

ISTINA O PREVRATU U CRNOJ GORI: Tužilaštvo odustalo od optužbe, još im Dikić sumnjiv!

Politika

ISTINA O PREVRATU U CRNOJ GORI: Tužilaštvo odustalo od optužbe, još im Dikić sumnjiv!

Podeli vest

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo odustalo je od optužbe za terorizam protiv 17 od 20 osumnjičenih srpskih državljana da su u izbornoj noći 16. oktobra planirali upad u zgradu državnog parlamenta i hapšenje premijera Mila Đukanovića

Prema saznanjima “Novosti”, njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, dok se Bratislav Dikić, bivši šef Žandarmerije Srbije, Kristina Hristić i Aleksandar Sinđelić (u bekstvu) sumnjiče za terorizam u pokušaju.

OD SPALJENOG ORUŽJA-NI PEPEO

Milivoje Katnić, glavni specijalni državni tužilac, saopštio je da su crnogorske službe na lokaciji između Srbije i Albanije zaustavile transport oružja koje je trebalo da stigne do “terorista” i da je “tamo” uništeno po nalogu tužioca. Tačno mesto “lomače” javnost ni posle dve sedmice od hapšenja srpskih državljana ne zna.

Spektakularna akcija hapšenja nenaoružanih srpskih državljana na dan održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori podigla je na noge sve državne službe, vlast, ali i opoziciju. Dok su prvi ukazivali na “crni scenario” koji je trebalo Crnu Goru da gurne u haos i žrtve, opozicija je od starta iskazivala sumnju u “trik vladajućeg DPS na dan izbora”.

MEDIJI U CG: Uhapšen Bata Dikić i još 15 osoba zbog sumnje da su planirali nerede za vreme izbora!

Ministar unutrašnjnih poslova Crne Gore Goran Danilović saopštio je danas da je transkript presretnutih razgovora koji je objavljen u medijima između Dikića i Sinđelića “podvala”.

- To bi značilo da je Dikić u Crnoj Gori, a Sinđelić u Srbiji. Podsećam da je Dikić uhapšen ujutro na dan izbora, tek što je došao u Crnu Goru. To bi značilo da je pet dana pre nego što je došao, on bio u Crnoj Gori. Ja pouzdano znam, a znaju i specijalni i vrhovni državni tužilac, kao i predsednik vlade, da ta komunikacija nije postojala - tvrdi Danilović.

Informer

On je potvrdio da ga je specijalni tužilac Milivoje Katnić obavestio tokom izbornog dana o hapšenju dvadesetoro državljana Srbije zbog sumnje da spremaju terorističke akcije u Crnoj Gori, umesto da to uradi direktor Uprave policije Slavko Stojanović, koji, prema zakonu, njemu odgovara za svoj rad.

"NEVIĐENI" TERORISTI! Crnogorci već pustili šest Srba koji su sa Batom Dikićem hteli da "uhapse" Mila!

O tome zbog čega je obavestio mitropolita Amfilohija o tome da se građani ne okupljaju kako bi proslavili izborni rezultat u nedelju uveče, Danilović kaže da je cenio činjenicu da se vladika nalazi na čelu institucije koja decenijama zavređuje najveće poverenje u narodu.

- Pozvao sam ga zbog toga što sam verovao da će njegovu reč poslušati oni koji neće poslušati moju. Bio sam svestan da sam se kao ministar unutrašnjih poslova zamerio vladinoj većini i da sam nepopularan u opoziciji, te da ne mogu reći ljudima: Dajem vam časnu reč da ne treba da izađete da slavite.

cdm.me

Nadao sam se da će uz tu moju poruku učiniti to još neko. Zahvalan sam mitropolitu Amfilohiju što je procenio da treba da pruži podršku, bez obzira na to da li je situacija krvavo ozbiljna ili ne, da ne nagađamo - kazao je Danilović.

(AUDIO) KLOPKA ZA GENERALA: Ovo je transkript razgovora po kome Dikić sa izvesnim Sinđom navodno planira Milovo hapšenje?!

Navodni plan “terorista” bio je da u vreme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da zatim zauzmu prostorije parlamenta, s namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija i uhapse premijera. 

MINISTAR STEFANOVIĆ OTKLANJA SUMNJE: Niko iz državnih službi Srbije nije pratio Mila Đukanovića!

MILO LOBIRA ZA EU

Milo lobista! U času kada se pomislilo da će otići na duži odmor, odlazeći premijer Đukanović već “puni akumulatore” za novi angažman. Lobiraće za članstvo Crne Gore u Evropsku uniju.

Potvrda ove informacije stiže iz Vlade Crne Gore, posle “konstruktivnog telefonskog razgovora” Mila Đukanovića i komesara za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju Johanesa Hana.

- Han je izrazio poštovanje prema odluci Đukanovića da ne bude mandatar, ali i nadu da će nastaviti da sarađuju, i zatražio od njega da nastavi da podstiče Crnu Goru u procesu pristupanja EU.

Posebno je istakao značaj dalje reforme u poglavljima 23 i 24, što je od vitalnog značaja za dalji progres zemlje u pregovaračkom procesu, i za jačanje neophodne podrške zemljama članica EU, navodi se u saopštenju vlade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Priznali ste Kosovo

pre 7 godina

Gde se to Srbija granici sa albanijom crnomilogorci?

Nonsense

pre 7 godina

Отпаци српства, истресају се на болесном човеку. Слобода за генерала Дикића!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Срамота је такијем "јунацима" - купит "харач" не сакупит* "харача"...?! Црногорци и правосуђе...Јака муда од Лабуда...!!

DS

pre 7 godina

Zna se da je Dikic bio i ostao upetljan u poslove narko mafije a takodje znamo da crnogorska mafija odavno radi i u Srbiji i da su vrlo bliski sa Milom jer drukcije ne bi opstajali u Montenegru.. Dakle,mafija u Srbiji na celu sa Dikicem i mafija u Montenegru u dosluhu sa Milom su usle u posao sa nekim ruskim agentima tajne sluzbe i prihvatili da za izvjesnu sumu novca naprave neku zbrku za vrijeme izbora i Rusi su ih platili za to.Kad su dobili novac obe mafije,i srpska i crnogorska,su zajedno otisle u Montenegro kod Mila koji je odmah najavio kako su neki strani agenti a ne Vlada Srbije organizovali puc u Podgorici.Dakle,mafijasi,srpski i crnogorski,zajedno su prevarili Ruse,uzeli im pare a od akcije nije bilo nista.. U cijeloj ovoj prici su izvisili ruski agenti koji su lose procijenili svoje saradnike i upali u skripac iz kojeg ih je izvukao Petrusev a Vucic i Stefanovic su se napravili kao da pojma ni o cemu nemaju. Dakle,ovaj pozorisni komad se odvijao u reziji Mila Djukanovica sa crnogorskim i srpskim mafijasima u glavnim ulogama.

englezii

pre 7 godina

G Dikicu ako toga smrada ne tuzite onda mi nece biti jasno kako ste zaradili cin Generala pa i policije ! Meni se cini da ta montenegro-zgadija treba da dobije zabranu ulaska u Srbiju dok se ne izvinu i ne obestete casne Srbe koje su iskoristili za prevaru svih gradjana C Gore ! Za Montenegrine me bas briga a sklon sam verovati da su oni znali za jadac !

Petar

pre 7 godina

Ma da bre, jadan Mali Legija, slucajno bas dan pred izbore otisao u Crnu Goru.

drina

pre 7 godina

rat oko droge u srbiji i srbija je jako tržište potrošača logično.zašto vučić ćuti kad su građane srbije pohapsili nije on presednik afričke zemlje.tako ponašanje i pocenivanje srbi imaju preko cele godine u crnoj gori.nema slučaja da nije građanin srbije prebijen kod njih.crnogorci su omraženi u srbiji kad ih spomenete dobijaju najlošije reči to im je milo omogućio.

mile

pre 7 godina

Biser svetske prakse je izjava o unistenom oruzju, tuziocu pod hitno proveriti diplomu.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17