• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.10.2016

22:37

(FOTO) VUČIĆA ZOLJOM HTELI DA RAZNESU U USKOM SOKAKU: Evo šta znamo o planiranom napadu na premijera Srbije!

Politika

(FOTO) VUČIĆA ZOLJOM HTELI DA RAZNESU U USKOM SOKAKU: Evo šta znamo o planiranom napadu na premijera Srbije!

Podeli vest

Zolja, bombe i pancirna municija ostavljeni u šumi na samo 750 metara od kuće Vučićevog oca, neposredno pored raskrsnice na kojoj kolona sa premijerom mora da se zaustavi! Zbog nagiba terena i uske ulice koja onemogućava manevar vozača, ovde bi i amater zoljom razneo automobil predsednika Vlade! Bila je spremna i municija koja probija blindu!

Atentat na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića pripreman je dugo i temeljno, a sasvim je moguće da su ubice u poslednji čas odustale od napada pošto je on krajem prethodne nedelje zbog neodložnih obaveza odložio ranije planirani odlazak u kuću svoga oca u beogradskom prigradskom naselju Jajinci!

 

 

Ovo je, kako saznajemo, prvi nezvanični zaključak policijske istrage koja je pokrenuta u subotu posle podne pošto je u šumi u Jajincima, na samo 750 metara vazdušne linije od kuće premijerovog oca Anđelka Vučića, pronađen sanduk sa ručnim raketnim bacačem, takozvanom zoljom, četiri bombe (dve defanzivne i dve ofanzivne) i više stotine metaka kalibra 7,62 i 7,9 mm (110 pancirnih metaka koji probijaju blindu bilo je nanizano u metalne okvire i spremno za upotrebu)!

Spreman izgovor?!

Izvor Informera iz samog vrha policije kaže da bi najviše voleo kada bi istraga na kraju pokazala da su oružje i municija sasvim slučajno ostavljeni nedaleko od premijerove porodične kuće, ali da ipak sve ukazuje da je u pitanju planirani zločin!

 

 

- Previše je tu slučajnosti da bi išta više bilo slučajno! Šanse da ovaj sanduk sa zoljom, bombama i pancirnom municijom nema veze sa Vučićem i napadom na njega su minimalne. Na osnovu do sada prikupljenih podataka i dokaznog materijala, mogu sa 99 odsto izvesnosti da kažem da je ovde u pitanju bila priprema za atentat na predsednika Vlade - kaže naš sagovornik.

Zoran Sinko

Kako saznajemo, sporni sanduk u šumi na tačno 42 metra od raskrsnice Bulevara JNA i Ulice Jakova Galuša sasvim slučajno je u subotu oko 15.30 časova našao građevinski radnik koji je nedaleko odatle radio i krenuo u šumu da obavi nuždu!

 

 

- On je to smesta prijavio policiji, a ekipa koja je izašla na teren odmah je digla uzbunu. Međutim, neki šefovi policije, umesto da ovakav arsenal logično povežu sa pretnjom premijeru čija je porodična kuća u komšiluku, odmah su pokušali da i ministru policije i predsedniku Vlade poture objašnjenje prema kome je to oružje spremano za obračun nekakvih crnogorskih klanova!?! To je prva jako sumnjiva stvar, jer izgleda da je neko imao unapred spremljeno objašnjenje za slučaj da sve bude provaljeno... - navodi izvor Informera iz istrage. 

Zoran Sinko

Stručnjaci MUP, BIA, VBA i ostalih službi koji su odmah izašli na teren utvrdili su već u subotu uveče da su zolja, bombe i municija nađeni na mestu koje je idealno za atentat na premijera!

Bruka i sramota! Sprdaju se, tvrde da je sve predstava

Neposredno posle objavljivanja vesti o pronalasku arsenala oružja u neposrednoj blizini porodične kuće premijera Vučića, pojedini uticajni tviteraši počeli su na društvenim mrežama da se sprdaju i pišu kako je u pitanju "predstava za javnost"!?!
U tome su, kao i uvek, prednjačili čuveni hejteri, spisateljica Biljana Lukić, propali glumac Žarko Jokanović i osnivač JUL-a Zoran Čičak. 
Marketinški stručnjak Nebojša Krstić upozorava da javnost ne sme da se podsmeva otkrićima o mogućoj pripremi atentata na premijera, imajući u vidu događaje koji su prethodili ubistvu Đinđića.
- U staroj štampi se može naći ista količina zluradosti i omalovažavanja događaja kod Hale "Limes", gde su se i neki mediji i javne ličnosti podsmevali, govoreći kako je to medijska nameštaljka Zorana Đinđića. Očekujem da društvo zabeleži to gorko iskustvo i polazeći od toga, prekine sa tim. Video sam čak i lidere nekih stranaka da zlurado pišu na društvenim mrežama. To je nedopustivo u zemlji s iskustvom koje imamo - podvlači Krstić.

- Napad na Vučića je najverovatnije planiran za trenutak kada se on vraća iz porodične kuće i kreće prema centru Beograda. Ulica Jakova Galuša, kojom kolona premijera izlazi na Bulevar JNA, jako je uska, njom jedva da mogu da se mimoiđu dvoja kola i u trenutku uključenja na Bulevar automobil mora da stane bar na nekoliko sekundi. To bi bio idealan trenutak da napadač iskoči iz šume na put koji gleda ravno na raskrsnicu i ispali projektil iz zolje! Sve i da ga primete, vozač i članovi obezbeđenja ne bi mogli ništa da urade, jer je ulica toliko uska da ne mogu da skrenu ni levo ni desno. A za slučaj da zoljom ne završe posao, spremili su ručne bombe i municiju koja probija blindu i pancire! Konačno, ne treba zanemariti ni činjenicu da je ovo idealna lokacija za povlačenje posle atentata. Odavde bi preko šume i Avale atentatori lako mogli netragom da nestanu, mnogo brže i efikasnije nego sa bilo koje druge gradske lokacije  - objašnjava naš sagovornik, vrhunski stručnjak za obezbeđenje, angažovan na zaštiti najviših državnih funkcionera. 

Pogodio bi i amater

Na pitanje da li lično veruje da je u Jajincima proteklog vikenda zaista spreman atentat, on slikovito odgovara:

- Reći ću vam to ovako, da sam ja birao mesto sa koga bi najbolje bilo to izvesti, onda bih izabrao ovo mesto! Nemam nikakve sumnje da je neko spremao veliko zlo! Ovaj slučaj mora da se istraži do najsitnijeg detalja i nipošto ne sme biti neozbiljno shvaćen!

 

 

Naš sagovornik objašnjava i da zolja najbolju preciznost ima na 200 do 300 metara, a da je na pedesetak metara skoro nemoguće promašiti metu:

- Na konkretnoj lokaciji u Jajincima premijerova kola bi pogodio i totalni amater, a kamoli neko sa iole iskustva!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljiljana

pre 7 godina

Nek ga dragi Bog cuva. Ne mogu ni da zamislim sta bi bilo da se nesto dogodi Vucicu. Znam,da ce mnogi reci:''sunce ce ponovo da sija''.Sijalo bi za neke zlocince i lopove a mi,obican narod,mozemo samo da skupimo prnje i odemo iz Srbije.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Пошто је истрага запала у - ћорсокак, Предлажем да се саслуша ...- Ердоган...? Он врло добро зна... - како "пријатељи" организују атентат ! А има и њихове бројеве... - телефона, лично...!!

Oxygen

pre 7 godina

E vidite ovako, ja Vucica ne volim uopste i voleo bih da mu vidim POLITICKI kraj. Medjutim, nas narod ne moze da odvoji politicku delatnost od zivota. Ne bih voleo da mu se ista lose privatno desi, ali sam srecan ako je preplasen. On je jedan od onih koji je ismevao nagovestaje atentata na Djindjica! Sad je u istoj kozi. Kazem jos jednom, ne zelim da mu se ista desi osim debeeelog straha!! \n

DUSAN

pre 7 godina

Nemam sta da kazem jedino Bogu velikome hvala sto ga je spasio.Hvala mu i da nam ga Bog cuva jos puno godina.

Zeljko

pre 7 godina

како да није...а ми смо папани???n

sasA

pre 7 godina

Komentar ti je zesci, kolicnik inteligencije zadivljuje! Hvala Informeru sto ga je objavio jer ovakva misljenja doprinose debati.

DODO

pre 7 godina

Meni je od svega najcudnije sto Dindicev telohranitelj to najavljuje ima mjesec dana.Njegove izjave da se plasi za Vucica govore kako je upoznat sa pripremama atentata.

petar

pre 7 godina

cista propaganda slican scenarij kao u u Cnoj Gori i otkud bi on znao gde se nalazilo to blindirano auto sa naoruzanjem cista glupost manipulacija sa medijima i narodom i jos ce na kraju uci u NATO,nisam radikal ali je Seselj u pravu kada kaze kome se Srbija treba okrenuti i zasto

Ljubo

pre 7 godina

Koji se specijalni rat vodi na prostorima Srbije i cijelog Balkana ,narod pogubljen ,podijeljen ,novine ko zene tracare ,kao nikada do sada ,sluzbe kao ovce ,bez zvonare,vojsku i policiju vise ne jebe niko ni dva posto ....Vucicu ,Nikolicu ,cisti u mraku ,zavodi vanredno stanje ,protresi sve do 5 m u zemlju ..pise i govori ko sta hoce ...

Vuki

pre 7 godina

Sve ovo je dokaz da se ta neka mafija uplasila, pa salju lazne signale i pretnje. Zato sada treba udariti po njima jos jace i zesce!

Peca

pre 7 godina

"Blinda" nije reč i ne nalazi se ni u jednom rečniku. Ja pričam i francuski i engleski i ninu ta dva jezika ta reč ne postoji.

Ana

pre 7 godina

Neka ga Bog cuva od ovih vucibatina, neradnika, lopovcina, belosvetskih olosha...

Beloica

pre 7 godina

Pa ovo je neverovatno stvarno neverovatno pa Bog ga je spasio i hvala mu na tome ali izgleda da mi Srbi na zalost nemamo veceg neprijatelja od samih sebe

ana

pre 7 godina

zasto MALI VUK zivi u sumi a ne u civilizaciji?Ni onaj ko nistanikom nije zgresio se ne usudjuje da zivi u sumi. Suma krije svasta. Jos kad je bujna masta. Srbija je velika tajna. ne zna dan sta noc kuva niti noć sta zora radja , ne zna grm sta susedni grm sanja niti ptica sta se dogadja. Kako se tako velika pesnikinja mogla izmedriti medju ovolikim Gimpelima.

mica

pre 7 godina

Hahahahaha. Prica za malu decu. Ali, tamo do 8. godine.

pavlos

pre 7 godina

mogu samo da kazem da verujem da smo na dobrom putu kao nezavisna drzava time sto smo poceli da hvatamo domace i strane spijune pokazujemo samostalnost a kao takvi nismo podobni jednostavno premijer je cacnuo gde se nisu nadali da sme i sada mu rade djubrad o glavi .....iskreno se nadam da nece postojati domaci izdajnici koji ce pomoci stranim agenturama da delo koje planiraju i ostvare logistika smene svi koji su nesposobni da vode racuna podhitno smeniti ....a za izdaju lepo 40 god. robije minimum! ljudi razmisljajte svojom glavom sve je suva logika mi smo okupirana zemlja premijer se trudi da od svih losih ponuda provuce najmanje losu za nas jer dobrih nema!!!! a isuvise smo mali da se kocimo! nemamo ni resursa a bogami smo se umorili i od ratova toliko....

dejan

pre 7 godina

eto zasto gradjevinski radnici i putari nemaju poljski WC nego im se savetuje da to obave \nu sumi\n

Soldier

pre 7 godina

Radio sam u toj obalsti ranije, pa dajem sebi za pravo da komentarisem. Ovo pokazuje koliko je neozbiljan sistem obezbedjenja najvisih funkcionera. Pa kako je moguce da je to pre njih pronasao neki seljak? Svako sticeno lice ima nekoliko mesta na kojima ce uvek biti: kancelarija, kuca (njegova, brat, roditelji, najblizi rodjaci). Na tim lokacijama treba da se uradi procena rizika i da se identifikuju potencijalni scenariji. Ulazak u usku ulicu, okruzenu sumom, na kojoj mora da se zastane, a sve to kod lokacije u koju stalno svraca, pa to je zicer. Nakon sto se te lokacije i potencijalni scenariji identifikuju, treba videti kako spreciti da napad dodje odatle. Trebalo bi ih malo i osmatrati, cisto preventive radi. Kad krene da poseti oca, ta mesta treba pregledati, obezbediti i potencijalne scenarije spreciti. Mislim da je tu sistem spoljnjeg prstena, i bezbednosnih procena, ozbiljno zakazao. Ima jedna cudna stvar- ne znam zasto su digli ovakvu medijsku frku. Ja bih istrazio to u tisini i postavio zamku, da vidimo ko ce doci da tu organizuje zasedu na laznu kolonu.

bobby2709

pre 7 godina

Interesantan komentar i analiza , uz malu dopunu...pogotovu u vezi poslednjih rečenica u Vašem tekstu , a već poznatom iz marta 2003-će godine: " ...a šta ako je u sve to umešana i neka grupica iz službi bezbednosti Srbije"???! Eto odgovora na Vaša pitanja i konstataciju u vezi zakazivanja sistema obezb premijerovig...tj jednog od tzv prstenova...na žalost istorija se ponavlja,ali ovoga puta malo teže...svakako detaljno istražiti,dokumentovati i objaviti istinu...nema tu oprosta..ma ko da je umešan..iz bilo koje strukture...

boka

pre 7 godina

kakvu skolu imaju u miliciji da nisu mogli da odluče i da sačekaju ko ce doći po oružje i sad bi bila drama rešena. Ništa mi nije jasno kao ni većem delu građana u Srbiji . Ko sve pravi ovakve scenarija ko štiti vođe navijača,ko će kazniti CG zbog blamaže Srbije o navodnom atentatu.Dali to ima veze jedno sa drugim .Kada nađete odgovor na ova pitanja e tad ću biti siguran građanin.

buba

pre 7 godina

Verujem da je neko nezadovoljan Vucicem ali ne mogu da verujem da je "atentator ili atentatori' ostavili oruzje pa kao vraticemo se da ga upotrebimo.Ne razumem.

nele

pre 7 godina

Udar na premijera jedne zemlje je udar na sistem i njene gradjane, ovde nije pitanje da li neko voli ili nevoli premijera, valjda svi negde u dubini duse volimo svoju zemlju jer smo potomci nasih predaka, sta je stvarno i sta nije, ostaje da se sazna, (bar se nadamo), tuzno su komentari ljudi koji u premijeru vide Aleksandra Vucica, gradjanina, taj covek je predstavnih svog narod i Srbije, nevidim sta je tu i smesno , i nije smesno , to je tako ,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija