• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.11.2016

13:01

ĐORĐEVIĆ: Za vraćanje vojnog roka potrebno 70 milijardi dinara!

Politika

ĐORĐEVIĆ: Za vraćanje vojnog roka potrebno 70 milijardi dinara!

Podeli vest

Ministar odbrane Zoran Ðorđević rekao je danas da bi za vraćanje vojnog roka samo prve godine trebalo obezbediti dodatnih 70 milijardi dinara u budžetu

- Istini za volju, svake sledeće godine bi trebalo manje i manje, ali mislim da je i ovih 70 milijardi dinara dovoljno velika cifra da razmislimo da li to možemo u ovom trenutku, ili ne - rekao je Ðorđević u Skupštini.

On je precizirao da su ta sredstva potrebna za smeštaj, oblačenje, opremu i drugo.

Poslanik Pokreta socijalista Ðorđe Komlenski pitao je ministra odbrane da li je planirano i da li se razmišlja o tome da Vojska Srbije uvede obavezno služenje vojnog roka.

- Smatram da to treba učiniti u budućem periodu, čim se za to stvore uslovi - rekao je Komlenski, dodajući da je, po njemu, vojska imala vaspitnu ulogu.

Na pitanje Komlenskog, ministar odbrane je kazao da što se tiče vraćenja vojnog roka da li treba ili ne, može da se raspravlja o tome, ali skupština je ta koja donosi odluku o vraćanju vojnog roka.

- Vojni rok je zamrznut, ali ono što treba da znate da je da našom analizom za vraćanje vojnog roka, prve godine potrebno dodati 70 milijradi dinara u budžetu Srbije - rekao je Ðorđević.

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2016. godini i usvajanju godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vrtlar

pre 7 godina

Војска није имала никакву васпитну улогу. Кога није васпитала породица или школа у војсци је добијао ВЕЛИКУ могућност да се иживљава на онима који су (као ја) ступили пуна срца и радости у војску верујући да ће ту нешто научити. И шта сам ту научио? 1. Они који су се највише бусали у своје херојство први су збрисали кад је загустило. 2. Увидео сам колико су неслућене границе глупости код људи. 3. Морао сам да преваспитам оне неваспитане. Закључак: Онај ко хоће да иде добровољно нек иде у војску (и то да прође строгу државно безбедносну контролу) Ко сад да иде у војску кад је већина омладине отишла у аут (да се из глупости међусобно побију) све сами идиоти који без мобилног не би знали ни улицу да пређу, да јуре покемоне по минском пољу...

milos

pre 7 godina

prvo da pitate amere da l smete da uvedete ponovno sluzenje vojnog roka

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija