• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2016

16:47

ANTIĆ: Energetika ključna za saradnju Srbije i Rusije, rano za priču o 'Turskom toku'!

Politika

ANTIĆ: Energetika ključna za saradnju Srbije i Rusije, rano za priču o 'Turskom toku'!

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas u Suzdalju da je u saradnji Rusije i Srbije ključna sfera energetika i da smo isporuke energenata doveli na nivo koji je za nas neophodan

Antić je Sputnjiku rekao da je na 15. zasedanju srpsko-ruskog međuvladinog komiteta konstatovano da se odnosi dve zemlje dobro razvijaju i da "nisu opterećeni" dugovanjima za isporučene energente, što je ranije bio problem. 

- Sada timski razmatramo sve projekte koji su važni za obe države - rekao je Antić i naveo da su na sastanku razmatrani i odnosi NIS-a i "Gasproma" i hemijskih kompanija dve zemlje.

- Isporuke energenata doveli smo na nivo koji je za nas neophodan, a poseban akcenat smo stavili na proširenje podzemnog skladišta Banatski dvor, na kome Srbija insistira da bude pitanje od najvišeg prioriteta - rekao je Antić.

Ministar je kazao i da ne želi da spekuliše da li će Srbija biti deo projekta "Turski tok", koji je ranije najavio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

ANTIĆ: EPS ulaže između 700 i 800 miliona evra u ekologiju!

- Još je prerano govoriti o svemu tome i jedino što je izvesno je da taj projekat predstavlja dodatne količine gasa iz Rusije za potrebe Turske. Da li će se na dogovorenu fazu projekta nadograditi neki gasovod i da li će Srbija biti deo tog projekta, ne bih u ovom trenutku spekulisao - rekao je Antić.

On je najavio i da bi "Gasprom" u narednih nekoliko meseci trebalo da dostavi studiju o tehničko-ekonomskim aspektima tog projekta, kako bi se odluka o toj investiciji donela naredne godine.

Antić boravi u Suzdalju kao član srpske delegacije na 15. zasedanju srpsko-ruskog međuvladinog komiteta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija