• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

04.11.2016

15:46

(VIDEO) PUTIN ODLIKOVAO KUSTU! Spasibo, gospodine Vladimire Vladimiroviču!

Politika

(VIDEO) PUTIN ODLIKOVAO KUSTU! Spasibo, gospodine Vladimire Vladimiroviču!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin uručio je danas srpskom reditelju Emiru Kusturici nagradu - Orden prijateljstva za izuzetan doprinos učvršćivanju prijateljstva naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu. Kusturica se na ruskom zahvalio Putinu i tom prilikom podsetio da tokom prvog njihovog susreta uopšte nije govorio ruski

On je rekao da bi voleo češće da dolazi u Rusiju i da tu snimi film, dodajući da ima mnogo ideja, ali da trenutno ne može da se odluči koju da realizuje. Takođe, kako je rekao, voleo bi da snimi film i u Francuskoj.

- Moji filmovi su srpski, jedan je engleski. Treba snimiti i na ruskom i na francuskom - istakao je Kusturica.
 

printscreen kremlin.ru

Orden prijateljstva je državna nagrada Ruske Federacije, koja se dodeljuje od 2. marta 1994. godine. Njegov autor je sovjetski i ruski umetnik Aleksandar Žuk. Orden je napravljen od srebra sa pozlatom, okružen lovorovim granama sa zelenim i crvenim tačkama od rubina.

Do sada su tim ordenom nagrađivani kako strani državljani, tako i državljani Rusije, za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumevanja među narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura, za veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata i privlačenje stranih sredstava u ekonomiju Rusije.
 

printscreen kremlin.ru

Inače, u Rusiji se danas obeležavaju dva praznika — Dan ikone Bogorodice Kazanjske, čiji je lik povezan sa oslobađanjem Rusije, i Dan narodnog jedinstva, ustanovljen u čast narodnog ustanka oslobođenja Moskve od poljsko-litvanskih osvajača 1612. godine.

Taj praznik se u Rusiji tradicionalno slavi od 2005. godine. Širom zemlje se održavaju svečanosti, koncerti, marševi i skupovi, a Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je danas liturgiju u Uspenskoj sabornoj crkvi Kremlja u čast ikone Bogorodice Kazanske.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

Предивно! Као да је целу Србију одликовао, свака част Великом Србину и режисеру Емиру Кустурици на овој великој награди. Живело српско-руско братство и наш вољени председник Владимир Владимирович Путин!

Ljubo

pre 7 godina

Cestitam...ma ,lijepo ih vidijeti ovako ,zajedno.....Kusta ,ziv i zdrav bio ,a i Putin ,Bog ga poslao ...kao sto nije nista isto posle onog famoznog Sep. 11....nece vise biti nista isto ni posle '2015 . ...Long live Serbia and Russia..

DEDA STAVRA

pre 7 godina

DRAGI KUSTO,CESTITAM TI OVO VLIKO ODLICJE VELIKE ZEMLJE I VELIKOG DRZAVNIKA VLADIMIRA VLADIMIROVICA,NOSI GA NA GRUDIMA SA PONOSOM KAO I MI SVI STO SE TOBOM PONOSIMO.NA ZDRAVLJE I MNOGAJA LETA U SRECI I ZDRAVLJU NA RADOST TEB I TVOJIH NAJDRAZIH. ZIVELA BRATSKA RUSIJA ,SRBIJA,I REPUBLIKA SRPSKA. AMIN BOZ DAJ.

CICKA

pre 7 godina

Када би Путин дошао мало да се одмори у Дрвенграду да једе здраво и удише свеж ваздух било би лепо , браво за Кустурицу заслужио је признање које се зове Пријатељ , он баш тако и делује својом појавом а вероватно је и прави пријатељ ономе коме треба пријатељство само не скотовима ,са скотом се мора бити скот а са осталима пријатељ , то мора да науче Срби а и Руси , и једни и други ово друго знају али не знају још да буду скотови када треба

vlada

pre 7 godina

To su veličine, to su "sudbinski" ljudi, to je prosperitet, to je doprinos napretku civilizacije! Bravo Kusto, bravo predsedniče Putin! Spasibo!

Tetka

pre 7 godina

Dobro da mu nije dao pasos kao onom propalom ,perverznom ,trecerazrednom glumcu STIVENU SIGALU

dejo

pre 7 godina

Samo naprijed Putine i pojacaj odnose sa Srbijom a naravno bi trebao da pomognes da se promijeni vlast u Crnoj Gori jer su potrebne promjene Crnoj Gori i pokusaj Putine da ne dozvolis da Crna Gora udje u NATO jer to ne bi nikako dobro bilo ni za Srbiju ,Putune ajde pokusaj da jednu TV Rusku dovedes u Crnu Goru Podgoricu i sve naravno ostale gradove da ona ti pomaze da se tako smijeni vlast da se prica svasta protiv nje

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija