• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

05.11.2016

18:42

DRAMATIČNO UPOZORENJE ANE FILIMONOVE: Zapad gura Balkan u haos, postoji opasnost od velikoalbanske ekspanzije!

Politika

DRAMATIČNO UPOZORENJE ANE FILIMONOVE: Zapad gura Balkan u haos, postoji opasnost od velikoalbanske ekspanzije!

Podeli vest

Zapadni centri moći svesno rade na unošenju haosa na prostor Balkana, a neki međunarodni faktori su zainteresovani da se pojedine balkanske zemlje ne razvijaju samostalno, izjavila je glavni i odgovorni urednik Fonda strateške kulture Ana Filimonova

Filimonova je na regionalnom bezbednosno-političkom forumu u Beogradu pod nazivom "Aktuelni problemi, novi izazovi i pretnje u bezbednosnoj sferi balkanskog regiona", istakla da neko ometa slobodan i nezavisan razvoj balkanskog regiona.

- Kriminalizacija, pre svega državnog aparata, a još tačnije bezbednosnih službi, predstavlja neophodan uslov za haos niskog i srednjeg intenziteta na nekom prostoru. Očigledno je da takva sprega postoji u pojedinim zemljama na Balkanu - naglasila je Filimonova. 

Ona je upozorila da je na Balkanu u toku stvaranje uslova za "klizanje u propast", a kao bezbednosne izazove istakla je naoružavanje Hrvatske, oživljavanje ustaštva, narandžaste revolucije i odvlačenje pažnje beskonačnim medijskim kampanjama, koje prikrivaju stvarne procese. 

Public

- U toku su kriminalizacija i militarizacija, naoružavanje regiona, a ovu godinu definiše jedna opasna pojava - oružane snage takozvane Republike Kosovo - kaže Filimonova. 

Ona je dodala da samoproglašeno Kosovo ima sporazum sa Albanijom i da će, u slučaju ujedinjenja ove dve armije, postojati ozbiljna pretnja od velikoalbanske ekspanzije.

- Osim toga, armija samoproglašenog Kosova već sada sprovodi veoma opasne vojne vežbe sa vojnim snagama Hrvatske, BiH i Crne Gore, a sve pod vođstvom komande američke vojske u Evropi - rekla je Filimonova. 

Neznanje i neobaveštenost stanovništva su, kako je istakla, osnovni kapital onih koji sprovode navedene procese. 

Public

- Ovakva konferencija, posvećena bezbednosnim pitanjima, izazovima i odgovorima, jeste svojevrstan protivotrov za neznanje, nerazumijevanje tih eksplozivnih procesa koji sada ugrožavaju balkanski region - poručila je Filimonova. 

Organizatori Foruma, na kojem učestvuju mnogi stručnjaci iz oblasti bezbednosti, su Fond strateške kulture iz Moskve i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CICKA

pre 7 godina

ХАОС је већ почео а тек ћете видети како изгледа када крену све НВО , разноразни "елитни" политичари и "елитни" аналитичари па када крену ...................

ANTE BAN

pre 7 godina

PRAVO PITANJE, pa dopustite ODGOVOR; Rusija sve čini svugdje za mir, pa tako i na Balkanu! Najviše čini za mir u istočnoj Ukrajini, na Kavkazu, u Gruziji, Na Baltiku,itd. pogotovo kada ulazi u prostor susjednih država! A pogotovo car Putin umiruje, t.j. primiriva ruske opozicionare,dobrotvorne udruge,nezavisne novine i ostale medije! Moguće da ove godine Putko dobije i Nobelovu nagradu za mir!

Milance

pre 7 godina

Mozda je to i tacno ali mi nista ne radimo po pitanju vojske.Dva helikoptera je sve u zadnjih 20 god i vise.Sad da se zarati,pregazili bi nas ko plitak potok a u Slobino vreme imali smo jaku pesadiju i nato nije se usudio da nas kopneno napadne nego su probali sa Albanske strane ogranicenu invaziju pa su se lose proveli.Zato pamet u glavu.Ako se ne naoruzamo kako treba onda je jasno da su na celu drzave proamericki ljudi.

vlada

pre 7 godina

....da, siti smo upozorenja, a da li smo mi "definisani" šta hoćemo!? Sit sam i ja "nazovi" opozicije, koja jedva čeka, gde vam Rusi nisu "pomogli"! Ovi što nas permanentno ubijaju, vekovima - nema veze! U tim maloumnim glavama ne postoji saznanje - da nije Rusa, ne bi ni nas bilo ODAVNO!

joca

pre 7 godina

Ja prosto ne mogu da verujem da postoje ljudi, osim onih koji su plaćeni za to, koji veruju u NVO organizacije i njihovu deklarativnu misiju. Mislim da samo mali deo Srba veruje u NVO, a da mnogo veći deo instiktivno oseća da to smrdi, te da će uprkos siromaštvu, i čemeru, znati šta treba da rade kada za to dođe čas.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija