• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.11.2016

23:42

SUMNJIVA SMRT NA KOSOVU: Pripadnik Samoopredeljenja umro u pritvoru, niko ne veruje policiji!

Politika

SUMNJIVA SMRT NA KOSOVU: Pripadnik Samoopredeljenja umro u pritvoru, niko ne veruje policiji!

Podeli vest

Smrt aktiviste pokreta Samoopredeljenje Astrita Deharija, koji se nalazio u pritvoru u Istražnom zatvoru u Prizrenu, dodatno je podigla tenzije na Kosovu

Predstavnici pokreta čiji je bio član smatraju da nije u pitanju nesreća već da se radi o "političkoj montaži".

Predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri je za smrt optužio vlasti Kosova i zatražio detaljnu i nezavisnu istragu i podržao zahtev porodice da kao posmatrač obdukciji prisustvuje i jedan stručnjak za sudsku medicinu iz Albanije.

Tužilaštvo takođe smatra da se radi o sumnjivoj smrti, a detaljnu istragu je zatražio i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji. 

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova i savetnik premijera Valjon Murteza je zatražio da se razjašnjavanje smrti 26-godišnjeg aktiviste Samoopredeljenja "ostavi u nadležnost pravnoj državi i da se time ne bavi politika".Do sada poznate informacije u vezi smrti Deharija se razlikuju. 

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Prizrenu Sulj Hodža je rekao da je Dehari u teškom stanju prebačen u Regionalnu bolnicu u Prizrenu, dok je direktor bolnice Afrim Avdaj izjavio da je on u bolnici stigao bez znakova života. 

Udaljenost od zatvora u kojem se nalazio Dehari i Urgentnog centra u Prizrenu je manja od jednog kilometra. 

Direktor regionalne policije u Prizrenu Nedžmi Krasnići je izjavio da je uzrok smrti velika količina lekova koje je navodno popio Dehari i zbog koje je pao u komu, nakon čega je preminuo na putu prema bolnici. 

Zatvor u Prizrenu su danas posetili ministarka pravde Durata Hodža, tužilac Aleksander Ljumezi i zamenik generalnog direktora Policije Kosova Naim Redža i oni su u prostorijama zatvora održali konferenciju za medije. 

Ministarka Hodža je rekla da je odmah po saznanju o smrti naredila unutrašnju istragu o okolnosti smrti pritvorenika i najavila da će na osnovu nalaza preduzeti sve zakonske mere. 

Dehari je bio jedan od osumnjičenih za napad ručnim bacačem na zgradu Skupštine Kosova i u pritvoru se nalazio 68 dana. 

Njega i druge pritvorene u istražnim zatvorima u Peći, Đakovici i Prizrenu su juče posetile poslanice Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiju i Donika Kadaj Bujupi. 

Večeras je stotinak aktivista Samoopredeljenja ali i drugih građana u centru Prištine zapalilo sveće povodom smrti Deharija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bogster

pre 7 godina

Da nije i njega ubio Guri i Legija. Čudi me da ona Sonja usranko nije izašla sa tom konstatacijom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija