• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2016

08:10

(VIDEO) OVO JE SINOĆ GLEDALA CELA SRBIJA! Vučić na RTS o slučaju Jajinci, pretnjama, smenama, ekonomiji...

Politika

(VIDEO) OVO JE SINOĆ GLEDALA CELA SRBIJA! Vučić na RTS o slučaju Jajinci, pretnjama, smenama, ekonomiji...

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS, da nema dokaze da je pripreman atentat na njega u Jajincima, ali da oružje tamo nije ostavljeno slučajno
printscreen RTS

Na pitanje da li je realno da se putevi završe u roku koji je ranije pomenuo, Vučić je rekao da je nemoguće stići to što je rađeno za vreme SFRJ, ali veruje da će dati sve od sebe, a da najveći problem imamo sa državnim preduzećima.

- Nije za poređenje koliko dugo je građen autoput Beograd-Zagreb, a koliko Koridor 11, jer nije isto premostiti Sićevačku klisuru i "gurati" kroz vojvođansku ravnicu. Problem su naši izvođači, koji uzimaju sledeći posao da bi vratili dugove ili završili sledeći, rekao je Vučić i dodao da zato moramo da razvijamo građevinsku industriju i niskogradnju - rekao je Vučić i dodao da je do kraja mandata ove vlade planirano još 200 kilometara auto-puta.

Vučić je istovremeno najavio da će za deset dana biti otvorena deonica Koridora 10 od Proseka do Bancareva, kao i deonica Pirot-Dimitrovgrad.

Vučić: Suficit trenutno 34,3 milijarde dinara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u ovom trenutku imamo suficit u visini od 34,3 milijarde dinara, a bilo je planirano da imamo deficit.

- Skupština Srbije je izglasala da ove godine imamo 122 milijardi dinara, odnosno milijardu evra deficita. To je ono sa čim je i MMF bio zadovoljan. U ovom trenutku imamo suficit od 34,3 milijarde dinara, a sve kamate, one najteže, smo platili u martu, julu i oktobru - rekao je on.

Vučić je naglasio da je sve plaćeno bez dana kašnjenja, čak i 100 miliona evra Londonskom klubu, kao i 20 miliona evra našim bankama.

- Veoma se domaćinski ponašamo - poručio je on odbacujući tvrdnje pojedinih novinara da će država biti u deficitu.

Odbacio je i tvrdnje po povećanju javnog duga kao gluposti nazovi stručnjaka.

Precizirao je da je javni dug u nominalnom iznosu za 240 miliona manji nego 2012. godine.

Dodao je da je opozicija izbegla da ga u skupštini pita za navodni rast javnog duga, jer je jasno da je reč o glupostima.

- Da je javni dug pod kontrolom ocenjuju i MMF i Svetska banka - podsetio je Vučić.

 

 

Navodeći da je danas otvorena deonica Ljig-Preljine, Vučić je rekao da treba da budu završene još tri: dve ranije potpisane sa Kinezima Obrenovac - Ub i Lajkovac-Ljig, te Obrenovac-Surčin.

Kako je naveo, za deset dana će otvoriti 12 kilometara puta od Proseka do Bancareva, jer su pri kraju radovi na tunelu Bacarevo, te će otvoriti i put Pirot - Dimitrovgrad za 15-20 dana, a da onda ostaje samo obilaznica do granice sa Bugarskom.

- Očekujem da i ostatak završimo za manje od godinu dana - rekao je Vučić i dodao da zato insistira i na izgradnji autoputa Niš-Priština, jer bi to od Niša napravilo centar regiona.

Penzije veće nego ikad imaće od januara 74 odsto penzionera

Od januara naredne godine 74 odsto penzionera imaće penzije veće nego što su ikada imali, kaže premijer Aleksandar Vučić.

U razgovoru za RTS navodi da će povećanje plata u javnom sektoru nekim kategorijama doneti 36.000 do 40.000 dinara veća primanja godišnje, te naglašava da je to ono što drzava realno može da da, a da je sve ostalo u domenu fantazije i obećanja, koja se realno ne mogu ostvariti.

Nabraja da su sva povećanja, a reč je o penzijama od januara koje se povećavaju 1,5 do 1,7 odsto, o većim platama u javnom sektoru za 5,2 odsto u proseku, o jednokratnim davanjima od pet do šest hiljada penzionerima, kao i povećanom minimalcu, sve to, primećuje, omogućeno je samo činjenicom da imamo zdrave javne finansije, te da s tim više nemamo problema, što nam priznaje i MMF i ostale međunarodne finansijeks isntitucije.

- A to valjda nesto znači. To se valjda računa - poručio je premijer.

On je naveo da će sledeće godine biti završen projekat autoputa Novi Sad-Ruma-Šabac i da će posle početi izgradnja.

printscreen RTS

Upitan kakvo je trenutno stanje u budžetu Republike Srbije, premijer je rekao:

- Država stoji dobro. Ja uvek volim da se razdužujemo, jer je dug zao drug. Nismo uzeli zajam od UAE, nego smo potpisali da možemo podići novac. Javni dug danas je za 240 miliona evra manji. Naš cilj je da ga spustimo  ispod 60 odsto i da nemamo problema, rekao je premijer, koji je pročitao pozitivne prognoze MMF-a  za privredu Srbije.

Vučić: Državni organi da se pozabave Azotarom

Premijer Vučić istakao je večeras da je ono što se događalo u Azotari skandal i da time treba da se bave državni organi.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li će neko krivično odgovarati, ali je poručio da je posao države da to raspravi i da treba ići u privatizaciju.

- Mi da ''krvarimo'' 50 miliona evra da bi neko lepo živeo - nećemo. Treba da trošimo tih 50 miliona evra za penzionere - naglasio je Vučić.

On je istakao da Kinezima treba da podignemo spomenik jer su spasili našu državu preuzimanjem Železare, za koju, da nisu došli, bi morali da potrošimo 120 miliona evra.

- Spomenik treba da im dignemo, svima koji su došli da nam pomognu - poručio je Vučić.

Preneo je da se u Železari povećava broj zaposlenih, a da su radnicima plate podignute čim su došli.

- To niko ne bi mogao na svetu. Dali su direktne investicije u nešto što nismo mogli da očuvamo.Solili su nam pamet iz nekih zemalja EU koje su same pokušale da dovedu Kineze - objasnio je on.

Vučić je kazao da će u vezi RTB Bor da „moli i kuka“, i da je do sada od molbi i kukanja bilo vajde.

- U našoj zemlji svi bili preponosni da mole za našu zemlju. Ja sam preponosan da budem premijer, ali nije mi teško da molim. Izmolio sam za Železaru, tri puta išao u Kinu, imao više od 200 sastanaka, ali danas me glava manje boli zbog Železare. Što se RTB tiče daću sve od sebe - podvukao je on.

Vučić je kazao da, ako završimo posao sa Kinezima oko RTB Bora ostaju samo sitne stvari, jer MSK i Azotara su mali problemi za državu u poređenju sa Borom.

Upitan da li se oseća bezbedno posle incidenta u Jajincima, premijer je rekao:

- Nemam nameru da glumim heroja, ali ja sam odrastao na ulici i ne plašim se. Nadležni organi treba da rade svoj posao. Nemam dokaze da je pripreman atentat na mene, ali znam da to oružje nije postavljeno tamo slučajno. Policija je napredovala u istrazi i već imamo neke iskaze i izjave na poligrafu, pojedinih lica...

Vučić: Tačno je da mi je brat slaba tačka, neki igraju na tu kartu...

Premijer Vučić rekao je da je tačno da mu je brat Andrej "slaba tačka", te objasnio da veruje da stoga dobar deo onih koji ga napadaju "igra na tu kartu".

- Tačno je da mi je brat slaba tačka i volim ja njega i on mene. Smeta im čovek samo zato što svoga brata voli. On se ne bavi politikom i pogrešio je samo zato što je jednom rekao da mu smetaju i Devenport i Saša Janković i to mu nikada nisu oprostili - rekao je Vučić.

Navodi da je njegov brat Andrej završio Ekonomski fakultet i da 20 godina radi na istom mestu, da žive čak i skromnije nego ranije, te svima koji tvrde da je nelegalno radio poručuje da to dokažu.

- U medijima su nas nazivali i ''kokainska braća'', a nikada drogu nismo ni probali - rekao je premijer.

Nije hteo detaljnije da govori, sačekaće, kaže, da govore nadležni organi.

- I ko je koliko novca dobio i na koji način. I to je sve što sam mogao da kažem - naveo je Vučić.

Rekao je samo da su pojedina lica, koja su prošla detektor laži, dala iskaze i potvrdila različite stvari, ali je naglasio je da će policija o tome da govori.

Rekao je da je one noći kad je pronađeno oružje pronađen i automobil na Novom Beogradu, u kojem su nađena i dokumenta čoveka koji je pre nekoliko meseci posmatrao stan njegovog brata.

Nesposobni su da me pobede, pa onda samo lažu...

Govoreći o lažima koje se plasiraju o njemu, ljudima iz vlasti i njegovog okruženja, uključujući i porodicu, premijer Vučić je pomenuo slučaj s naknadama porodiljama, zbog kojeg su ga kritikovali pre desetak dana, ali i danasnji slučaj na otvaranju deonice puta kod Preljine.

- Kažu: ''dobili botovi sendviče, pa došli na otvaranje''. A tamo je bio neki pristojan svet, narod, koji se raduje uspesima. Tu nije bilo sendviča, oni ne rade za sendviče, već za svoju decu. A, neću da govorim o onim drugima koji jedu sendvice od kavijara, zlatnog, a to placahaju neki stranci - naveo je Vučić.

- A takvi kritikuju pristojne ljude koji vole svoju zemlju - dodao je.

Takvi su, poručio je, nesposobni da bilo šta urade.

- Nesposobni su da me pobede na bilo koji normalan način, pa im ostaje samo da prave lošu atmosferu. Ali, Srbiji ide sve bolje i Srbija će samo da pobeđuje - rekao je premijer.

Vučić je rekao da nikada nije ni pomenuo reč "atentat" za razliku od 2004. godine, kada je Pres objavio da se dogodio pokušaj atentata na Borisa Tadića.

- Kako oni koji su izmišljali atentate gde ih nije bilo imaju obraza da se sprdaju sa onim što je pronađeno - rekao je Vučić i dodao da niko nije ni pominjao atentat na predsednika vlade.

- Stvari su malo ozbiljnije nego što nam je u prvi mah delovalo, ali neka nadležni rade svoje - rekao je premijer i dodao da je najvažnije da mu porodica bude zaštićena, a da, što se njega tiče, ostaju rezultati.

printscreen RTS

Premijer je najavio da će se povući sa mesta šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, i najavio "promene u bezbednosnim strukturama".

- Više sam verovao u određene sposobnosti pojedinih ljudi, nego što ih oni imaju. Da je ovo oružje bilo bačeno, kao što nije, kako je moguće da nisu pronađeni oni koji stoje iza toga. Neko nije odradio svoj posao i zato će biti određenih promena - poručio je Vučić.

On je rekao da nije uspeo u potpunosti na čelu Biroa za bezbednost da uradi sve što je hteo, ali da je činjenica da je korupcija nedozvoljena, i da tajkuni više ne vladaju zemljom.

Istovremeno je konstatovao da mala korupcija još nije suzbijena, i da će vlada i policija nastaviti da se bori protiv nje.

Takođe je najavio obračun sa narko-mafijom, rekavši da će se videti stvari "koje do sada nisu viđene".

- Mnogi su radili na različitim funkcijama za narko mafiju - kazao je on.

Ambasada SAD nema veze sa mojom bezbednošću

Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne misli da američka ambasada ima bilo kakve veze sa njegovom i bezbednošću njegove porodice.

- Biću jasan - ne mislim da sa mojom i bezbednošću moje porodice ikakve veze ima ambasada SAD. I tu je Vulin pogrešio. Ali sve ostalo što je rekao je tačno - rekao je Vučić upitan da prokomentariše nedavne izjave ministra Vulina u vezi sa ambasadom SAD.

Ostalo što je Vulin naveo, kako kaže, bilo je tačno - slika sa Lidijom Udovički, uzimanje operativnih podataka i „Savamala demolišn tim" u ambasadi SAD...

Vučić je dodao da je za "izmišljanje priča oko Savamale" do sada dato šest miliona evra raznim nevladinim organizacijama

Vučić: Špijuni neće upravljati ovom zemljom

Mogu da se složim sa ocenama da stranci imaju svoje agente "u srcu i policije i politike - rekao je večeras premijer Aleksandar Vučić.

On je za RTS rekao da zna ime agenta koji je odavao tajne stranim sluzbama, zna ime agenta strane službe koji je podatke uzimao, ali da neće o tome da govori.

- I postojala su lica koja su nosila ''savamala demolišn tim'' na proslavi u američkoj ambasadi - rekao je Vučić.

On je, međutim, rekao da neće da govori o imenima, ali da može da se složi s ocenom da stranci imaju svoje agente "u srcu policije i politike".

- Upravo zato se svom žestinom borim za nezavisnu i suverenu Srbiju - dodao je Vučić i poručio da špijuni neće upravljati ovom zemljom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bole

pre 7 godina

svaka čast premijeru.da je on nama živi i zdrav još 100godina.nn

Lala iz Banata

pre 7 godina

Типичан "Макијавелиста"...! Уколико не буде хапшења односно расветљавања случаја "Јајинци" онда знајте да је служба безбедности по налогу - "поставила" зољу и 4 бомбе ради "освајања" - јавног мњења...! То је само бедни политички трик... Уколико је "ОЗБИЉНА СТВАР", како претставља Премијер ( И он лично нема везе са тим остављеним оружјем..!) мора - ВАНРЕДНО СТАЊЕ...! Ја чекам.....Имам стрпљења...и чекам....

Agata

pre 7 godina

Ma nemoj! A šta bi ti? Da "nazor" nekog okrivi, da bi tebi dokazao da nije "namešteno". A onda bi ga pljuvao kako je uhapsio nevinog. Ti bi to doduše radio i kad bi uhapsio krivog. Pa i d je je služba bezbednosti postavila zolju, kako tvrdiš, ona bar nije eksplodirala i poubijala njegov narod, kao što, zarad političkih poena, rade na zapadu.

mirko

pre 7 godina

Treba sve kriminilizovane politicare prisluskivati i pratiti i sve iznositi u javnost ,nema nikakvih tajni oni rade za narod

Juznoprugas

pre 7 godina

Nema pravih smena u nasim sluzbama bezbednosti dokle god tamo rade Partizanska deca i deca Srbo i Jugo komunista!Kako da verujem nasim sluzbama?Kada tamo sede potomci onih koji su ubijali i napadali Srpsku emigraciju u zapadnoj Evropi,Americi i Australiji.Kako da verujem nasim sluzbama kada tamo sede oni koji su kumovali pustanju siptarskog drona na Partizanovom stadionu?!

Lala iz Banata

pre 7 godina

..."Циљ оправдава... - сва средства "...!!

bosanac10

pre 7 godina

rece veceras da braca Bitici bili neki fini momci...a dosli iz Amerike da ratuju protiv Srbije..

Olga

pre 7 godina

Налупо се синоћ, за све паре! И шта рече, ....Ми нисмо нормална држава..Какав мора бити премијер, ако држава није нормална?

Tito

pre 7 godina

ovaj pogled govori sve, dao bi sve da izadje iz kola sa ambsadorima skotom i davenportom, ali nece da moze.

nati

pre 7 godina

Zasto je Srbija puna spijuna koji rade za strane drzave a da se o tome do sada nista nije znalo.Zasto se mi toliko trudimo da MMF-u vratimo i poslednji evro, kad je cela Evropa i Amerika u dugovima od stotine hiljada milijardi evra i dolara a njihovi gradjani se i pored toga baskare i uzivaju.Mi koliko vidimo,grcamo,gladujemo i jedva placamo mesecne racune,pa nas jos na sve to i kaznjavate.Ko ce vam biti zahvalan na tome,mozda Evropa i Amerika, koja to i zeli i ciji je to i cilj na kraju svega.Gradjani su ocajni i sigurno se nece zahvaljivati za 200 i 2000 hiljade dinara a vi govorite o najvecem  povecanju,koje Srbija do sada nikad nije dozivela, niti ikada imala do sada.Ne znamo ko ovde nije pri cistoj svesti,gradjani ili vladajuca garnitura.Ne znamo sta vas je spopalo ali to se nikako nece zavrsiti na dobro,sve mi se cini.Mali zeleni Geteov Mefistofeles, nikako nije dobar za uzor i sklon je stvaranju haosa,zar ne vidite sta cionisti i njihov sveti Talmud rade svetu.\n

svet

pre 7 godina

da vratimo ''dugove'' i da završimo kao čeušesko...uh. surov svet. disciplinovanje i kažnjavanje na svakom koraku.

Saša

pre 7 godina

Kad ste tako zamahnuli da obuhvatite ceo svet ajte probajte da nam objasnite jeli to dobro što su amerikanci toliko dužni ili nije dobro?Ja koliko vidim jedna od glavnih tačaka Trampove kampanje je baš taj stalno rastući dug amerike i pljačka običnih građana jer oni sve to moraju da plate iz džepa dok su milijarderi sve bogatiji.

kele

pre 7 godina

evo zasto jer mi nismo zapad mi nismo bogati zapad koji vekovima kroju svetsku politiku i veliko bogastvo ali oni nemaju ono sto mnogi neznaju u svetu pa ni ti jer vidim da neces mnogo da razumes i skines taj cuveni Milov i kosovski korzet sa sebe sto ga nosis a to se zove Moral i ljubav prema svome a ponos nikako jer nasa braca sa Cetinja su svi sokol do sokola zato se plase pticijeg virusa i izbacuju majke sa decom iz kafane samo sto su srbi eto zasto.....

Ljubo

pre 7 godina

,,smijesno ,od voditeljke javnog servisa ,znamo i ime ,...pa koji izraz lica ,koji pogled ,koje pokusavanje samo iznervirati i isprovocirati Premijera ,...pa njima nije vazno slusati i pitati o najvaznijim stvarima za sudbinu i pokusaj opstanka koliko tolikog suvereniteta ...da posteni gradjani koji ionako ne mogu razumiti i nevjeruju vise ikome ,u vezi ekonomije ,saslusaju izlaganje nekoga ko se trudi da nacrta obicnom covjeku ,nasem srpskom seljaku sa sajkacom ,da mu povrati nadu u rodjenu drzavu ,naciju ,vijeru ,familiju i sve redom ...bezobrazluk. Pa ocito se vidi da je strani faktor debelo usidren u tom javnom servisu...

sinisa

pre 7 godina

To je nas "zuti" javni servis.............................

vera

pre 7 godina

А, да се мало описмениш, брате Љубо, па онда да коментаришеш?

milan

pre 7 godina

Taj obican seljak sa sajkacom kako si ga slikovito opisao, je mnogo pametniji nego sto mislis, i kod njega ove price ne prolaze.

Saša

pre 7 godina

Da u RTS rade proglobalistički kadrovi ljubitelji zvaničnog vašingtona je očigledo odavno.Ovi im verovatno daju pare koje ovi jadnici troše na stajling :).Pa oni su i Slobu podržavali do kraja.Tako je nekako sa svakom medijskom kućom koja je uz vlast.Međutim , realnost ne može da se izbegne i potrebno je postaviti smislena pitanja.Vučić nema problema sa tim od koga dobijaju pare već sa profesionalnom etikom i patriotizmom.

goca

pre 7 godina

Vraca se poverenje u Srbiju. Hvala Vucicu, dajes dobar primer kako treba raditi za dobrobit svoje zemlje. Imas podrsku naroda.

illy

pre 7 godina

Mozes samo da pricas u svoje ime. Podrska se zasluzuje. Kakvu podrsku ima, videce se na izborima. Bojim se da nece biti bas tako, a gde ce ti vi onda botovi?

Agata

pre 7 godina

Pa behu li izbori? I ko pobedi? Ili misliš da odstustvo tvoje podrške Vučiću čini da Vučić nije legalan i legitiman premijer?

amigo

pre 7 godina

najuspesniji predsednik vlade kog smo ikad imali,,ito na svakom polju...dase odlukom skupstine izabere za dozivotnog ,,danebi opet dosla neka budala danas uvali u dugove i propast,,

Jasam

pre 7 godina

Hteo bih reci nesto o voditeljki. Nekulturna , nekulturna nekulturna. U skoli je nisu naucili da je nekulturno upadati u rec i prekidati sagovornika usred recenice logotovo ne konstsntno Sa njenom nekulturom ni Vesna Rivas nebi izasla na kraj.\n

zoran miljkovic

pre 7 godina

Човек се упиње из петних жила да нешто уради,али лоши сарадници,све мисли да треба он да контролише,не ствара јаке институције система, све то минимализује његов труд.Стиче се утисак да је хаос у свакој сфери друштва,Министри слабе карике,нема одговорности по дубини и логично да је све стихијски,а то не води никуда.Прави потпуно исте грешке као предходници,овде се нико не учи на туђим грешкама.

stevica

pre 7 godina

imaš dokaze? Nemaš! Onda ćuti i ne baljezgaj više!

red army

pre 7 godina

molim da mi se objavi komentar- Znaci samo se nesta hvali, sta je uradio do sada????Kaze vise ce uraditi od Broza Tita(za puteve),Tito sta je izgradio ovi nesposobni nemoze da okrece za godinu...sto se mene tice nikome neverujem dok se vrte oko Amerike i EU,nevidim niakakav boljitak,a vi sami precenite da li pricam istinu ili ne

Milovan

pre 7 godina

Ima stvarno ljudi koji mu veruju...nepismenih naravno i zatucanih

sekira

pre 7 godina

apoliticno,,u pamet se srbi,,,predsednik vlade,grb zastava,institucije su srbije,,,za njih se ginulo kroz vekove,oni se brane zivotom,..prosetajte srbijom,srpskom,,zastanite kraj spomenika znanim i neznanim borcima,zastanite,zavirete u duse svoje..i upitajte sebe,,da li ste obilici ili brankovici,?podignite glave i pogledajte sebe,u ogledalu, dece svoju, pale heroje u oci,,ako to mozete ,onda niste strane marionete,onda ne izdajete,ne prodajete zemlju,njene simbole,vucica,legitimnog predsednika vlade,ili ma kako se on zvao,dodik,..nasim venama jos tece krv obilica, sindjelica, tepica ,misica..setite se njegosevih stihova,vjere i nevjere,stihova kosovskog zaveta ,sa njima u srcu i na usnama ginulo se za srbiju,srpsku srpstvo..vratimo se pravim moralnim kodeksima,odanosti,vernosti,drugu,saborcu,drzavi,barjaku srpskom,.".ko je srbin i srpskoga roda ,od srpske krvi i kolena,",to je nit koja nas cini lojalnim,ponosnim hrabrim,, pa srbi moji sta ste.?.obilici ili brankovici,?,,mi biramo obilice,svakog u oci i sebe u oci,ne izdajemo,cuvamo moralne vrednosti,kodekse,patriotizam nije samo puska u ratu,to je rec,postupak,u miru,delo.jer dela govore,,reci blede,vetar ih nosi,dela ostaju da se pamte,zbog pokoljenja proslih i buducih " zaklinjem se sa tri prsta ,za ovoga casnog krata,zivot dacu za spas srpstva."..vodu gaze al"dolaze...obilicevi zavetnici....dalje ruke od srbije,srpske,srpstva,,oni su vecni dok su im deca verna

Milan

pre 7 godina

E, ja nisam gledao, kao ni mnogo ljudi koje poznajem ! Imali smo pametnije stvari da radimo nego da slusamo lagarije i hvalospeve samom sebi !

nepoznati

pre 7 godina

Koliko samo ovih sorševih botova po novinama. Naročito su interesantni ovi kvazi intelektualci koji su navikli da žive na foru,kao i zainteresovane grupe koje ih podržavaju.Zna se ko širi ovu bukvalno mržnju,oni koji su jadili ovu državu i prodavali maglu kako su oni vrhunac civilizacije 21. veka.Jednostavno njihovim poslodavcima ne odgovara što ne mogu više da se ponašaju kao da smo neka afrička kolonije iz koje bi da isisavaju sve što je dobro da bi njihovi građani bili debeli i spokojni.

IT

pre 7 godina

Hvala Vucicu sto radi sve za dobro Srbije, ostali mogu da mu pljunu pod prozor......Koliko se covek bori i vise rezultata ima, to vise ovih dezurnih " pljuvatora"! Voditeljka je prava profi "animir dama", od pogleda, stava, price i ostalog.....bolje da ne ulazim u detalje......

cica

pre 7 godina

Ma neće biti. Ima i onih koji bi da sačuvaju duhovni mir i moralnu čistoću.

marija

pre 7 godina

Dobar dan, Kako mozete da kazete da je gledala cela srbija? Bili ste u svakoj kuci ? Deo ljudi nije u mogucnosti radi drugu smenu neki nemaju televizor a neke i neiteresuje

sasa

pre 7 godina

Kada ce Vucic smeti da sedne preko puta Sase Raduilovica,Sase Jankovica,Vuka jeremica,Borisa Tadica,Olje BeckovicJugoslava Cosica? Dokle vise monolog?

Nebojša

pre 7 godina

Kritikujem i hvalim, jer ne sme da bude sujete ni ostrašćenosti. Jedino ko ne bi smeo ni A da kaže su čelnici DS i ekipe oko njih. Šta je za pohvalu. Svakako odluka da se Kinezima da izgradnja autoputeva. Dobijamo i kvalitet i brzinu. Svi ostali su smešni. Pretpostavljam da je iz političkih razloga AZVIRT ponovo u priči iako su daleko premašili rokove za završetak deonice. Kinezima nema ravnih u svetu uključujući i SMART tehnologiju za nadgledanje i upravljanje autoputevima. Ako uspe da RTB Bor preuzmu Kinezi to će biti više od svake pohvale, kao što sam pohvalio i pozdravio za Smederevsku železaru. To je fantastičan potez. Što se tiče špijuna tu je svakako situacija porazna. Razlog leži i u činjenici da ministrima nije zabranjeno da su u svakodnevnom kontaktu sa stranim ambasadroima koji im daju odobrenja šta će i kako da rade. Najočitiji primer je Zorana Mihajlović a nije jedina. Drugi razlog jeste što NATO oficiri tj špijuni sede u Birčaninovoj i imaju pa ceo sprat. Trebalo ih je izmestiti na psoebnu lokaciju a ne u u zgradu MO. Treći razlog jeste što nam i sada u MUP kadruje BRITANAC i onda se čudimo svemu i svačemu. Ne razumem zašto se ne objavi ime špijuna i da se američki oficir protera kao persona non grata. Ako je moglo za Perišića nekada, moralo bi i sada. Koliko vidim Popara će uživati na slobodi iako je naneo nemerljivu štetu. Četvrto, mnogi visoki policijski funkcioneri sadašnji i bivši su u sprezi sa narko dilerima i zarad svojih interesa rade prljavi posao za zapadne službe. Pripreme se obavljaju odavno a oni koji bi trebali da spreče svaku pomisao a kamoli atentat na premijera su ti koji mu i rade o glavi. Nedopustivo je da u okruženju budu ljudi koji će ga na kraju i "odraditi" kao što su slični odradili i Đinđića po nalogu Britanaca. I na kraju da dodam, da je INFRASTRUKTURA preduslov razvoja Srbije i da je ona jedan od TRI ključna problema Srbije. Jer prvi je pravosuđe u širem smislu BIA, VBA, policija, tužilaštvo, veštaci i sudstvo, onda je infrastruktura na drugom mestu i na kraju PROIZVODNJA. Proizvodnja bi morala da se pokrene domaća pre svega jer stranci će sa prvim vetrom ili interesom otići.

KoleM

pre 7 godina

A kad će smeti na duel da izađe sa nekim drugim političarem koji ga se ne plaši? Nikad jer nema argumente, samo vika.

Biki

pre 7 godina

Nikada se ne pominje kultura a narod se ne moze unaprediti bez nje. Partijsko kadriranje u ustanovama kulture nikad nije bilo gore. Najcesce je u pitanju nestrucan a partijski kadar. Pojedinci partijski bahati i nepismeni ali time se niko ne bavi.....

stojko

pre 7 godina

Sta je bilo sa onim vasim bombastim naslovom sa slovima od 5 santimetara "Uhapsen atentator na Alaksandra Vucica"? Uhapseni Jovan Josil je pusten jer nema nikakve veze sa tim. Druga stvar, moguci atentat nije bio na A.Vucica vec na njegovog brata. Vi iz "Informera" treba da se korigujete malo i da ne trcite pred rudu. Ako ovo ne objavite znacice da ste gresni i da radite za "nekoga".

marija

pre 7 godina

premijeru vučiću svaka čast,želim mu svako dobro kako u privatnom tako i na poslovnom planu neka se čuva i bog ga čuva

Mimi

pre 7 godina

Zašto nije odgovorio koje su to kategorije penzionere od 74 odsto. Nikada ne odgovara do kraja.

deki

pre 7 godina

Na moju srecu, niti sam ja gledao, niti su gledali ljudi koje ja poznajem. Fuj!

Kiza

pre 7 godina

Žuta novinarka nije ispunila zadata koji je dobila od žutog direktora RTSa.Ono malo pitanja koje su joj sptemili kao dpmaći zadatak nije položila naprotiv upetljala se da je jedva dočekala kraj emisije da se više nikad ne upušta jer zadstak osta ispunila.Vučić je dominirao očekivano

ČITATELJKA

pre 7 godina

Naravno da sam gledala! I divila se Premijerovom strpljenju da odgovara i na nesuvisla novinarkina pitanja. Divim se i Premijerovoj upornosti da - i pored neosnovanih osporavanja nespornih privrednih i spoljnopolitičkih uspeha Srbije koje mnogi građani, novinari iz opozicionih medija i predstavnici opozicionih stranaka javno upućuju - nastavlja da mukotrpno radi na nalaženju stranih investitora, uspešnom političkom balansiranju između EU i Rusije a istovremeno i stvaranju međunarodnog ugleda Srbije.

E ja nisam gledao

pre 7 godina

....niti me - zanima! Nisam poltron, niti "bot", a odavno sam prerastao godine, kada sam pazljivo slusao, sta politicari - govore! Niti podrzavam Vucica, niti bi voleo da sam na njegovom mestu! Pitanje je, da li je on, tu gde jeste - svojom voljom!? Ma, sta uopste pisem....kada kaze, penzije vece nego - "ikad"!? Nekada su penzioneri dizali kredite, kupovali, kola, kuce, odlazili na letovanje, a ovi danas prevrcu - kontejnere!

rankovic milovan

pre 7 godina

bravo Aco,drago mi je sto si zauvek ugasio turbo ekonomiste to jest ekonomske vracare,steta sto ti niko npomaze,za sada guras i sam dobro,mora ti se pomoci jer na taj nacin pomazemo i sami sebi

Zivko

pre 7 godina

Gledao sam direktni Vas intervju i to je samo dokaz da sam u pravu uvek bio kada sam napisao Vucic-Genije 21-og veka jer sve sto ste kazali u intervju upravu ste 100% i zbog toga vam Srbija veruje i sigurno ce Srbija glasati za vaseg kandidata za Predsednika Srbije sledece godine a opozicionarima(Srbija to zna da su najvece zlo za Srbiju,da su to bili,ostali i ostace ubuduce jer su ogrezli u korupciji,kriminalu,likvidaciji ljudi u saradnji sa svojim domacim i stranim tajkunima i Mafijasima-klanovima)i oni ce piti kaznjeni od strane organa Srbije i naroda.

miloš

pre 7 godina

Sve što je sinoć rečeno je već viđeno, pa nije bilo potrebe da se ponovo gleda.

Sremac

pre 7 godina

Suficit u budžetu je od naših novaca,od silnih nameta i dažbina koje ste nam bez osnova nametnuli.Ugurali ste pretplatu u račun za struju.Smeće naplacujete po kvadraturi kuće????Porez na gradjevinsko zemljište na nivou opštine 8 puta skuplji jer se neki degenerik setio da je to luksuz imati plac koji izlazi na Dunav.Ali 8 puta skuplje?Po kom to zakonu?Za registraciju non stop nešto izmišljate,poslednje je:Mora da se menja saobraćajna dozvola a važi dve godine???Bezobrazluk.Nismo za ovo glasali.Šta je sledeće,šta ćete da smislite da otmete još od bede i sirotinje?E to su Vučiću ti novci o kojima ti pričaš.

serbian

pre 7 godina

Ne moze da bude bolje dok u vlasti ima onih koji su ucestvovali u 5okt revoluciji. \n

Sotir Tinski

pre 7 godina

Coveka koji se poredi i zeli da stigne i prestigne velikog Marsala treba podrzati bez ikakve rezerve.Gospode molim ti se i ti ga podrzi.

istina

pre 7 godina

Ne samo sinoc vec svaki dan jer se ne skida sa ekrana haha

kele

pre 7 godina

pitate kad ce sa Tadicem sa Radulovicem i td.td. e to nikada nece biti,Zasto,evo zasto jer cu svi biti na teskoj robiji pitajte seselja koliko ih robije ceka.Hvata sve nervoza od Miska do Tadije...

dejo

pre 7 godina

Premijeru Srbije reci ministru finansija da uvede jak porez RTS u Srbiji dalje premijeru Srbije reci ministru policije Srbije da promijeni ljude u BIA Srpskoj a tu bi mogao rec ministru policije Srbije ta postavi Lazanskog premijeru Srbije reci Americi i Nato da Srbija nece jedino najvise partnerstvo za mir a kancelarije koje imaju lobisti za Nato porucite im da spakuju kofere u zamjenu za njih neka u Beograd dodju Rusi koji vole Srbiju u te iste kancelarije dalje premijeru Srbije ubijedi Kineze da uzmu RTB Bor i jos neka preduzeca koja si spomenuo dalje premijeru Srbije pojacaj ekonomsku saradnju sa Rusijom i neka dodju Ruske firme u Srbiju i naravno ne daj se premijeru Srbije a i ne dozvoli niko da radi protiv Srbije napisi im protesnu notu Americi ili jos bolje proglasi onog njihovog anbasadora nepozeljnom osobom u Srbiji ,premijeru Srbije razgovaraj sa Putinom premijeru Srbije moze li on da posalje neke svoje ljude za ubistvo da se rijesi jedne zene JM u naravno Srbiji a reces sve Putinu u vezi tog ubistva sto znas iz policije Srbije

Mile

pre 7 godina

Mislim da ova vlast nema sposobnost da oporavi Srbiju .Ranije su bile jos gore. Hvaliti s eda nema ko da ga pobedi , a da nije sposoban oporaviti Srbiju , je zalosno po Srbe? Govoriti da penzioneri imaju najvece penzije a istovremeno standarad ljudi jako los , racuni rastu /komunalne usluge preskupe ,a na taj nacin vlast krade i otima od naroda pare u hiljadama dinara mesecno , pa od tih ukradenih vrate manje 5 %, to je jako nekorektno , ali i opasasno jer ce izazsavti socijalne nemire i potpunu neposlusnost vecine ljudi i to u velikim gradovima, cega s evlast jedino i plasi? Koja je razlika primanja i troskova zivota, to je pravo i sustinsko pitanje ? Novinari , mediji i politicari su zajedno manipulatori ljudi ?

Bulidža

pre 7 godina

Penzioner sam, ali, da ću imati penziju veću nego ikad - ih ta nemojte kasti, tj. lepa obećanja nništa ne koštaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija