• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2016

23:02

RASMUSEN SAMOUVEREN: Srbija zna da joj je dugoročno budućnost u NATO!

Politika

RASMUSEN SAMOUVEREN: Srbija zna da joj je dugoročno budućnost u NATO!

Podeli vest

Rusija neće uspeti da destablizuje Balkan, izjavio je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) bivši generalni sekretar NATO Andres Fog Rasmusen, koji smatra da Srbija zna da joj je, dugoročno gledano, budućnost u NATO-u

RSE navodi da je Rasmusen, komentarišući vojnu vežbu "Slovensko bratstvo 2016" u kojoj u Srbiji učestvuju snage Rusije i Belorusije, kazao da "ne vidi stratešku važnost tih vežbi", ali da su one "pokušaj Rusije da pošalje jasan signal NATO-u, da imaju strateške interese u regionu, naročito nakon odluke Alijanse da primi Crnu Goru".

- Iz ukupne perspektive, imajući u vidu broj učesnika u vežbi, ona je vrlo ograničena, a osim toga, koliko ja znam, Srbija je proterala nekoliko Rusa neposredno pre organizovanja ove vežbe.

Na kraju dana, Srbija veoma dobro zna da njena budućnost leži unutar evroatlantskih institucija, prvenstveno u Evropskoj uniji, ali ja takođe mislim, dugoročno gledano, i na članstvo u NATO- rekao je Rasmusen.

Na pitanje RSE da li misli da će "Rusija pokušati da destabilizuje Zapadni Balkan, naročito sada kada se Crna Gora pridružuje Alijansi", bivši generalni sekretar NATO je kazao da će "naravno pokušati", ali da "ne misli da će uspeti, posebno zato što odgovorne snage u Srbiji veoma dobro znaju da Srbija pre svega mora da obezbedi članstvo u NATO, što će se u dugoročnoj perspektivi i desiti".

SPEKTAKULARNO! OTKRIVAMO DETALJE VOJNE VEŽBE 'SLOVENSKO BRATSTVO 2016': Putin u Srbiji testira novi špijunski dron!

(VIDEO) POGLEDAJTE VOJNU VEŽBU 'SLOVENSKO BRATSTVO': Zajednički desant srpskih i ruskih padobranaca iz 'Iljušina'!

(FOTO) KO SME, TAJ MOŽE... Srpski, Ruski i Beloruski vojnici demonstrirali silu trećeg dana vežbe 'Slovensko bratstvo'!

(VIDEO) GRMLJAVINA NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Srpski i ruski vojnici uvežbavali napad mehanizovane čete!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car Putin

pre 7 godina

Гомилу глупости овај Расмусен изјављује, Србија није протерала никога, нити ће бити на страни убица и фашиста из НАТО пакта. Словенско братство ће се и даље одржавати до потпуног савеза Србије, Русије и Белорусије, фали нам још Украјина и Црна Гора које имају издајнике на власти који неће још дуго.

NATO JE OPLJACKAO BALKAN SA SI

pre 7 godina

To je extaza u simbiozi siromastva, obespravljenosti sa narko bosovima za petama i na gotovs sa NATO oruzjem. More mrssssssssss hijeno krvolocna.

mire

pre 7 godina

g Raspusten nemoj balaviti , odomorise , sjasite vec jednom sa Srpske grbace.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

НАТО алијанса ће у случају напада на Русију, добити врло јаку "опозицију" у сопственим државама чланицама НАТО у виду социјалне револуције (народне..!) коју ће предводити револуционарни синдикати...Они то врло добро знају, да би такав, непромишљен потез алијансе - довео до слома БУРЖОАСКЕ (ПРО) ЗАПАДНЕ Демократије, која би се распала као мехур од сапунице, ако би радничка класа Француске, Немачке или Италије - добила оружје ради рата. Зато су изјаве овог типа...Само пуке жеље и "сновиђења".

SARA

pre 7 godina

SAMO SANJAJ DALJE.\nSRBIKA U NATO  N.I.K.A.D.A\n

NOLAN SMIT

pre 7 godina

NIKAD SRBIJA NEĆE UĆI U FAŠISTIČKI NATO, UBRZO ĆE VAM RUSI VRATITI ZA SVO ZLO KOJI JE STE NANELI LJUDIMA ŠIROM SVETA. n

nati

pre 7 godina

Ovaj stvarno veruje u Nato-alijansu u raspadanju.Svet  vas polako razotkriva i sve vase gadosti izlaze na povrsinu.Necete jos dugo da zamajavate sve redom,moracete vase fasisticke i nacisticke apetite da suzbijete i da se prizovete k sveti jer ce vas Putin u suprotnom slistiti s lica zemlje pa vam  ni trag nece ostati,pseta besna i zlocinacka.Mirotvorac je Putin a vi zlocinacki uzurpatori.To je u najkracem razlika izmedju vas,koju svi vide i zgrazavaju se vasom Nato- alijansom.\n

Pavlović Dušan

pre 7 godina

Puste želje Rasmusena. Nikada, nikada, nikada Srbi nisu fašisti

dejo

pre 7 godina

Rasmusenu ne bi valjalo za Crnu Goru da udje u Nato zbog toga sto ste je isti vi bonbardovali i doveli puno bolesti te 99 godine u Crnu Goru tako isto mislim i za Srbiju ,zato Rasmusenu dalje ruke od Crne Gore i Srbije ove dvije zemlje treba da udju u EU nikad u Nato a zajedno sa Rusijom i Kinom da se napravi sto jaca saradnja

Peca

pre 7 godina

Onog momenta kad vlada Srbije odluci da pristupi NATO -u ili uvede sankcije Ruskoj Federaciji zatrazicu od Ruske federacije njihovo drzavljanstvo i odreci se Srpskog , čak i ako mi Rusija ne bude dala njihovo drzavljanstvo sigurno cu se odreci Izdajnickog .

duška

pre 7 godina

Na ovo ću parafrazirati Ivanu Žigon koja je na tu temu rekla da bi to bilo isto kao kad bi devojka koju je mladić brutalno silovao i udala za tog istog dečka! Ne znam tog ludaka koji bi svojevoljno "mečki na rupu"!!! Čak i da je istinski mentalno retardiran, jer se i oni instiktivno brane!

vlada

pre 7 godina

Nikada Srbija neće biti članica NATO, varate se Rasmunsen! To možete da "kupite" samo one koji su naučili, kroz istoriju, da budu "sluge"! Živela i preživela je Srbija svoju "stradiju" /1941-45/ u okruženju NDH, Madjarske, Rumunije, Bugarske ... i pobedila! Odoleće i sada!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija