• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2016

22:31

ŽENE U CRNOM NAJVEĆI STRANI PLAĆENICI: Zapad im dao 1.587.596 evra da optužuju Srbiju za ratne zločine!

Politika

ŽENE U CRNOM NAJVEĆI STRANI PLAĆENICI: Zapad im dao 1.587.596 evra da optužuju Srbiju za ratne zločine!

Podeli vest

Nevladina organizacija čiji je jedini posao da optužuje Srbiju za genocid u Srebrenici i ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, za poslednje dve i po godine dobila skoro 1,6 miliona evra... Najveći donatori Evropska komisija sa 476.883E i Džordž Soroš, čiji je fond uplatio 251.794$!

Opskurna nevladina organizacija "Žene u crnom", čiji je jedini posao da optužuje Srbiju i Srbe za navodni genocid u Srebrenici i ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, za poslednje dve i po godine sa Zapada je dobila pravo bogatstvo na ime donacija - čak 1.587.596 evra, otkriva Informer!

Ne govorim za Informer
Ne dajem izjave za Informer
Staša Zajović, predsednica "Žena u crnom"

Podaci i dokumentacija do koje smo došli pokazuju da je najveći finansijer "Žena u crnom" Evropska komisija, koja je im je dala 476.883 evra, ali i američki tajkun Džordž Soroš, čiji je "Fond za otvoreno društvo" od kraja 2014. do danas ovoj NVO iskeširao tačno 251.794 dolara.

Policijske donacije

Osim briselskih evrounijata i zloglasnog američkog tajkuna, "Žene u crnom" obilato doniraju i "Maršalov fond" iz SAD, OEBS, Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške, kao i norveška ambasada u Beogradu.

 

Posebno su interesantne uplate švedske policije (!), koja je u tri navrata "Ženama u crnom" dala po 10.000 evra, a jednom 13.500 evra!?! Velike pare ovoj otvoreno antisrpskoj NVO daju i razne američke organizacije, poput "Instituta za održive zajednice", SIPRI, "Centra za demokratsku kontrolu"... 

Upitana da prokomentariše ove podatke, šefica "Žena u crnom" Staša Zajović juče nije želela da priča o finansiranju svoje organizacije.

- Odakle vam moj broj?! Zašto me zovete? Ništa od toga nije tačno! Ne dajem izjave za Informer - bilo je sve što nam je rekla Zajovićeva, koja je odbila svaki dalji razgovor o ovoj temi.

 

 

Još jednom naglašavamo da imamo konkretne podatke i dokaze za sve uplate koje smo u ovom tekstu, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, nabrojali. Pozivamo gospođu Zajović da, ako može, konkretno demantuje bilo koji od navoda koji smo objavili o njenoj NVO.

print

Urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović upozorava da na društvenim mrežama i u nekim medijima traje demonizacija onih koji prozivaju NVO i medije koji se finansiraju iz stranih političkih centara, iako je to legitimna tema.

Državni neprijatelji
Organizacije na zapadnim donacijama nikad nisu bile na strani nacionalnog i državnog interesa u prilici kad je on bio suprotstavljen zapadnom. Otud im milioni
Željko Cvijanović, urednik "Novog standarda"

- Zato je, razjašnjenja radi, vredno konačno se zapitati: da li su te organizacije i mediji na zapadnim donacijama ikad, u bilo kojoj situaciji, javno bili na strani nacionalnog i državnog interesa u prilici kad je on bio suprotstavljen zapadnom interesu?! Odgovor je: ne, nisu nikad! Uvek su bili protiv srpskog interesa. Ako ne govorim istinu, demantujte to jednim primerom... Ta činjenica najbolje objašnjava i te milionske donacije "Ženama u crnom" o kojima pišete - ističe Cvijanović.

Plaćanje izdajnika

Lider SRS Vojislav Šešelj poručuje da ne treba zanemariti subverzivni značaj organizacija poput "Žena u crnom".

 

 

- Bojim se da će dobijati još više i više para kad Amerikanci odluče da sruše Vučića. Od toga koliko miliona dobijaju iz inostranstva mnogo je značajnije utvrditi koliko novca takve organizacije dobijaju iz državnog budžeta. Srbija hitno treba da prestane da finansira najgore plaćenike i izdajnike! - apeluje Šešelj.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoki

pre 7 godina

E bas su "jadne" te zene hteobih da obavestim sve one koji jedva sastavljaju kraj sa krajem da one zive u izobilju a i njihova deca i unuci.Generacije ce uzivati na plodovima izdaje Srbije i ko zna koliko ce to trajati jer prodanih dusa medju Srbima je najvise, istorija to pise ali nema ko da to pamti.

DUSAN

pre 7 godina

I treba da su crnom.Kuku njihovoj djeci ko ih je rodio ja bih se odrekao takve majke.

Srboljub

pre 7 godina

Pa nek optuzuju, kad ovde nema srba. Sutra malo bi tako u ZG mogle, dragovoljci i branitelji bi ih zive pojeli. Ovde saka tih frustriranih ruznih zena hebe ceo narod.\n

BgBoy

pre 7 godina

Ovo na žalost pokazuje stanje u Srbiji! 10tak ružnih provokatorki maltretira celu Srbiju, lažno svedoče i optužuju generale i najiskrenije patriote koji su ovu zemlju branili od ustaša i terorista učk, a i same neke od njih su u bližoj rodbini imali učesnike u ratu protiv Srba! Ovo je sramota šta država sebi dozvoli, argumenata i dokaza ima na pretek i ovo sve treba isterati na sud i proterati iz Srbije, a imovinu konfiskovati! Tražite recept od Putina!

Andrija

pre 7 godina

Koju zemlju su branili od "Ustasa" ? Ti si pukao ko bundeva.

Zoran Milsavljevic

pre 7 godina

Pa u cemu je problem? Pokazite sta su to uradile protiv Srbije.Nisu nikad rekle da je Srbija genocidna drzava. Borile su se protiv toga da mladi Srbi ne ginu u nepotrebnom ratu. Napadati organizacije koje se bore za mir je fasizam.

Radoje

pre 7 godina

Kada je neko slep ne vrede mu naocari bilo koje dioptrije.

Bora

pre 7 godina

Da ti mama nije zena u crnom?Ako nije, sa takvim misljenjem uskoro ce biti u crnom!

Mihajlo

pre 7 godina

Za humanitarnu pomoć se plaća PDV. Koliko su NVO platili PDV od tih silnih para iz crnih fondova belosvetkih ološa

Vladimir

pre 7 godina

U demokratskim društvima, u tom pogledu i mnogo razvijenijim od Srbije, svakome je dozvoljeno da javno izrazi svoj stav i mišljenje ukoliko isti ne podstiče rasnu, versku, političku, pa i individualnu, ljudsku netrpeljivost... Zakoni koji odredjuju pravni okvir tako definisanih sloboda, a tiču se finansiranja odredjenih grupa i pojedinaca, ne predvidjaju mogućnost finansiranja ovakvih organizacija od strane drugih Država i stranih Vlada jer to, po logici, predstavlja subverzivnu delatnost i institucijalno mešanje i uticaj na društvene tokove strane zemlje... Zato i samo njihovo ime, NVO, jasno definiše njihov oblik udruživanja i delovanja... Srbija bi trebalo da, što pre, zakonima jasno definiše prava i obaveze ovakvih organizacija i da ih se dosledno drži i poštuje u punom kapacitetu. Nekada nam se neće dopasti ono što čujemo ali, dok god su vokabular i finansijski tokovi u okviru predvidjenih zakona, to spada u zaštićeno pravo svakog pojedinca i toga se treba striktno držati i poštovati. Makar se i duboko ne slagali sa tim.

rade sto

pre 7 godina

Dabogda dale za lekove svojim naj milijima!

DV

pre 7 godina

Neko mora da razmišlja i u ime naroda koji ne bi da ubija...

perica

pre 7 godina

Vladimire o cemu ti pises.....! Neko ovde kaze da se finansiraju iz inosranstva a zahtevi "vokabular" su jezivi ! Da tako bi moralo biti uredjjeno i uvazavano samo nema ko to urediti [one to dobro znaju] pa se njihava bahatost jednaci sa prostaklukom, jedino su prestale da samaraju gradjane ili ne javno ko nekad !

ivan

pre 7 godina

Te svinje su trovale ovaj narod preko 10 godina. Kako činiš tako će ti se i vratiti!

olovo

pre 7 godina

Zar nije malo cudno da donatori iz austije uplacuje u dolarima,donatori iz SAD u evrima ?????????

Marko

pre 7 godina

U Zagrebu udruzenje zena protiv srba u Bosni majke srebrenice organizacija protiv srba u Beogradu zene u crnom organizacija protiv srba i treba da budu u crnom bas su lepo stali uza zid.

Senka

pre 7 godina

Da država Srbija pravno reguliše koji procenat od pristiglih novčanih sredstava treba da se uplati u budžet Srbije (kod Putina je to npr. 60%), onda bi bilo manje ovih isfrustriranih, zlih i lajavih babbetina, jer bi im slavine za dotok donacija presušile. Onako, može im se, našle pa zašle.

Inženjer

pre 7 godina

Kamo sreće da je više takvih. Osvestili bi se od naših predrasuda i popravili imidž Srbije u svetu

zucko

pre 7 godina

Evo prilike da ih posaljete u Pristinu ,Sarajevo i Zagreb da tamo zale siptare,balije i ustase.

root

pre 7 godina

Ma pustite te vec ocerupane kokoske jos malo pa ih vise niko nece ni videti ni cuti.Proslo im vreme

rs

pre 7 godina

Srbi u Srbiji nemaju puno nacionalne svijesti, pustaju da im se pred nosom sa drzavom vjerom i nacionalnoscu igraju bjelosvjetske protuve. Protjerajte bagru i gledajte ko vam radi o glavi.

Dardevil

pre 7 godina

Putin je uspeo da zabrani ovakve i slične NVO jer ima par "raketica" kojima vitla okolo pa mu se može. Kod nas, uvek postoji prostora za slobodu crnog govora...

deda Raša

pre 7 godina

Da vam Bog da, da vi i ceo vas buduci narastaj zivot provodite samo u toj boji.Kako vas nije sramota raditi protiv svog naroda i svoje drzave.

sandinista

pre 7 godina

Кад је глобалистички пројекат спао на овакву ''војску'', није ни чудо што пропада. ''Нови светски поредак'' је негација цивилизације и свих вредности које је људски род створио током историје, то је галоп у камено доба, што се види и по физиономијама његових протагониста.

Ljiljana

pre 5 godina

Žene u crnom su svijetla tacka Srbije. Hrabro iznose činjenice koje vi nećete da priznate

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija