• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2016

17:35

PREMIJER SA SRBIMA U TEMIŠVARU: Važno da čuvamo pravoslavne korene, jezik i pismo!

Politika

PREMIJER SA SRBIMA U TEMIŠVARU: Važno da čuvamo pravoslavne korene, jezik i pismo!

Podeli vest

Premijer Aleksandra Vučić razgovarao je danas u Temišvaru sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Rumuniji i obišao srpsku pravoslavnu crkvu i zahvalio im se na učinjenom na objedinjavanju našeg naroda u toj zemlji

On je rekao da je Srbija zadovoljna odnosom Rumunije prema srpskoj nacionalnoj manjini, ali isto tako i poručio da će Srbija učiniti sve sa svoje strane da Rumuni koji u njoj žive budu ponosni na to što su Rumuni, ali i da se ponose svojom domovinom Srbijom. 

Obraćajući se novinarima nakon razgovora sa predstavnicima Srba u Temišvaru, Vučić je preneo da su oni zadovoljni podrškom rumunske države koja i finansijski pomaže njihove aktivnosti.

- Malo je Srba, nepunih 19.000 i svuda nas je manje nego što mislimo i zato je važno da svoju nacionalnu samosvojnost i samobitnost očuvamo i čuvamo svoje pravoslavne korene, jezik i pismo kojim se ponosimo - rekao je premijer.

Poručio je da sami treba više da brinemo jednim o drugima te istakao da Srbija nema problema u budžetu, da nema deficita, što otvara prostor da se više pomogne našem narodu koji živi van Srbije.
 

Tanjug

Kako je rekao, Srbija će učiniti sve za rumunsku nacionalnu manjinu i njen prosperitet, uključujući i veću finansijsku pomoć. 

- Želimo da se građani Srbije osećaju jednako dobro bez obzira na svoju nacionalnu pripadnost - rekao je premijer.

On je zahvalio predstavnicima Srba za sve što su učinili na objedinjavanju našeg naroda i u rumunskom delu Banata i celoj Rumuniji. 

- Oni su kompaktni i složni - ocenio je premijer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija