• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2016

21:26

(FOTO) VUČIĆ UGOSTIO DŽONSONA U VILI BOKELJKA I PORUČIO: Srbija spremna da pokaže posvećenost u očuvanju mira!

Politika

(FOTO) VUČIĆ UGOSTIO DŽONSONA U VILI BOKELJKA I PORUČIO: Srbija spremna da pokaže posvećenost u očuvanju mira!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija želi poboljšanje odnosa sa Velikom Britanijom i poručio da je važno unapređenje političkih i ekonomskih odnosa

Vučić je rekao da je trgovinska razmena dve zemlje relativno mala, imajući u vidu potencijale i mogućnosti, pre svega Velike Britanije, navodeći da je povećana sa 290 miliona evra na 370 miliona evra.

- Ove godine naš izvoz ui Veliku Britaniju većom snagom raste i očekujemo da rezultati u budućnosti budu još bolji - rekao je Vučić.

On je naveo da je veoma počastvovan time što ima priliku da ugosti prijatelja Srbje i visokog gosta iz Velike Britanije, dodajući da je pre konferencije imao samo kraći razgovor sa njim, a da će posle imati radnu večeru, te da će sutra zajedno obići groblje Komonvelta i srpskih poginulih boraca.

Srpski premijer naveo je da u Srbiji činimo sve da stvorimo bolju poslovnu klimu i želimo što veći broj inevstitora, te u tom smislu poseta kao takvog nivoa kao što je poseta Borisa Džonsona, znači da šaljemo poziv dobrodošlice investitorima da ovde rade i ostvaruju dobar profit ali i zapošljavaju građana Srbije. 
 

 

On je dodao je sa šefom britanske diplomatije razmenio stavove o ključnim političkim pitanjima u ovom turbulentnom vremenu, a koja su nastala iz različitih razloga, zahvalivši na podršci Srbiji na evropskom putu i na njihovoj želji da se očuva stabilnost u celom regionu Zapadnog Balkana. 
 

Informer

Premijer je dodao da Srbija kao najveća zemlja ima i posebnu odgovornost i spremna ja da na ozbiljan način pokaže posvećenost očuvanja mira i stabilnosti navodeći da smatra da na taj način ovaj region može da bude izvor rasta u čitavoj Evropi.

Mi razumemo politiku Velike Britanije iako nemamo isti stav po pitanju KiM naveo je Vucić poručivši da Velika Britanija i po izlasku iz EU ostaje velika sila, i da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Londonom.

Osvrćući se na Džonsonovu izjavu u Skupštini Kosova, Vučić je ocenio da da zločin nema nacionalnost već ime i prezime. 

- Zločin nema nacionalnost već ima ime i prezime odgovornog lica, dakle onih koji su te zločine počinili i ne može da pada krivica na cele narode već na one koji su te strašne stvari počinili, tako da ćemo mi da nastavimo svoj posao - rekao je premijer.

Džonson o Trampu: U fokus šanse a ne probleme

Komentarišući pobedu Trampa na izborima u SAD, Džonson je da bi se trebalo fokusirati na mogućnosti i šanse, a ne na probleme.

- To je velika mogućnost da nadogradimo odnos sa SAD, koji je od fundamentalnog ekonomskog značaja za nas i od velikog značaja za stabilnost i napredak u svetu - rekao je Džonson.
 

 

On je naveo da bi svi trebalo da budu pozitivni prema mogućnostima koje se otvaraju nakon što je Tramp izabran. 

- Mogu da kažem nekim od mojih evropskih kolega i prijatelja da je vreme da izađemo iz priče o sudbini izbora u SAD. Mislim da u mojoj zemlji treba da priznamo i prepoznamo da je ovo prilika, mogućnost - rekao je Džonson.

On je dodao da je Tramp imao dobre razgovore sa premijerkom Britanije Terezom Mej i govorio o "spektakularnim odnosima sa Britanijom"
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojsa

pre 7 godina

Oni napustili EU a on bio jedan od lidera pokreta za napustanje EU a nama soli pamet o EU.\nUcite i decu da preziru Engleze. Sto i kusur godina verodostojno na osnovu dokumenata rade na unistenju Srbije i istrebljenju Srba sto je orof. Zivojnovic dokazao dokumentima iz arhiva Britanije. Uvalili nam 27.mart, bomardovali na Uskrs 1944 i 1999, oteli nam sada KiM i sta sve ne i prosto je neverovatno kakvi slepci vode Srbiju.\nSto dalje od njih bice nam bolje. To je najgenocidnija nacija na svetu svih vremena. Opljackali su i pljackaju ceo svet. Sta bi ostalo u Britanskim muzejima kada bi morali da vrate sve ono sto su opljackali sirom planete.\nNametnuli su svoje srodnike za kraljeve u Belgiji i Grckoj, a ova Elizabeta se udala za svog rodjaka. Organizovali su Oktobaraku revoluciju i pobili Romanove i sve im opljackali. Daleko im lepa kuca.\n

OMG

pre 7 godina

Енглези су наши највећи непријатељи, они су зло света, русофоби, пљачкаши и наказе, све најодвратније гмиже тим острвом, сад су као опет империја немају Брисел за вратом па би наш да стегну, примећује се да поново облећу око нас као лешинар око лешине, те Чарлс, те овај клован Џонсон, шта хоће они од нас, ми против браће Руса нећемо бити никада, КиМ признати нећемо, па они нека и даље смишљају пакости ко их ј...

max

pre 7 godina

Đonson je pravi prijatelj Srbije, a i ekonomski odnosi sa Britanijom su u usponu! Izvoz Srbije u ovu zemlju beleži rast .

MAKSa

pre 7 godina

Srbija je jos jedan korak blize ka ostvarenju svojih ciljeva.

miki

pre 7 godina

Srbija je uvek spremna za očuvanje mira i za stabilnost u ovom regionu!

desa

pre 7 godina

Bili su nam saveznici u drugom svetskom ratu a sad nam zabili noz u ledja po pitanju Kosova.

Shedow

pre 7 godina

Zapamti,nikad oni nama nisu saveznici bili to je samo KOMUNISTICKA patka koju je Copavko tito sirio posto je i on sam njihov agent bio.Nemoj takve stvar da pises kad neznas.

Kiki

pre 7 godina

Treba odrzavati sto bolje odnose sa Velikom Britanijom! Srbija ove godine ima znacajan izvoz u Veliku Britaniju, ali treba raditi na sto boljim ekonomskim i politickim odnosima.

jole

pre 7 godina

VB napušta EU ali to nije razlog da Srbija ne pojača trgovinsku razmenu sa Britanijom i uspostavi nove političke veze.

Zivodar

pre 7 godina

Dzonsonova poseta ce nam sigurno dobro doci, kao sto se moze videti i izvoz Srbije u Britaniju raste.

Rade

pre 7 godina

Srbija se ponasa zrelo i to postuju sve velike medjunarodne sile.

Pjer

pre 7 godina

Imamo priliku da uspostavimo bolje odnose sa Britanijom,koji baš i nisu bili najbolji ,do sada !

Ljubo

pre 7 godina

Hoce li mi neko ,molim Vas objasniti ,kakva je razlika izmedju Dzonsona i Trampa ,?! ...

DS

pre 7 godina

Brate Ljubo,ne vjerujem da ne znate kakva je razlika izmsdje Dzonsona i Trampa. Dzonson je Englez i kada radi za britansku Vladu i Kraljevsku krunu nista mu se ne moze vjerovati,a prema Srbima ce biti uvijek neprijateljski raspolozen.Jos Je Knez Mihajlo rekao:"Srbija je zrtva britanske rusofobije". A,Tramp,kakav god bude ne moze biti gori Klinotonovih fukara i Obame.

boki

pre 7 godina

Srbi svoje prijatelje ne zaboravljaju i uvek ističu privrženost pravom prijatelju.Džonson je proveo bombardovanje sa Srpskim narodom u znak protesta zbog bombardovanja suverene zemlje.I danas je govoreći istakao da se svi zločinci moraju kazniti ma na kojoj strani bili i da će on to potencirati.

Argonaut

pre 7 godina

Srbija je vazda bila za mir.. Čak i kad su je smatrali za krivca.

paramonte

pre 7 godina

Sadasnja vlada se trudi da sa svima bude u dobrim odnosima,pametni ljudi koji vredno rade

DS

pre 7 godina

Dzonson je Britanac i mozda nije los covjek ali kad je clan britanske Vlade onda mu se ne moze nista vjerovati.Vucic je pricao da mu je Boris bio prijatelj dok je bio gradonacelnik Londona,ali sada je Boris sasvim sigurno druga licnost jer zastupa Veliku Britaniju i Kraljevsku krunu. Sto se tice Trampa,sigurno je da je mnogo normalniji covjek od onih Klintonovih fukara i Obame koje je svak mogao kupovati za sitne pare pa i Siptari svojim narko dolarima i zato mislim da ce Srbi biti postedjeni sikaniranja od strane Zapada a koliko god nam pomognu bice dobro. Medjutim onaj Tramp iz izborne kampanje nece biti ista licnost kad postane Predsjednik SAD,to je sigurno,jer opozicija mijenja pamet kad postane pozicija. U svakom slucaju se nadam boljim odnosima sa SAD nego za vrijeme fukarskih vlasti u SAD,jer ovo do sada nije moglo gore.

milan

pre 7 godina

Ja mislim da smo mi to uveliko dokazali, jer da nismo na balkanu bi uveliko besneo rat!

brane

pre 7 godina

Čovjek nam se mnogo lepo predstavlja i puno nas gotivi a šta zaista smeraju,videćemo

Goran

pre 7 godina

Džonsone, država ti je moćna, nema veze što ste izašli iz EU. Ima pitanja oko kojih se ne slažemo i oko kojih se slažemo. I kritike u ok. Ti si naš drug, daj investitore sa parama, a mi ćemo da izvozimo robu isto za pare.

Slavica

pre 7 godina

Raste izvoz Srbije u UK, uspostavljamo odlicne odnose bukvalno sa SVIMA... Vucic iz dana u dan dokazuje da je najsposobniji lider u regionu

Ceca

pre 7 godina

Srbija se maksimalno zalaze za svaki oblik saradnje sa Velikom Britanijom i za poboljsanje politickih i ekonomskih odnosa izmedju dve zemlje!

GOSPAVA

pre 7 godina

Ako sa Velikom Britanijom nemamo usaglasene stavove po pitanju KIM, nadam se da nikada i necemo dok je situacija takva kakva je, ne znaci da ne mozemo saradjivati na ostalim poljima. Niko nije u stanju da porekne dobre odnose Dzonsona i Aleksandra Vucic, zato nema nikakvog smisla negirati ovu veoma bitnu cinjenicu.Naravno takodje su dobro dosli njihovi inventitori u nasu zemlju.

Jasmina

pre 7 godina

Ocekujem od tako ekonomski snazne zemlje kao sto je V.Britanija mnogo vise investicija u Srbiji.

STEVKA

pre 7 godina

Ako sa Velikom Britanijom nemamo usaglasene stavove po pitanju KIM, nadam se da nikada i necemo dok je situacija takva kakva je, ne znaci da ne mozemo saradjivati na ostalim poljima. Niko nije u stanju da porekne dobre odnose Dzonsona i Aleksandra Vucic, zato nema nikakvog smisla negirati ovu veoma bitnu cinjenicu.Naravno takodje su dobro dosli njihovi inventitori u nasu zemlju.Kao sto je i izvoz Srbije u Veliku Britaniju porastao.

Pelikan

pre 7 godina

Britanci nam bas i nisu naklonjeni,ali ovaj susret donekle donosi nadu da ce se to u buducnosti popraviti!

Jole

pre 7 godina

Ekonomski i politicki odnosi sa Velikom Britanijom sve vise napreduju,sto je od kljucne vaznosti za dalji put Srbije ka modernizaciji!

tara

pre 7 godina

Ekonomski odnosi sa Britanijom su sve stabilniji, a izvoz sledece godine ce biti jos veci.

Zeljko

pre 7 godina

Srbija najviše doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Zeljko

pre 7 godina

Опет прима ове крвнике у госте...n

Ksenija

pre 7 godina

Svima treba da bude jasno da se naša zemlja i naš premiejr uvek bore za mir i stabilnost u regionu.

Dane

pre 7 godina

Srbija zna šta hoće, a to je mir i prosperitet.

Marita

pre 7 godina

Srbija daje doprinos miru u regionu, spremna je da normalizuje odnose sa Pristinom. To ne ostaje neprimeceno i u Velikoj Britaniji.

tanja

pre 7 godina

Engleska je bila i biće uz Srbiju , na putu ka Evropskoj porodici, iako izlazi iz EU.

Zoran

pre 7 godina

Svojom miroljubivom politikom Srbija krci put ka svojoj boljoj buducnosti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija