• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.11.2016

08:44

NIKOLIĆ: Zvaćemo Trampa da poseti Srbiju!

Politika

NIKOLIĆ: Zvaćemo Trampa da poseti Srbiju!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomisalav Nikolić najavio je u izjavama za beogradske medije da će novoizabranom predsedniku Amerike Donaldu Trampu uputiti zvanični poziv da poseti Srbiju, ocenjujući i da će njegov izbor u velikoj meri promeniti fizionomiju sveta

Nikolić je u izjavi za današnji Alo rekao da očekuje da će posle ove promene Srbija biti tretirana ravnopravno sa drugim država u regionu.

Nikolić kaže i da će Trampu u narednih nekoliko meseci uputiti poziv preko ambasadora SAD u našoj zemlji.

- Tramp ima svoje prioritete i siguran sam da će doći kad ga budem pozvao. Tramp će verovatno prvo posetiti strateške partnere. Mi ćemo doći na red - rekao je Nikolić za Kurir.

On je naveo da su pozivi u posetu u ovom trenutku kurtoazni i da će ih sigurno dobiti od 100 zemalja. 

- Bitno je samo da deo svoje predizbonre retorike pretvori u dela da bi se tako svet koji je pod uticajem SAD promenio. Tramp će prihvatiti poziv, jer je čovek koji zna greške prethodnih predsednika u odnosu na Srbiju - rekao je Nikolić.

On ističe da predsednicku posetu treba organizvoati na najvišem nivou i da to ne moze da radi nijedno ministrastvo. 

- Mi ćemo sigurno u narednih nekoliko meseci uputiti Trampu poziv preko ambasadora SAD u Srbiji tako da on u svojoj agendi ima to na umu - ističe Nikolić.

On je ocenio i da otvorena radost u mnogim zemljama i način na koji su svetski mediji izvestavali o pobedi Trampa "govori o svesti svih naroda da će taj događaj u velikoj meri promeniti fizionomiju sveta".

- Politika koju je najavio novi americki predsednik će po svoj prilici biti preusmerena sa odrzavanja dominacije u međuanarodnim odnosima na jačanje nacionalne ekonomije, borbu protiv korupcije i stvaranje novih radnih mesta - smatra Nikolić.

Prema njegovim rečima, trend okretanja nacionalnom zapoceo je sa Bregzitom i siri se Evropom nezaustavljivom brzinom. 

- Nakon ove promene očekujem da ćemo biti tretirani ravnopravno sa drugim državama u regionu i da ćemo posle vise decenija imati priliku da sprovodimo politiku mira saradnje u skladu sa nasim legitimnim interesima - istakao je Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zikk

pre 7 godina

Tramp ni nezna gde se snalazi Srbija. Nemoj te biti smesni.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Сазнаће..! Чим проба српски ШЉИВОВИСКИ и ЋЕВАПЧИЋЕ...неће ни пожелети да се врати...!! ** Беш толке милијарде - кад "кући" немаш "лесковачки воз"....?!

Arap

pre 7 godina

Ti ponesi stiropor i pred skupstinu da tihujes i gladujes sa invalidima iz Kragujevca i penzionerima.

Posmatrac

pre 7 godina

U Americi nastupa period " kraja liberalne nedemokratije " koja je vladala predugo. Da li ce stara, dobra Evropa pristati i dalje na reforme koje namecu institucije EU-a a koje se odnose narocito na nezavisnost pravosudja i Centralnih banaka.Pobeda Trampa ce uticati na preokret u globalnom razmisljanju. Probudit ce se kriticna masa u svetu pa tako i kod nas. Dolazi vreme svodjenja racuna. U slucaju da premijer Vucic ne inicira nadlezne organe da se izvrsi supervizija bankarskog sektora i NBS koje bi se stavile pod stalnu kontrolu drzavne revizije ucinit ce to neko drugi.Neophodno je vratiti novac opljackan sa ino i racuna na off shore destinacijama nasih nacionalnih banaka kojima je Dinkic oduzeo dozvole a tajkuni-bankaroidi pripojili sebi kupujuci banke u vlasnistvu svih nas nepostojecim novcem - korupcijom u Agenciji za osigiranje depozita i NBS. Politicari i tajkuni koji su se obogatili liberalno ( otimacinom ) i koji su monetarnu politiku prilagodili svojim interesima - sigurno vise nece od mirno spavati. Sve se menja.

nati

pre 7 godina

To sto nismo ravnopravno tretirani mozemo da zahvalimo demokratama i njihovom supozitorijsko- poltronskom, korupcionasko-pljackaskom politikom, kojom su nas upropastili,da ne govorimo o kriminalu i drugim najgorim  moralnim muljem i blatom u koje su nas zatrpali.\n

gacikus

pre 7 godina

E moj g-dine, sprdali smo se hrvatima kad su se radovali i ulizivali nemcima i pevali -,,danke dojcland,,

Biljana

pre 7 godina

Dragi moj narode!Polako sa odusevljenjima,prebrzo donosite zakljucke.Jedina dobra stvar je,sto ste poceli da volite!Ameriku,dobro je zato sto i ovde zivi neduzan narod i ima punooooooooooooo Hrvata,Srba Bosnjaka,bosanaca muslimana iz nasih krajeva ,Svi dosli od zajednicke ogromne muke.Procitajte malo za koga je udata cerka koja ce ustvari da vodi Ameriku,iz senke.Ko razume shvati ce.Tako da predsednik Amerike moze da bude i Paja Patak!Pozdrav.Pozdrav i srecno svima!

Rasa

pre 7 godina

Ne Nikolicu neces ga zvati ti nego Seselj i na njeogov poziv ce doci kao i Putin jel se on javno izglasio za nih i njihove podrske a ne ko vi sedite na dve stolice

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija