• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.11.2016

09:03

DEVENPORT: Nadam se otvaranju poglavlja pet u decembru

Politika

DEVENPORT: Nadam se otvaranju poglavlja pet u decembru

Podeli vest

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport nada se da će u decembru biti otvoreno poglavlje pet u pregovorima Srbije sa EU , koje se tiče javnih nabavki

 - Evropska komisija je dala preporuku za otvaranje poglavlja pet, koje se tiče javnih nabavki, koje je veoma bitno u okviru efikasne borbe protiv korupcije. Sada je na zemljama članicama da donesu odluku o tome -  rekao je Devenport gostujući na RTS.

On je dodao da se nada da će to poglavlje u pregovorima Srbije sa EU, biti otvoreno u decembru jer, kako kaže, "mora da se ide napred". 

Govoreći o izveštaju EK o napretku Srbije u pregovorima on je rekao da je izveštaj objektivan i da su preporuke konstruktivne i precizne, te da izveštaj izražava zadovoljstvo napretkom Srbije što je omogućilo otvaranje četiri poglavlja. 

 - Izveštaj pozdravlja napore vlade u vezi sa modernizacijom javne uprave, ekonomskim reformama - rekao je on i dodao da bi se sada trebalo usredsrediti na konkretne preporuke kao što su primena akcionih planova za poglavlja 23 i 24, efikasnosti i nezavisnosti pravosuđa, zaštiti životne sredine, primeni preporuka nezavisnih reguilatornih tela.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miroslav Lakic

pre 7 godina

Ma sta bre ovaj otvara? Jer ovims nije jasno gde svet ide i njihova poglavlja uskoro vise po WCima.

Luka

pre 7 godina

Da ovaj lik, izdanak najgoreg birokratskog zla Zapadno imperijalistiške kanalizacije ima u sebi i najmanji udeo morala i svest o poštenju, ne bi se više ni oglašavao, a pogotovo ne pametovao. Izveštaj neka podnosi kraljici svojoj, a Srbiju da ostavi na miru !! Prisustvuje sednicama Vlade, Odbora, a pre par dana je sedeo na mestu Predsednika Skupštine Republike Srbije!!! Što se mene tiče, ako se mora razgovarati sa EU, ne mora se trpeti ponižavanje jednog bezbojnog birokrate iz zemlje koja je tu istu EU napustila. Taj ljudski čemer i jad treba proglasiti persona non grata i tražiti od Brisela da pošalje nekog drugog, ionako ih tamo ima da ne znaju šta bi sa njima.

Sargarepac

pre 7 godina

A ja se nadam ne otvaranju poglavlja....\n

marko

pre 7 godina

Ja se nadam da necemo vise ni jedno da otvorimo vec da zatvorimo pricu sa vama.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija