• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.11.2016

19:54

INFORMER ISTRAŽUJE KO SU STRANI PLAĆENICI U SRBIJI: Zapad "Peščaniku"  platio čak 402.525 EVRA!

Politika

INFORMER ISTRAŽUJE KO SU STRANI PLAĆENICI U SRBIJI: Zapad "Peščaniku" platio čak 402.525 EVRA!

Podeli vest

Internet portalu "Peščanik", čuvenom po svakodnevnim napadima na državu, samo američka fondacija NED od februara 2014. do oktobra 2016. isplatila 235.457 dolara

Internet portal "Peščanik", koji gotovo svakodnevno napada državu i pokušava da izazove politički haos u Srbiji od februara 2014. do oktobra 2016. godine dobio je od donatora iz SAD i EU tačno 402.525 evra, otkriva Informer!

28 UPLATA IMAO JE PEŠČANIK OD FEBRUARA 2014. DO OKTOBRA 2016.

Precizni podaci i finansijska dokumentacija, koju redakcija Informera poseduje, pokazuje da je ovom opskurnom portalu samo američka fondacija NED uplatila čitavih 235.457 dolara!

Hvale se Sorošem

Pored NED, glavni finansijeri "Peščanika" su i Hajnrih Bel fondacija iz Nemačke i Austrije, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), NVO Sivil rajt difenders iz Švedske, ali i Ministarstvo spoljnih poslova Holandije i norveška ambasada. Ove organizacije i institucije uplatile su "Peščaniku" 123.859 evra i dodatnih 4.391.928 dinara (vidite okvir).

INFORMER RAZOTKRIVA STRANE PLAĆENIKE: Dinko Gruhonjić od Rokfelera, EU i SAD dobio 323.273 evra!

Lov na veštice
Oni apsolutno ničemu ne služe sem da love veštice!
Dejan Vuk Stanković, politički analitičar

Za to vreme, "Peščanik" je sav svoj medijski prostor posvetio prostom pljuvanju aktuelne vlasti, bez ikakvih dokaza i argumenata!

Sam "Peščanik" se na svom zvaničnom sajtu hvali odličnom saradnjom i sa Fondacijom za otvoreno društvo, iza koje stoji Džordž Soroš, zloglasni američki tajkun poznat po tome što je u nebrojeno zemalja po svetu izazvao takozvane narandžaste revolucije i krvave građanske sukobe!?!

TAJNI DOSIJE, STRANCI DAJU MILIONE ZA LAŽNE AFERE! Otkrivamo ko, kako i koliko plaća medije i NVO u Srbiji!

Svetlana Lukić, glavna i odgovorna urednica "Peščanika", juče nije želela da komentariše naša saznanja.

- Hvala što ste zvali, ali ne želim ništa da imam sa Informerom... - poručila je Lukićeva.
Na drugoj strani, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da u konkurenciji neprofesionalnih medija na srpskoj evroreformskoj sceni "Peščanik" definitivno odnosi zlatnu medalju.

Informer

- Oni apsolutno ničemu ne služe sem da love veštice! Bave se isključivo satanizacijom i diskvalifikacijom političkih aktera koji ne odgovaraju ukusu njihovih autora. Sve se zasniva na ličnoj mržnji koja se "opravdava" labavom konstrukcijom nepostojećih argumenata. "Peščanik" je lažni promoter demokratskih vrednosti. Sve rade zarad lova na donacije, koje dobijaju od onih kojima odgovara crna slika Srbije i koji imaju svoj interes - ističe Stanković.

POVREDA ČASTI Stefanović podneo tužbu protiv Vesne Pešić i urednica Peščanika!

informer.rs

mojugao

DANILO ŠUKOVIĆ
EKONOMISTA

Pitanje rada i finansiranja nevladinog sektora jeste jako delikatno. Sistem još nije uspeo da reši njihovo funkcionisanje. To, naravno, ne znači da ceo NVO sektor treba proglašavati za državnog neprijatelja

Trovački tekstovi

Ištvan Kaić iz Instituta za javnu politiku naglašava da za razliku od mnogih drugih, "Peščanik" ne krije ko su im finansijeri.

- Pravo je pitanje da li finansijeri znaju za šta se njihove pare koriste. Iskreno, mislio sam da dobijaju manje novca jer su u poslednje vreme prestali da prave radio emisije, po čemu su bili poznati. Sad samo prave video-priloge po potrebi... Činjenica je da imaju istorijat trovačkih tekstova, a bili su i inicijatori nekih lažnih afera - zaključuje Kaić.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gaga

pre 7 godina

nerazumem zasto te organizacije gajimo kao cvece i sto ih ne ukinemo da nas vise ne truju.\n

Branislav

pre 7 godina

A OLOŠ sa Vesti Online, Zoran i Ana Ninkov, Jelena Arsenović, Milan Jovanović i drugi. Napišite nešto o njihovoj ulozi blaćenja Srbije i blokiranja pristupa njihovom portalu čitalaca koji ih kritikuju zbog širenja međunacionalne, religijske i rasne mržnje. Pod lažnim NIK-ovima, pomenuti novinari, provociraju komentare mržnje i netrpeljivosti, vređaju i ponižavaju srpske političare, predsednika države i vlade Srbije. Dno dna, smeće od novina!!!

vitez

pre 7 godina

Ja koliko vidim nigde se ne pominje ubijanje "lazni botu " samo sta treba da se uradi za takav olos . Ako si ti jedan od njih shvati to kako ntvoj isprani mozak moze da protumaci.

mica

pre 7 godina

Kako su ljudi nasli unosna zanimanja ? Fascinantno !!! Pljujes, sve u zemlji i zivis kao bog. Gde to ima ??

jova

pre 7 godina

Demon-kratija u Anglo-Americi je konačno pobeđena, i to je dobro,ako se održi, izabran je Republikanac Donald Tramp za presednika Amerike,narod celoga svijeta treba da zna, da Satana ima stolicu u Americi kao 7.divlje zveri opisanoj u Bibliji Otkrivenje 17 poglavlje. i komanduje sa Američkim vladarima i Vladom,koji su sijali zlo i ratove,proljevali krv nevinih osoba po celom svijetu gde su htjeli. U skoro svakoj zemlji sveta uveli su svoju Demonkratiju,koja je zlo a ne dobro za narod,sa kojom su za čas napravili Ratno stanje plaćajući krvavim novcem maloumne osobe za te prljave poslove,koje su tim činom navlačile greh na sebe i svoj pord. Zašto je važno što je Demonkratija u Americi poražena,to znači da Satana gubi vlast BOG mu uzima vlast. i daće vlast 8.Kralju Rusiji Putinu-Putin će volju BOŽJU izvršavati i njegovi saveznici za neko verme,posle toga Isus Hrist preuzima svu vlast trajno na zemlji,tako piše u Bibliji.a ti umni degenerici Srbije koji primaju krvavi novac od svojih demonski naredbodavaca da laju na svoju Srbiju,dobiće nagradu Pakla od BOGA za svoj rad,Otkrivenje 14:9-11.a kako Demoi celoga sveta gube vladavine,financiranje umnih degenerika u cekom svetu će uskoro prestati,i nadam se da će biti privedeni pravdi svake zemlje.pozdrav.

SARA

pre 7 godina

STA URADITI SA SPIJUNKAMA KOJE RADE PROTIV SRBIJE????\nJEDNOSTAVNO IM ODUZETI SRPSKE PASOSE I NAPOLJE IZ SRBIJE.\n

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Deca spavaju na ulici, umiru od gladi a NVO trpa samo u svoje dupe. Toliko mrznje prema Srbiji i svemu Srpskom nije bilo u celoj austrougarskoj pokojnoj carevini koliko u ovim starletama. More sve ih treba u zatvor strpati dozivotno a imovinu oduzeti i podeliti sirotinji.

sava

pre 7 godina

pa zna se sta treba da se radi. sa petokolonasima. Policija i Drzavna bezbednost treba da odrade.\n

DUSAN

pre 7 godina

Boze dragi ovo je sve vjestica do vjestice.Pogledajte samo kako izgledaju prave karakondzule.Njima ni te pare ne pomazu,ja bi radije spavao sa krmacom nego bilo sa kojom od njih.

XXL

pre 7 godina

Ako u Zakonu nije drugačije definisan njihov rad onda je njihovo subverzivno delovanje OK. Na našu sramotu naravno.

miroljub

pre 7 godina

Neznam , ali ne mrzim ih sve, ali ih sve žalim. Kada vidim samo kako izgledaju sve mi je jasno. U ni jednoj nema onoga što svaku ženu krasi, već nešto odbojno, frustrirano i žao mi ih je što nisu normalne porodične žene već Aždaje srpskog naroda. Ako one pljuju po majci Srbiji odrecimo se mi njih. Ja se prvi odričem svih na spisku, pridružite se..........

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija