• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

14.11.2016

23:35

NEUMOLJIVA MOGERINI: EU sankcije Rusiji ostaju, čak iako Tramp popusti!

Politika

NEUMOLJIVA MOGERINI: EU sankcije Rusiji ostaju, čak iako Tramp popusti!

Podeli vest

Ministarka spoljnih poslova Evropske unije Federika Mogerini poručila je da će EU nastaviti sa svojom politikom prema Rusiji čak i ako nova američka administracija promeni svoj odnos prema Moskvi

- Znate, EU ima vrlo principijelan stav prema ilegalnoj aneksiji Krima i prema situaciji u Ukrajini. To se neće promeniti, bez obzira na moguće promene kod drugih  -poručila je tokom jučerašnjeg dana Mogerini nakon večere sa ministrima spoljnih poslova EU.

-  Vidim potrebu Evrope da ojača svoju odbranu, bezbednosnu agendu i kooperaciju, bez obzira na promenu administracije u SAD - istaknula je za vreme jučerašnjeg neformalnog sastanka.

Danas je u Briselu održan i formalni sastanak EU ministara spoljnih poslova gde se raspravljalo o ovim pitanjima, ali i o predlogu osnivanja sedišta evropske vojske.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VANREDNI IZBORI ZA BRISEL HITN

pre 7 godina

Podji od sebe gospodjice Mogerini Killary nije vise na vlasti nisi ni ti sa njenom komisijom. Da neces mozda da izvrsis podelu vlasti Trampu Amerika a Killary EU. MALO MORGEN. STOP

mirjana

pre 7 godina

Ne odvaja ti se od plate koja je 300.000 eura.Mogerini da I treba vam euro vojska jer se raspada nato kao i tvoje glavne gazde. Bili ste sluge Americke kao i kalabreza mafije tako ti i potice prezime. Ali zapamti jedno:Bog je svevideci. Zagovaras da ste gazde u Evropi a I samoj Angeli se drma stolica.A Ti sa tvojih 30 I kusur godina nisi znala ni gde je Kosovo ni Krim.Nego slusas ove stare okrecene grobove (SOROSA ROK FELERA I druge jer te oni placaju.Uzmi mapu i procitaj istoriju Srbije.,I Rusije.Vec vam se sada tresu Stolice od kako je covek izabran voljom naroda (radnicke klase) Doland Tranp.

dr za rock and roll

pre 7 godina

Ova ce uskoro dobro dibiti po ....

duška

pre 7 godina

Kad EU priča o principijelnim stavovima, meni se povraća! Na čemu baziraju te svoje principe, šta su im kriterijumi? Gde su im bili principi kad se Kosovo "otcepilo" pa su ga brže bolje priznali kao državu? Sve nam je jasno, g-đo Mogerini, samo nije koliko stvarno mislite da to što pričate pije vodu kod iole trezvenih ljudi! Jasno je kao dan zašto ste uveli sankcije Rusiji, kao što nam je jasno zašto smo i mi bili godinama pod još gorim sankcijama!

Nebojsa

pre 7 godina

Alapaca koja je postavljena i koja nigde nije birana da bi bila izabrana daje sebi za pravo iako je niko i nista. Niti se sta pita a bolje bi joj bilo da skrati jezik jer ako se Tramp i Putin dogovore nece je naci ni mikroskopom\n

vlada

pre 7 godina

Zamisli, kada bi Rusija "zavisila" od ove PIŽDRE!? To što imaš titulu evropske starlete, ne znači da imaš obavezu da znaš što si rekla! Uostalom, ne bi ni bila starleta! Ne znam šta si, ali pretpostavljam žensko, bacili su te u beztežinsko stanje /jel znaš šta je to/, da li ti "mikrofon u ruke" i rekli - ajde pevaj! Još mikrofon, kako tako ali pevanje .... Mogerini - sevaj, dok je vreme!

aeksa

pre 7 godina

gospođo mogerini zaboravili ste kako ste kosovo i metohiju priznali bez referenduma a krim vam je trn u oku tu je volja naroda donela odluku a vi bi kako samo odgovara vama malo morgen gospođo da ste jči bombardovali bi rusiju neigrajte se vatrom platili ste jednom

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija