• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2016

12:29

GOJKOVIĆ: Naneta šteta državi i parlamentu!

Politika

GOJKOVIĆ: Naneta šteta državi i parlamentu!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je državi i parlamentu naneta velika šteta zbog situacije koja se dogodila na Odboru za evropske integracije, na na kojoj šef delegacije EU Majkl Devenport nije uspeo da predstavi izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije

Gojković je izrazila očekivanje da će predsednica tog odbora da zakaže novu sednicu kada se steknu uslovi za to, pozivajući poslanike koji jesu ili nisu za članstvo u EU da uvek saslušaju gosta i da se ne ponašaju nedomaćinski, kako se radilo pre neki dan.

Predsednica parlamenta, međutim, smatra da predsednica Odbora Marinika Tepić (LSV) nije dobro procenila uslove za održavanje sednice jer nije obezbedila prevod Izveštaja sa engleskog na srpski jezik, a iz sastava odbora, moglo je, kaže, da se vidi da će to mnogobrojni poslanici tražiti.

- Mnogobrojne izjave su bile u medijima, kalkulacije, izvrtanje stvari, suština je bila u dozvoljenoj opstrukciji, ali mislim da se preterala svaka mera. A o događajima koji su se dešavali posle te sednice ne bih u javnosi zato što poštujem svoju državu - rekla je Gojković u parlamentu, u delu sednice u kojem poslanici postavljaju pitanja.

Lider LDP Čedomir Jovanović pitao je predsednika vlade, ali i predsednicu parlamenta, kada će zvanično skupština i vlada reagovati na ono što se dogodilo na odboru za evropske integracije.

Jovanović je ponovio je da stoji na stanovištu da je trebalo obezbediti predvod izveštaja na srpski jezik i da je ta primedba bila na mestu, ali je, kaže, neverovatno da vlada i skupština ne zauzimaju stav o incidentu.

Predsednik LDP takođe smatra da je tim događajima kompromitovan parlament i da bi zbog toga trebalo da se zauzme jasan stav.

- Ne mislim da je Devenport najveća žrtva, već je najveća šteta naneta zemlji - poručio je Jovanović, ali je isto tako ukazao da je "Devenport potreban nama, a ne mi Devenportu".

- Kada će se poslati poruka da je svako dobrodošao u parlament pod uslovom da prihvata elementarna pravila parlamenatrnog života - pitao je Jovanović.

Gojković je u odgovoru Jovanoviću ponovila da je naneta šteta parlamentu, navodeći i da je jako ružno što su dešavanja komentarisali oni koji nisu ni prisustvovali odboru, a da se ona uzdržavala iz pristojnosti i želje da smiri stvari.

Ona je prokomentarisala i da je "opozicija vodila taj odbor".

Takođe, potvrdila je reči šefa Delegacije EU Majkla Devenporta koji je rekao da je spreman da ponovo dođe u skupštinu kad se steknu uslovi.

- Dobila sam pismo od ambasadora, ali nisam sklona da odmah idem pred kamere da se hvalim, naveo je da će na svaki moj poziv da dođe u parlement, i pohvalio i moje ponašanje i pomoć članova mog kabineta - rekla je Gojković.

Lider SRS Vojislav Šešelj prethodno je pitao Gojkovićevu kako je mogla da dozvoli da ambasador EU Majkl Devenport prisustvuje sednici odbora za evropske integracije.

- Devenport nije mogao da prisustvuje sednici osim na galeriji da sedi, drugog načina nije bilo. Zašto je zakazana sednica na kojoj je trebalo da se predstavlja izveštaj na engleskom jeziku - rekao je Šešelj postavljajući pitanja na sednici parlamanta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 7 godina

Ne podrzavam Seselja ali nam Je dosta ponizavanja od strane doticnog gospodina, dok nedudemo postovali sami sebe uvek ce nas ponizavati .

duška

pre 7 godina

Uh, propade cela država zato što se nije dozvolio izveštaj na stranom jeziku! Pa, narod još nije obavešten da je u Srbiji, (makar ne u njenim zvaničnim državnim organima), uveden još neki jezik u službenu upotrebu! Aman bre, ako mi ne poštujemo svoju državu, kako očekivati da je neko drugi poštuje!? Lično ne podržavam političke stavove tih aktera gungule na Odboru, ali u tome su potpuno u pravu!

Peca

pre 7 godina

Bas sramota živ me sram izeo (na engleskom) Doveli čoveka a nisu promenili ustav u delu za sluzbeni jezik u skupstini. Bas me sramota od Evrope živ se izedo (na srpskom ) E sad ocel da se Devenport naljuti na nas na Srpskom ili na Engleskom to me bre muci ne mogu da spavam ni na Srpskom no na Engleskom bre počeću na kineski da se nerviram pa niki neće me anderstend bre

SARA

pre 7 godina

OVA G-DJA GOJKOVIC ILI NE POZNAJE ORAVO SVIH ZEMALJA IMI LZDI ZA ENGLEZIMA.\nSVA DOTICNA PISMA MORAJU BITI NAPISANA U ZEMLJI GDE SE GOVORI A TO JE U SRBIJI A NE U LONDONU.\nDRUGO NU JEDNOM SRBINU IILI EVROPSKOM POLIUTICARU NE DOZVOLJAVA DA GIVIRI U PARLAMENTU BEZ IDLUKE PARLAMENTA.\nDEVENPORT MISLIM KAO NEPRIJATELJ SRBIJE MESA SE U SRPSKZ POLITIKU I ULAZI GDE GID HOCE.\nALOOOO GDE SMO MI????\nDOKLE TOG PINIZAVANJA.\nDEVENPIRT NEKA GIVORI O BREGZITU A NE I CLANSTVU EU.\nIZVINITE ALI TAKO NESTO IZBACUTI IZ SALE.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija