• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2016

13:35

DOBRODOŠLI U PORODICU! SNS postala članica EPP!

Politika

DOBRODOŠLI U PORODICU! SNS postala članica EPP!

Podeli vest

Srpska napredna stranka primljena je danas u grupaciju narodnjačkih partija u Evropskom parlamentu

SNS je primljena u Evropsku narodnu partiju (EPP) kao pridruženi član, budući da Srbija nije članica Evropske unije.

EPP je novoj članici na svom tviter nalogu poručila "Dobrodošli u porodicu".

Joksimović je navela da je pridruženo članstvo najveći stepen pridruživanja koje može da ima stranka iz zemlje koja nije članica EU i istakla da će se SNS truditi da kroz partijske kanale uradi što više za Srbiju.

EPP okuplja stranke desnog centra iz cele Evrope, iz zemalja EU i šire, uglavnom stranke na vlasti, među kojima su i nemačka CDU, mađarski Fides i austrijska Narodna partija, te brojne druge stranke sa kojima, kaže Joksimović, naprednjaci dobro sarađuju.

- Mislim da smo posle dve godine razgovora, priprema, poseta koje su imali našoj stranci, misija za upoznavanje rada, strukture i programa SNS, na pravi način uspeli da pokažemo da je SNS istinski nosilac ekonomskih reformi, političke i regionalne stabilnosti, što je prepoznato kod stranaka u EPP - navela je Joksimović.

Ona je rekla i da je debata u EP, tokom koje je ona predstavila politički okvir u Srbiji, napredak u evopskim integracijama i situaciju u stranci, bila veoma dobra i izuzetno pozitivna.

Joksimović je navela da su o saradnji sa SNS izuzetno lepo govorili Doris Pak, Edvard Kukan, evropski poslanci, kao i izvestilac za Srbiju Dejvid Mekalister, koji je i potpredsednik EPP, te da je o saradnji sa SNS pozitivno govorio i lider SVM Ištvan Pastor.

- Posebno bih pomenula predsednika EPP Džozefa Dela, koji je u više navrata krajnje afirmativno govorio o stranci, ali i o poverenju koje ima u predsednika stanke i premijera Aleksandra Vučića, te njegovom ličnom doprinosu regionalnoj stabilnosti i poverenju - navela je Joksimović.

Ona je istakla da je pridruženo članstvo SNS dodatni kanal komunikacije i politička platforma za sve nerešene probleme i otvorena pitanja, dodajući da je uvek dobro kad među prijateljima i u okviru stranačkih veza nešto može da se uradi za Srbiju, koja je naprednjacima, navodi, na prvom mestu.

- Trudićemo se da kroz partijske kanale uradimo što više pozitivnih stvari za našu zemlju - zaključila je Joksimović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tito

pre 7 godina

Sta konkretno SNS ima od toga, a sta drzava ili narod u celini? Nista! Kada bi se clanovi SNSa trudili kao Premijer, ulagali u obrazovanje, pohadjali skole i kurseve..to bi nam ulivalo nadu. Ovako, gledace u plafon, uzece neku dnevnicu, otici posle u soping...E to ce biti najveci domet nasih vajnih predstavnika. Verujem jedino u Milenka Jovanova i tu se spisak zavrsava.

Milenko

pre 7 godina

Svako veruje onoloko koliko zna, ili koliko misli da zna. Ovde treba, pre svega gledati vecinu u Evropskom parlamentu, a to i te kako znaci Srbiji.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija