• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2016

13:04

GOJKOVIĆ: Za tolerantnije društvo važna saradnja regiona

Politika

GOJKOVIĆ: Za tolerantnije društvo važna saradnja regiona

Podeli vest

Predsednica skupštine Srbije Maja Gojković izrazila je danas uverenje da se gradnjom tolerantnijeg društva gradi bolji i stabilniji region i da zato države regiona moraju pokazati odlučnost u izgradnji društva nultom tolerancijom prema nasilju i diskriminaciji

Na regionalnoj konferenciji ""Prvi regionalni forum tela za ravnopravnost jugoistočne Evrope" Gojković je naglasila da je Srbija opredeljena za izgradnju upravo takvog društva i regiona zasnovanog na poštovanju ljudskih prava, uvažavanju i saradnji, zajedničkoj izgradnji regiona mira bezbednosti i ekonomskog razvoja.

- Kontinuirano se zalažemo za jačanje svih oblika regionalne saradnje koji doprinosi stabilnosti i pomirenju u regionu, evropskoj integraciji ali i boljem životu naših građana i unapređenju njihovih prava - rekla je Gojković.

Ona je istakla da je uloga povrenika za zaštitu ravnopravnosti u državama regiona izuzetno značajna u sprečavanju, zabrani i borbi protiv svih oblika diskriminacije kako bi države napredovale u ispunjavanju međunarodnih standarda.

- Nastavićemo da usklađujemo naše propise sa evropskim standardima i zakonodavstvom, a upravo otvaranje poglavlja 23 i 24 u procesu pregovora EU sa Srbijom prilika je da dodatno unapredimo slobodu i ljudska prava - rekla je Gojković navodeći da se Srbija i zemlje regiona i čitave Evrope i danas suočavaju s brojnim izazovima.

- I poslednji izveštaj poverenice za zaštitu ravnopravnosti za 2015. godine pokazuje da još uvek moramo da radimo na poboljšaju položaja mnogih grupa koje su na marginama društva i nisu u punoj meri uključene u društvo - rekla je Gojković navodeći rešenost države da se uhvati u koštac sa svakim oblikom diskiminacije.

- Moramo svi zajedno razvijati kulturu mira i dijaloga, razumevanja i uvažavanja različitosti kako u našim društvima tako i u čitavom regionu. Na tom putu ne smemo da zaboravimo da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima - rekla je Gojković koja je podržala saradnju poverenika BiH, Crne Gore, Makedonija, Albanije i Hrvatske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17