• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2016

17:43

MINISTAR ĐORĐEVIĆ ODGOVARA VOJNOM SINDIKATU: Vojska mora da deli sudbinu naroda, poboljšanja u skladu sa mogućnostima!

Politika

MINISTAR ĐORĐEVIĆ ODGOVARA VOJNOM SINDIKATU: Vojska mora da deli sudbinu naroda, poboljšanja u skladu sa mogućnostima!

Podeli vest

Ministar odbrane Zoran Đorđević istakao je danas da briga o životnom standardu pripadnika Vojske Srbije nije privilegija Vojnog sindikata Srbije, već zajedničko nastojanje da se materijalni položaj i uslovi rada u vojsci poboljšavaju prema realnim mogućnostima države i društva

Ðođević se oglasio povodom poziva Vojnog sindikata Srbije na najavljeni protestni skup, koji ima za cilj, kako se navodi u pozivu, "ostvarenje zahteva jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u Vojsci Srbije za unapređenje materijalnog, socijalnog i radnog položaja pripadnika Vojske Srbije i zaustavljanje njenog daljeg urušavanja".

Ministar odbrane u saopštenju naglašava da mora biti više razumevanja za sve teškoće i probleme sa kojima se danas suočavamo, pre svega u procesu ekonomskog oporavka. 

- Pripadnici Vojske Srbije moraju deliti sudbinu ostalih građana i prihvatiti činjenicu da se na unapređenju njihovog položaja sigurno radi, ali prema realnim mogućnostima i snazi privrede od koje zavise svi građani, pa i pripadnici vojske - istakao je Đorđević.

(FOTO) MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Srbija u svakom trenutku može da se osloni na svoju vojsku!

- Protestni skup sigurno nije način da se pokuša iznuditi nešto za šta u ovoj situaciji nema mogućnosti, a postupno poboljšanje životnog standarda i radnih uslova ostaje preokupacija Vlade Republike Srbije i njenog premijera, kao i Ministarstva odbrane - naveo je ministar odbrane.

Đorđević je posebno naglasio da prema članu 14. stav 5 Zakona o Vojsci Srbije, "profesionalnim pripadnicima nije dopušteno pravo na štrajk“.

Treba imati u vidu, ukazao je ministar Đorđević, da je kroz istoriju bilo mnogo teških trenutaka, ali da pripadnici Vojske Srbije, koji su uvek delili životne okolnosti sa svojim narodom, nikada nisu pristupali javnim protestima, tako da i najavljeni presedan na koji poziva Vojni sindikat ne treba da ima podršku pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 7 godina

Naravno da delimo kao i sto dele: guvernerka NBS, direktor agencije za civilno vazduhoplovstvo S i CG,Vi i svi ministri u vladi,vasi pomocnici, drzavni sekretari,poslanici u svim parlamentima,direktori u javnim i drzavnim preduzecima svi vi delite sudbinu naroda.

BOKI

pre 7 godina

Strašno !!! Ovo je pokušaj žutog ološa išljama da svojim poslednjim trzajima pokuša da destabilizuje zemlju. Imaju oni još uvek svog kadra u Vojsci , i to sad pokušava da iskoristi. Vojska je u zadnjih 15 godina u najboljem položaju. Imaju do sada najbolje uslove i radi se na još boljim. To samo pokazuje da je odziv na vojnim akademijama najveći do sada. Našta je žuti ološ spreman (u saradnji sa Američkom ambasadom gde imaju najveće uporište ) samo da napravi haos u zemlji. Vojsja nema prava na štrajk.

srba

pre 7 godina

Boki, neinformisan si...veliki odziv za vojnu akademiju je ne zbog dobrog stanja u vojsci...naprotiv, vec zbog loseg stanja u zemlji...pa deca zbog nemastine za skolovanje u civilstvu, idu u vojsku

deda Raša

pre 7 godina

Kako te nije sramota postavljati ovakve diskusije? Jesi li ti bio vojnik? Imas li decu ili unuke? Sto ih ne posaljes u Vojsku da ti budu privalegovani i imaju naj vece plate, ali i da daju zivot za Srbiju. Jesi li mozda pogledao KOSARE? Zar vojnik treba ponovo da ceka ono "Sve ce to narod pozlatiti"?

Oficir

pre 7 godina

Gospodine ministre, molim Vas da, ako se već pozivate na Zakon o Vojsci, pročitate i ostale članove pomenutog Zakona...obzirom da ste ministar vojni, kao Vaš potčinjeni, s pravom očekujem od Vas da javnost upoznate i sa ostalim članovima ovde pomenutog Zakona. Hvala......za pojedince koji smatraju da je u Vojsci sjajno i bajno, i postavljaju takve komentare ovde, molim Vas, okanite se komentarisanja Vama u potpunosti nepoznate materijen

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija