• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2016

22:30

SKANDAL, JAVNI MEDIJSKI SERVIS KAO JAVNA KUĆA! Žuti Bujke uređuje RTS s Kenom i Đokom Vlahom!

Politika

SKANDAL, JAVNI MEDIJSKI SERVIS KAO JAVNA KUĆA! Žuti Bujke uređuje RTS s Kenom i Đokom Vlahom!

Podeli vest

Dragan Bujošević sat i po vremena slušao lekcije iz 'novinarstva' od Radoslava Milojičića Kene, Đorđa Vlaha Vukadinovića i izvesnog Janka Veselinovića... Javni servis je onda o ovom sastanku napravio prilog u Dnevniku 2, u kom je premijer Aleksandar Vučić optužen za cenzuru i kontrolu nad Javnim servisom!?!

Urednica 'Dnevnika' na Tviteru protiv države!?

printscreen

Urednica Nataša Mijušković, koja je u ponedeljak uveče potpisala sporni "Dnevnik 2" na RTS, ostrašćeno u svakoj prilici na Tviteru napada državu i vlast.
Mijuškovićeva je tako pre nekoliko dana pohvalila gostovanje urednika Bi-Bi-Sija Dušana Mašića na CIA TV N1 u kom je on bez ikakvih argumenata i dokaza optužio vlast za veze sa mafijom, cenzuru, finansijsku kontrolu medija, ali i za prikrivanje i zaštitu osumnjičenih u slučaju "Savamala"!
Komentarišući Mašićeve bolesne napade, Nataša Mijušković je napisala da je Dušanu Mašiću "svaka na mestu" (pogledajte sliku)?!
Kako, dakle, osoba koja podržava najprizemnije pljuvanje i lažno optuživanje može objektivno da uređuje "Dnevnik" na Javnom medijskom servisu?!

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznatiji kao Žuti Bujke - umesto sa svojim saradnicima, urednicima i novinarima - program Javnog medijskog servisa uređuje sa funkcionerima Demokratske stranke, kvazianalitičarima i anonimnim politikantima koji se lažno predstavljaju kao nekakvi lideri opozicije!

Ovo direktno potvrđuje Bujoševićev prekjučerašnji sastanak u zgradi RTS sa predsednikom IO DS Radoslavom Milojičićem Kenom, kvazianalitičarem i poslanikom izbačenim iz DSS Đorđem Vlahom Vukadinovićem i skoro potpuno nepoznatim političarem, izvesnim Jankom Veselinovićem koji je predstavljen kao 'lider opozicije!?!

Dobili i reklamu

Ova samozvana opoziciona delegacija koja teško da iza sebe ima i dva odsto podrške birača došla je kod Žutog Bujketa sa zahtevom "da RTS objektivno izveštava pred predsedničke izbore"!?

I umesto da ih najuri ili da ih, u skladu sa ličnim ugledom i važnošću, uputi na razgovor sa mlađim referentom za pretplatu, Žuti Bujke ih je sve primio u svom kabinetu i čak sat i po vremena slušao lekcije o 'objektivnom novinarstvu'!?

I ne samo to, Žuti Bujke je ovim prevarantima i politikantskim pilićarima istog dana obezbedio i prilog u 20. minutu Dnevnika 2, najgledanije informativne emisije u zemlji!

U tom prilogu je rečeno da su 'opozicioni lideri' (!?!) zatražili od RTS da više ne bude televizija samo jednog čoveka, čime se očigledno aludiralo na to da je premijer Aleksandar Vučić privatizovao Javni medijski servis!?!

rts.rs/printscreen

Na naše pitanje ko uređuje Javni servis i da li anonimni opozicionari zavređuju prijem kod generalnog direktora i udarni termin u centralnoj informativnoj emisiji, Bujošević kaže da on uvek rado sasluša "sve primedbe i sugestije".

RTS žali što Brisel nije osudio Srbiju zbog 'Savamale'!?!

U Dnevniku 2, u kom je emitovan prilog o poseti takozvanih opozicionara RTS, Javni servis je emitovao i prilog u kome žali što u Izveštaju EU o napretku Srbije naša država nije osuđena zbog rušenja tri nelegalne barake u Savamali!?
Saradnici Žutog Bujketa čak su emitovali i izjavu ambasadora EU u Srbiji Majkla Devenporta da se "Unija zanima za taj slučaj".
- Mi naravno pratimo dešavanja u Srbiji, uključujući i dešavanja u Hercegovačkoj ulici i dešavanja u vezi sa tim incidentima. Nije na meni da komentarišem rad tužilaštva... - izjavio je Devenport.
Ovo je, očekivano, odmah juče podržao zaštitnik građana Saša Janković, koji je, ničim izazvan, izjavio da to što slučaj "Savamala" nije pomenut u izveštaju Evropske komisije budi zebnju kod građana i sumnju u prave razloge naših evropskih integracija!?!

- Sve političke stranke i pojedinci su dobrodošli da iznesu svoje mišljenje i predloge. Međutim, ni stranke ni pojedinci ne mogu da uređuju programe na Javnom servisu. Zadatak RTS je da pravi program u interesu Srbije i njenih građana, a ne u interesu bilo koje stranke i bilo kog čoveka - ističe Bujošević i dodaje da je izvesni Janko Veselinović došao u "delegaciji stranaka koje sebe smatraju opozicijom"!?!
- Razgovor sa njima, u kome je učestvovao i direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović, trajao je nešto manje od jednog sata, a prilog u Dnevniku je trajao 58 sekundi, uključujući i tonsku izjavu Veselinovića od 19 sekundi
- zaključuje Bujošević.

Dragan Bujošević nije juče hteo da odgovori na pitanja Informera koja se tiču uređivačke politike RTS. Tako smo ostali uskraćeni i za odgovor na pitanje ko tačno, kako i po kom kriterijumu određuje ko su 'pojedinci koju su dobrodošli na RTS'?!

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da je sklon da se složi sa ocenom iznetom posle sastanka u RTS.

- Nakon susreta Žutog Bujketa sa Kenom, Đokom Vlahom i izvesnim N. N. Veselinovićem saopšteno je da takozvana opozicija smatra da je RTS televizija jednog čoveka i da to tako dalje ne može. Potpuno se slažem. Javni servis trenutno jeste televizija jednog čoveka, a taj čovek se zove Dragan Bujošević! On je taj koji je privatizovao RTS i radi tamo šta hoće i kako hoće. Ko je uopšte on da određuje ko sme, a ko ne sme na Javni servis?! Zašto sam ja kao glavni urednik najčitanijih i najtiražnijih dnevnih novina u Srbiji zabranjen na RTS, a svako malo se kao ugledni gosti zovu urednici novina koje se prodaju u jedva tri hiljade komada?! - upitao je Vučićević i apelovao na nadležne organe da hitno zavedu red na Javnom servisu:

rts.rs/printscreen

- Upravni odbor RTS bi morao hitno da reaguje i spreči privatizaciju i zloupotrebu televizije od strane Dragana Bujoševića zvanog Žuti Bujke i onih njegovih Žutih Olja, Žutih Šifonjerki i ostalih kadrova zaostalih iz vremena medijske diktature DS!

 

 

Na drugoj strani, samostalni poslanik Đorđe Vlah Vukadinović kaže da nipošto ne želi da uređuje RTS, već samo da ukaže da ova televizija treba da bude servis svih građana.

RTS jeste televizija jednog čoveka
Nakon susreta Žutog Bujketa sa Kenom, Đokom Vlahom i izvesnim N. N. Veselinovićem, saopšteno je da takozvana opozicija smatra da je RTS televizija jednog čoveka i da to tako dalje ne može. Potpuno se slažem. Javni servis trenutno jeste televizija jednog čoveka, a taj čovek se zove Dragan Bujošević!
Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera

- Pretplatu plaćaju i oni koji glasaju za opoziciju, a mi smo u programu potpuno skrajnuti. Želimo da se to ispravi i uvede balansiran odnos - napominje Vukadinović, a s njim je saglasan i Janko Veselinović, koji tvrdi da opozicija "samo zahteva od RTS da se ponaša u skladu sa Zakonom o javnom servisu".

Opozicija u haosu

Član skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje Marko Atlagić, ne želeći da komentariše rad Javnog servisa, ocenjuje da to što je Veselinović predvodnik na sastanku kod Bujoševića, samo ukazuje u kakvom se haosu nalazi opozicija.

- Veselinović nije ni poslanik, niti predsednik stranke, već predsednik izvesne Udruge za povijest i pomirenje iz Golubića u Hrvatskoj. On je poznat po tome što se nasilno uselio u stan Milice Badže u Obrovcu, u ulici Braće Kurjakovića... - otkriva Atlagić.

Na kraju, marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević pak ocenjuje da, pre svega, kod Bujoševića na sastanku uopšte nije bila reprezentativna delegacija opozicije.

 

 

- Drugo, na RTS i dalje rade nameštenici DS, koji žele da budu veći katolici od pape. Kod njih postoji cenzura, ali ne ova o kojoj Veselinović govori... - smatra Milivojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VECERAS U DNEVNIKU GEJ PREDSTA

pre 7 godina

Sve po instrukcijama Sorosa i Killary nisu propustili ni jednu temu koja nas izludjuje i dovodi do nervnog slova. Tu ulogu je od cionista sada dobio rodjeni nam RTS za koga smo krv pljuvali gradili ga placali opremu basnoslovno. E PA NECE DA MOZE IMA DA VA S ISTAMBORAMO ODATLE VRLO BRZO.

Lebowski

pre 7 godina

A ja placam RTS pretplatu i za garazu,e sad vidite koliko po Srbiji ima supa,garaza,poljskih WC-a itd.Nema kraja nasoj propasti...

Duško

pre 7 godina

Kad će već jednom da se privatizuje RTS pa da novi vlasnik vidi šta će sa tolikim neradnicima i besposličarima koji redovno primaju plate za svoj nerad.

Viperovski

pre 7 godina

Još od devedesetih pričamo , treba sve privatizovati jer će samo privatnik znati da vodi firmu.I šta smo dobili sve smo privatizovali i došli do toga da 90% nac radi za 25-30000 a privreda je skroz uništena od tih sveznajućih privatnika.A što se tiče samog teksta Informer je toliko puta lagao za RTS i ne samo njih da je bezveze komentarisati njihove tekstove.

Bojan

pre 7 godina

A plate ljudima koji ptave program da se povecaju to nepominjete ,dok oni gore primaju milione \n

Smederevka

pre 7 godina

Katastrofalno je ovo što se radi,RTS se baš trudi da oblati sve što se u ovoj državi normalno uradi.Primer je Smederevo gde je namerno postavljena kvazi novinarka kojoj je zadatak očigledno da sroza ovaj grad ne puštajući apsolutno ništa što se događa pozitivno i lepo.Smederevo se nigde pe pokazuje na javnom servisu, nikako ostatak Srbije ne sme da vidi kako je zaslugom premijera i njegovih saradnika grad podignut iz pepela dolaskom kineza. SRAMOTA !!!

vlada

pre 7 godina

....zašto ja da plaćam "javni servis" koji ne gledam, a i ako se "zadržim" na nekom od kanala - nisam zadovoljan? Uostalom, i neću da Bujošević bude direktor RTS, jer opstruiše vesti o uspehu aktuelne vlasti, maliciozno komentariše i nipodaštava sve ugovore sa stranim investitorima, jer su sa "evroazijskog" i "arapskog" prostora, neću da gledam Olje, Nataše, i njihove resetovane varijante, od "voditelja", trenutno blago "pripitomljene" ali uvek spremne ako se ukaže neka nova DOSovska prilika! Primedbe "opozicije", koje i nema, su uigrana varijanta , u zapadnim ambasadama - davno "pročitane"!

rada

pre 7 godina

Vucicu,ukini RTS pretplatu i privatizuj ili nek se sami finansiraju.

Siniša

pre 7 godina

U RTS-u treba da budu zaposleni samo Srbi, pošto se tako i zove, dok crnogorci imaju svoju država, a samim tim i svoj jani servis- Znači prvil levim kolosekom preselenje u Titograd

nati

pre 7 godina

Bujke i ostale zute bitange i dalje zive u histericnoj groznici povampirene americke i evropske inkvizicije od 14-18-og veka, kad je bila hajka na obican i neduzan narod koji je proglasavan za vesce i vestice i spaljivan na lomaci.Alo, danas je 21-vi vek,to sto i dalje ima primata, koji bi da satru stanovnike planete, nije razlog da im budete slicni i da kao drogirana i histericna manjina terorisete ostatak stanovnistva i namecete svoju volju.Samo takvi mogu da pricaju o Savamali i da od toga prave cirkus, tako da vam se svi smeju i ne veruju sta vide svojim ocima.Jeste li vi pri cistoj svesti,jel imate bar malo mozga u tim podnadulim glavama sa grojnicima.Fuuujjjj.....n

Ljubo

pre 7 godina

Koji RTS,...pa Beograd celi je problem za Srbiju ,to gnezdo " crnokosuljasa" treba ocistiti...

perica

pre 7 godina

Kome ste to poverili javni servis !? Kakva su ova imena !? Podecaju na te neke "Surcince ili te zemunce" !

zvonko

pre 7 godina

ma sto ga vise ne smene, ili je i on \"nedodirljiv\"...\n

Zoran

pre 7 godina

Pa ljudi moji... pogledajde vi samo face ovih osoba izoblicene, prozdrljivo gladne, pune zla. Nepotrebno je cak citati clanak jer "slika kaze vise nego hiljadu reci"

aleksandra

pre 7 godina

UGASITE RTS VEĆ JEDNOM KOJU NAROD IZDRŽAVA PARAZITI, LENČUGE.........

vitez

pre 7 godina

I od mene, privatizovali studio B, pa mi probiše mozak sa lažima.

nikanor

pre 7 godina

Ne samo to! Nego za tzv. "noć veštica" imali su tri dana reportaže u svim udarnim emisijama i dnevnicima od po desetak minuta,a da nijednom jedinom rečju nije pomenut hrišćanski praznik "Sveti Luka" koji je bio tog dana. Jasno je da je u pitanju prozapadna satanistička kampanja.

aleksandar49

pre 7 godina

Treba pokrenuti kampanju za peticiju o ukidanju rts pretplate i dozvoli ti da se rts privatizuje pa nek placa ko zeli i sta zeli.

deda Raša

pre 7 godina

E moj zuti Bujke, da li uopste imas mozak koji poseduje memoriju? Seti se Devedesetih. Ta tvoja Javna kuca je gorela. Podize se malo iz pepela pritiskom i ucenama naroda a nametom, ako ne platis - nemas struje. RTS zapalise isti ovi tvoji sa kojima sada uredjujes program ali mozes li doziveti viziju kada mi opljackani i nezadovoljni tvojim programom zakucamo na vrata te JAVNE KUCE? Da sam na tvom mestu, pre bih napustio tu funkciju ili poceo vec jednom braniti interese Srbije.

Mito

pre 7 godina

Bujošević mi se sviđao kao novinar, koji je dozvoljavao da sagovornik kojeg je pozvao u emisiju da odgovor, sviđalo se to njemu ili ne (nije presecao sagovornika da bi naturio svoje mišljenje). Ponašao se kao nezavisni novinar. Bujošević kao političar (jer funkcija direktora RTS-a je politička), ni u pola nije kao Bujošević novinar. Molim gospodina Bujoševića da dok bude direktor RTS-a bude nepolitičan. S poštovanjem.

Drca

pre 7 godina

Ne želim da plaćam žutu bandu i na porodičnu kuću u kojoj ne živim .Jedino leti 15 dana potrošim 30 KW a plaćam godišnje 8400 dinara.

Zoro63

pre 5 godina

Idi bre ti Vucicevicu trazi neki namestaj i od Bujketa mozda i dobijes

Roos

pre 4 godine

Šta Ken(j)a konobar sa njegovim (ne)kompetencijama i kvalifikacijama može da doprinese, osim da pravi većunu I buče protiv Vučića?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija