• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.11.2016

09:33

DRECUN: Brisel čvrsto odreagovao prema Prištini!

Politika

DRECUN: Brisel čvrsto odreagovao prema Prištini!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je Priština naknadno, iz političkih razloga, pokušala da promeni postignut Sporazum o telekomunikacijama, ali da je Brisel jasno stavio do znanja i veoma čvrsto odreagovao prema Prištini da ono što je dogovoreno ne može da se menja

Drecun je na RTS rekao da je dobro što je Brisel, "isteran na čistinu", morao da potvrdi stav da dogovor o telekomunikacijama ne može da se menja, te da Beograda očekuje da će i u drugim pitanjima, posebno kad je reč o Zajednici srpskih opština (ZSO) Brisel imati takav stav.

Kako je naveo, prištinska strana neće da predstavi Sporazum o telekomunikacijama kao bitan za kvalitet život svih na KiM, već ga predstavlja kao političko pitanje.

Prema njegovim rečima, prištinska strana želi da ospori i pitanje imovine "Telekoma" i dobijanje pozivnog broja.

- Dobro je što je Brisel morao da potvrdi stav da ono što je dogovoreno ne može da se menja. Brisel je morao čvrsto da odreaguje prema Prištini - napominje Drecun.

Istakao je da Priština nije dobila međunarodni broj, te da nisu u pravu oni koji hoće da Sporazum o telekomunikacijama predstave kao korak ka nezavisnosti Kosova.

- Da je to neka država sami bi dobili broj, ne bi zahtevali od Srbije. To je naš broj za geografsku oblast i možemo uvek da ga povučemo - kaže Drecun.

Povodom obraćanja ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića na sednici Saveta bezbednosti UN, Drecun kaže da je to obraćnje bilo veoma snažno, konkretno i da je poslalo poruku medunarodnoj zajednici o pitanju imovine.

- Obraćanje je bilo uspešno i nadam se da će međunarodna zajednica prihvatiti argumente Srbije i da će ovo verovatno biti jedan veoma važan korak u tome da se Priština konačno natera da na dnevni red procesa normalizacije odnosa u Briselu stavi pitanje imovine i da se o tome dogovara - navodi Drecun.

Drecun kaže da je pitanje ZSO kljucno u pregovorima.

- Ako nema ZSO u dogledno vreme, nema procesa normalizacije odnosa. To mora da bude jasno svima, i Prištini i Briselu i Vaštingtonu i kompletnoj međunarodnoj zajednici. Pitanje opstanka srpskog naroda je vezana za ZSO. Priština mora da ispuni ono što je dogovoreno i mi ćemo na tom stavu insistirati - zaključio je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija