• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.11.2016

18:29

OPOZICIJA OD PARLAMENTA PRAVILA CIRKUS! Gojković: Ovako više ne može!

Politika

OPOZICIJA OD PARLAMENTA PRAVILA CIRKUS! Gojković: Ovako više ne može!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prekinula je danas popodne sednicu parlamenta, nakon polusatne žučne rasprave i svađe poslanika, od kojih su neki glasno negodovali, fotografisali telefonom atmosferu, aplaudirali i šetali po sali tokom zasedanja, uz poruku da parlament ne može tako da radi

- Moraću da uzmem par dana, da razmislim o ovom sazivu parlamenta i šta nam je činiti, jer postoji duboko nerazumevanje - rekla je Gojković.

Martinović: Zaustaviti hajku protiv Rističevića

Šef poslanika SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović zatražio je tokom popodnevnog dela sednice od predsedavajućeg Veroljuba Arsića da zaštiti dostojanstvo Skupštine i da zaustavi hajku koja se već dva dana vodi protiv Marjana Rističevića, ali i Maje Gojković. 

Martinović je kazao da DS, ÐB i SDS već dva dana lažu i obmanjuju građane kako je Rističević navodno prozivao nečije dete i kako je zabranio detetu da se leči u inostrantsvu. 

- Ničije dete on nije napao - rekao je Martinović. 

- Molim vas zaštite dostojanstvo i zaustavite hajku koja se vodi protiv Rističevića, Gojković, ali i SNS - dodao je Martinović obraćajući se predsedavajućem. 
 

Mora, dodala je, razmisliti o razumevanju parlamentarizma i "da li je neko došao sa namerom da obesmisli parlament". 

Ona je zakazala nastavak za utorak, uz poruku da svi treba dobro da razmsle o parlamentarizmu. 

Situacija u parlamentu uzavrela je već nekoliko dana, a ovog popodneva je kulminirala, pljuštale su uvrede, psovke, a predsednica parlamenta je određivanjem kraćih pauza bezuspešno pokušavala da smiri situaciju. 

Za vreme izlaganja Aleksandra Martinovića, koji je pozvao predsedavajućeg da zaustavi hajku protiv Marjana Rističevića, poslanici DJB i DS su ustali sa svojih mesta, glasno negodovali i držali transparente "Isključi nasilje, isključi Rističevića"

Poslanik Dosta je bilo Branislav Mihajlović, kome je Gojkovićeva izrekla opomenu i udaljila sa sednice, je u jednom trenutku ustao i glasno vikao, posle čega je predsednica rekla da ne želi da određuje pauzu i da građani treba da vide kako se ko obraća. 

Udaljenje sa sednice je dobio i poslanik DS Balša Božović. 

Posle rasprave sa Gojkovićevom poslanik DS Goran Ješić je glasno opsovao.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran123

pre 7 godina

opzicija je upravu,sta vi hocete da sede i da vam dizu prste da ste upravu

rolex

pre 7 godina

kako je tesko gledati kako celi svet postuje Srbiju,a oni jadni ne mogu nista da urade.toliko je zla u njima,da Srbija mora videti ko ih je predstavljao u svetu od 2000 do 2012.strasno,da se covek stvarno upita da li je ono bio obracun klanova 2003.zemunski -dosmanlijski.ovi su spremni sve da ucine da se odrze u foteljama.

Vla

pre 7 godina

To nisu parlamentarci vec divlje zveri za koje je jedino kavez pristojan, pitam se da li bi i ostali radnici dobijali plate kada bi se ovako ponasali, sramota, ponizavate vi maloumnici narod koji vas je izabrao

dragan

pre 7 godina

ma isterajte gospodja sve nepristojne ali prvo da vrate platu ne placa ih narod da rade protiv naroda nego za narod a njihovi glasavi ne mogu ni da izdvoje sredstva za njihove plate i dnevnice SRAMOTA BRE BRUKATE NAROD\n

sike

pre 7 godina

Krajem 80-tih godina,odrzano je niz sastanaka u OOSK,na kojima su nas pripremali za uvodjenje "Politickog pluralizma". Od oko 900 clanova SK u firmi,jedini koji je bio protiv,bila je moja malenkost uz obrazlozenje zasto nisam za. Kritokovali su me i moje navode,da nas ceka raspad SFRJ rat sa krvlju do kolena i ovakve stvari,nazivali glupostima. Ja sam,priznajem,moje diskusije pocinjao recima:"Ma kakvi pluralizmi,kakvi idiotizmi..." uz navedeno obrazlaganje. Na zalost,nisam nista promasio,a ovo u Skupstini RS je naj noviji dokaz. "Demokratija"(vlast naroda)svakodnevno i iz minuta u minut pokazuje svoje i vrednosti "intelektualaca". Ja sam, na moju srecu i ponos, radnik zanatlija metalac. Nek nam je sa srecom buducnost nasa. Pozdrav,iskren,svima u RS.

Zoran Milsavljevic

pre 7 godina

Risticevic je greska prirode. Zasto ga brane. Pa on bruka SNS.

Krle

pre 7 godina

Nekultura i bezobrazluk se lece, samo novcanim kaznama i vracanjem zauzetih funkcija nadleznim vlastima.

zrenjaninka

pre 7 godina

Pa i u prethodnom mandatu Skupštine, poslanici Pups-a su i rekli da je Rističević cirkuzant i da im tamo nije dosadno, zato što ih on zabavlja!?... Sad isto to vidimo.. Popravlja prosek SNS-i.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17