• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2016

14:52

BRNABIĆ: U IT malo kasnimo, stižemo svet za dve godine

Politika

BRNABIĆ: U IT malo kasnimo, stižemo svet za dve godine

Podeli vest

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je na čelu tima vlade za IT sektor, izjavila je danas da Srbija ne zaostaje mnogo za razvijenim zemljama u toj oblasti i najavila da ćemo vodeće zemlje, poput SAD i Kine, stići već za dve godine

 - Upravo sam se vratila iz Kine sa trećeg Svetskog samita interneta i čula neverovatno zanimiljive stvari. Videla samo što je zanimljivo, da EU takođe zaostaje značajno za svetom, a kad kažem svet onda su to ustvari Kalifornija i Kina -  rekla je Brnabić Tanjugu u Naučno-tehnološkom parku Beograd na Zvezdari.

Ona je navela da 99 odsto svih startapova i svih inovacija dolazi iz Kalifornije i Kine, kao i da EU tek treba da uradi ono što se Srbija sada sprema da uradimo.

Brnabić je rekla da će tome razgovarati sa kolegama iz EU kako bi se razmotrile mogućnosti da zajedno radimo neke stvari zato što su tržišta Srbije i EU jako malo za tržišta poput Kine i SAD.

 - Postoji značajan prostor za tu saradnju. Ne čini mi se da puno kasnimo, malo kaskamo, ali možemo i nadam se da ćemo to stići već u naredne dve godine -  rekla je Brnabić.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 7 godina

Ona je ubedljivo najbolja ministarka u Srbiji. Sve pohvale za njen uspešan rad, a takođe zahvalnost i našem predsedniku Vlade što je istu postavio na mesto ministra, jer iz dosadašnjeg njenog rada se vidi da ona to i zaslužuje, samo šteta što nije i ranije imala neku od ministarskih funkcija.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija