• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2016

08:54

SRBIJA - MAĐARSKA! Vučić danas i sutra domaćin Orbanu!

Politika

SRBIJA - MAĐARSKA! Vučić danas i sutra domaćin Orbanu!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić biće danas i sutra u Nišu domaćin tokom dvodnevne zvanične posete predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana Srbiji Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, mađarskoj delegaciji na čelu sa Orbanom danas će biti priređen svečani doček na niškom aerodromu "Konstantin Veliki"

Za ponedeljak je predviđen obilazak deonice "Prosek - Bancarevo" na istočnom kraku Koridora 10, potom tet-a-tet susret dvojice premijera i bilateralni susreti ministara dveju vlada.

Potom će biti održana zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske, svečano potpisivanje sporazuma i konferencija za novinare premijera Aleksandra Vučića i Viktora Orbana.

Vučić i Orban će takođe učestvovati na Biznis forumu u organizaciji Privredne komore Srbije.

Premijer Srbije je juče rekao da su odnosi sa većinom država u regionu odlični, sa pojedinim teški, ali zasnovani su na ozbiljnom i odgovornom pristupu, jer Srbija ima politiku stabilnosti, odgovornosti i rešavanja problema.

Vučić je u jutarnjem programu televizije Pink, odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike u medijima da su odnosi sa držvama u regionu loši, rekao da "semafor pokazuje da su urađene lepe i dobre stvari".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SANJA

pre 7 godina

Ovakve posete učvršćuju medjusobne odnose, susednih zemalja.

brane

pre 7 godina

Nastavljaju se susreti dobrih prijatelja i saradnika ,što je dobro za obe zemlje.

Bane

pre 7 godina

Pojacana diplomatska aktivnost srpske vlade i premijera, ucvrstice stabilnost Balkana uprkos brojnim problemima.

Zoran

pre 7 godina

Najbolji primer dobrih susedskih odnosa su Madjarska i Srbija.

Natasa

pre 7 godina

Madjarska komsija od koga imamo sta nauciti, Vucic ne staje,ova poseta moze doneti dobar ekonomski napredak Srbije u regionu.

Vojvodina

pre 7 godina

Srbija i Mađarska imaju izuzetno dobre odnose i verujem da će tako biti i u buduće.

mala

pre 7 godina

Dobro nam dosao, i neka sastanak prodje u najboljem mogucem redu.

danijela

pre 7 godina

Za jednu drzavu je jako bitno odrzavanje bilateralnih odnosa i razvijanju zelje za daljom saradnjom i ukljucivanje obe vlade u resavanju zajednickih problema.

Siniša

pre 7 godina

Ovom posetom produbićemo odnose i kooperaciju sa Mađarskom i ostvariti obostrani benefit.

TheRiddler

pre 7 godina

Mislim da su odnosi Srbije sa komsijama, barem sa Madjarima, na odlicnom nivou i da ce tako i da ostane. Vucic se maksimalno trudi da spusti tenzije u regionu i da sve resi dogovorom. Steta sto na takav nacin saradnje ne nailazi kod Bosnjaka i Hrvata, ali to je samo njihov gubitak.

Nemanja

pre 7 godina

Tako se ponašaju dve ozbiljne susedske države i dva odgovorna premijera,braco hrvati i bosanci učite od nas i madjara ako hoćete da svi živimo bolje.

Ivan

pre 7 godina

Odnos Srbije i Madjarske je na visokom nivou,ovim susretom taj odnos se moze samo dodatno unaprediti.

Sargarepac

pre 7 godina

Nesto se bitno menja poslednjih godina u ljuckoj glavi globalno. Stara garda mutnih radnji se potiskuje, narod bira konacno nekoga ko nesto menja....e lepo je to sve samo...dok mi narod dodjemo na red da zivimo normalno smenice se bar jos jedna ili dve generacije.. \n

Edward

pre 7 godina

Drago mi je sto je ORban ponovo u Srbiji i sto zeli da saradjuje sa nasim premijerom. Samo na taj nacin mozemo da ocekujemo stabilnost i mir u regionu. Saradnja izemdju nasa dva naroda mora da se produbljuje iz dana u dan.

jhu

pre 7 godina

Vucic sa svima organizuje biznis forum i tako privrednicima omogucuje da ulazu kod nas

Dina

pre 7 godina

Nakon zajednicke sednici odnosi dve drzave bice jos bolji.

Diks

pre 7 godina

Zajednicka sedica dveju Vlada ce jos vise ojacati odnose i saradnju Srbije i Mađarske.

Miki

pre 7 godina

Mislim da je sada svima jasno da ovakvi potezi premijera Vučića donose stabilnost u regionu, ali i nove investicije za Srbiju i samim tim bolji život građana.

Danilo

pre 7 godina

Kao i uvek Vucic ce biti dobar domacin,a dolazak Orbana samo dokazuje da je stanje u regionu odlicno!

Segedin

pre 7 godina

Srbija i Madjarska ovim susretima samo jos vise produbljuju i ucvrscuju odnose.

lepotica

pre 7 godina

Ovaj susret je veoma vazan za negovanje dobrih komsijskih odnosa sa Madjarskom! Sigurna sam da ce madjarski zvanicnik biti zadovoljan nakon posete nasoj drzavi!

Mirjana

pre 7 godina

Posle ovakvih susreta, saradnja izmedju ove dve drzave ce se jos vise poboljsati.

Kolja

pre 7 godina

Sa Mađarskom nastavljamo već dobro utrtom stazom koju je ova vlada progazila. Za svaku pohvalu, samo napred!

Jokica

pre 7 godina

Odnosi sa Mađarskom i ovakve - zajedničke aktivnosti bi trebalo da predstavljaju model saradnje i akcija sa svim susedima i bližim komšijama (nažalost daleko smo od toga u odnosima sa Hrvatima, ali mislim da Srbija nije kriva zato) .

riki

pre 7 godina

Dobra saradnja dve zemlje ce unaprediti nasu ekonomiju

Lana

pre 7 godina

Saradnja sa Madjarskom se ucvrscuje i znacajno razvija tokom ovakvih poseta.

Gagi

pre 7 godina

Odlicno je sto imamo dobru saradnju sa MAdjarsjkom. Viktor Orban je jedan od pravih politicara iz EU. Ne krije se i uvek kaze kako jeste. JEdini je rekao sta Evropu ceka od velikog priliva migranata.

Dragomir Šunjka

pre 7 godina

Odnosi Srbije i Mađarske su sve bolji i bolji, a trenutno mislim da sa našim severnim komšijama imamo i najbolje odnose u odnosu na ostale.

Tina

pre 7 godina

Sa Orbanom i Madjarima je imperativ da imamo dobre donose.

Ivan

pre 7 godina

Srbija mora pre svega razvijati dobre odnose u regionu.

Gaga

pre 7 godina

Srbija i Madjarska su primer dobrosusedskih odnosa i verujem da ce i ubuduce ostati tako.

Hedona

pre 7 godina

Odnosi sa većinom država u regionu su odlični, sa pojedinim teški, ali zasnovani su na ozbiljnom i odgovornom pristupu, jer Srbija ima politiku stabilnosti, odgovornosti i rešavanja problema.Srbija ima premijera koji voli svoj narod i državu i koji radi na tme da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja.

Jana

pre 7 godina

Jacanje regionalne saradnje preduslov je ekonomskog napretka.

Leka

pre 7 godina

Odnosi Srbije i Madjarske su reprezentativni primer dobrih susedskih odnosa, na obostranu radost i korist.

boki

pre 7 godina

Raduje činjenica da se komšije zajedno vataju u koštac sa prblemima i rešavaju ih na terenu neposredno bez gubljenja vremena na administraciju.

Magda

pre 7 godina

Madjari su nam uvek bili iskreni prijatelji i uvek spremni da saradjuju sa nama.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija