• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2016

18:31

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: VUČIĆ SA TRAMPOM I PUTINOM! Dogovoreni sastanci premijera sa liderima SAD i Rusije!

Politika

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: VUČIĆ SA TRAMPOM I PUTINOM! Dogovoreni sastanci premijera sa liderima SAD i Rusije!

Podeli vest

Predsednik Vlade već razgovarao sa najbližim saradnicima novog predsednika SAD. Vučić i Tramp srešće se u Njujorku, pre inauguracije 20. januara * U narednim nedeljama susret i sa Putinom, tema nabavka oružja

Premijer Aleksandar Vučić srešće se u naredna dva meseca i sa novim predsednikom SAD Donaldom Trampom i sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom, otkriva Informer!

Kako nam je potvrđeno u njegovom kabinetu, Vučić je ove nedelje telefonom razgovarao sa najbližim saradnicima novog predsednika SAD i dogovorio susret sa Trampom.

VUČIĆ O REZULTATIMA PRVIH 100 DANA VLADE: Sve staje u jednu rečenicu - NA DOBROM SMO PUTU!

- Ako sve bude po planu, naš premijer i novoizabrani predsednik Amerike sastaće se pre kraja januara, odnosno pre Trampove inauguracije, koja je zakazana za 20. januar... - navodi odlično obavešteni sagovornici Informera.

Sjajna vest za Srbiju
Premijer Vučić prvi lider iz regiona koji je uspostavio kontakt sa ljudima novog predsednika SAD. To je sjajna vest za Srbiju!
Izvor Informera

Istorijska prilika

Susret Trampa i Vučića bio bi prvi susret američkog i srpskog lidera u poslednjih 15 godina (vidite okvir).

- Sastanak predsednika Trampa i premijera Vučića neće imati zvaničan karakter pošto će biti upriličen pre Trampove inauguracije. Ipak, biće to sjajna, istorijska prilika da se unaprede odnosi Srbije i SAD - navodi naš sagovornik, koji juče nije hteo da nam otkriva bilo kakve druge detalje. Na naše pitanje s kim je od Trampovih saradnika Vučić razgovarao, on odgovara:

- Ne mogu to da vam kažem, ali ću vam reći da je u pitanju jedan od najbližih i najpoverljivijih Trampovih ljudi. Reći ću vam i da je premijer Vučić prvi lider iz regiona koji je uspostavio kontakt sa ljudima novog predsednika SAD. To je sjajna vest za Srbiju!

Kako saznajemo, u narednim nedeljama, najverovatnije u drugoj polovini decembra, premijer Vučić će se sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Tanjug

mojugao

MILAN NIKOLIĆ
ANALITIČAR

Dolazak Đulijanija u Beograd kod Vučića pokazao se kao jako koristan. On ima prijateljski odnos prema Srbiji, za razliku od Klintonovih koji su nas bombardovali.

- Na tom sastanku biće, pre svega, reči o nabavci oružja za Vojsku Srbije. Isporuka "migova 29" je već gotova i dogovorena stvar, a sada treba da se utvrde detalji dogovora u vezi sa isporukom druge vojne tehnike, od kojih je najvažniji PVO raketni sistem "buk" - precizira naš sagovornik. Prema njegovim rečima, u narednom periodu pred Srbijom se otvara sjajna perspektiva u odnosima i sa Rusijom i sa SAD:

- U situaciji kada Amerika i Rusija više nisu neprijatelji na ivici sukoba, već saveznici, pred Srbijom se otvaraju silne mogućnosti. Sad samo od nas zavisi, od nas i od naše pameti...

Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku ističe da je veoma bitno za Srbiju da ima odlične odnose sa SAD i da se približi Trampovoj administraciji.

SAMO U VIKEND IZDANJU INFORMERA: EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Vučić sa Trampom i Putinom do kraja januara!

- Dobro je da postoje bilateralni susreti na vrhu i sa Amerikom, kao što smo do sada imali sa Rusijom ili Kinom. I tačno je da što odnosi Amerike i Rusije budu bolji, to će se manje Beogradu zamerati bliske veze sa Moskvom - podvlači Đukanović.

Branko Pantelić

mojugao

NEBOJŠA KRSTIĆ
MARKETINŠKI STRUČNJAK

Bilo bi jako dobro da Srbija iskoristi promenu administracije u Stejt departmentu kako bismo unapredili naše bilateralne odnose sa SAD. Zato ja pozdravljam svaki korak u tom pravcu.

Veza Đulijani

Diplomata Zoran Milivojević kaže da će kontakti naše vlade sa Trampovim saradnicima verovatno ići preko Vučićevog prijatelja Rudolfa Đulijanija.

- Đinđić je poslednji srpski premijer koji se sastao sa američkim predsednikom, 2001. sa Džordžom Bušom. Tada je to bilo jako važno i sada bi bilo od izuzetnog značaja da se Vučić sastane s Trampom. Srbija bi od tih bilateralnih sastanaka na visokom nivou sa Amerikom mogla mnogo da dobije. Prvo, Tramp je najavio neke zaokrete u spoljnoj politici, što bi moglo da nam pomogne da unapredimo odnose sa Amerikom, a i poboljšamo pozicije u regionu - objašnjava Milivojević i dodaje da bi Srbija tu imala i ekonomski interes, jer SAD imaju velikog uticaja na međunarodne finansijske institucije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Andrijana

pre 7 godina

Srbija neguje prijateljske odnose sa svim zemljama sveta.

Kizo

pre 7 godina

Odlicne vesti, ovo moze biti vrlo bitno za nasu drzavu, srecno na sastancima!

Danilo

pre 7 godina

BOMBA vest,radujem se sastankom jer kad se tri mocna lidera sastanu onda su rezultati najjaci!!!

Toma

pre 7 godina

Sastancima sa Predsednicima Amerike i Rusije, vidi se da su ove zemlje prepoznale da je naš premijer Vučić veliki državnik, a to je jako dobro za sve nas koji živimo u Srbiji.

lici

pre 7 godina

Premijerovo vidjenje sa Trampovim covekom,nije nikakvo iznenadjenje,takav susret se ocekivao.

Simke

pre 7 godina

Ovako se grade dobri diplomatski odnosi i unapredjuje politicka pozicija zemlje.

lici

pre 7 godina

Susret premijera u Rusiji i Americi nije nista cudno,uostalom Srbija je prijatelj sa istokom,kao i sa zapadom.

Marko

pre 7 godina

Srbija i SAD ce biti jaki partneri zahvaljujuci Vucicu i Djulijaniju.

Drago

pre 7 godina

Ja bi reko prvo skoči pa onda reci hop. Kamo sreće, da bude tako kako ste napisali niko srećniji od mene ali vidjećemo dali ima istine u tome. Vrijeme bi bilo, da i Srbiji zasije sunce. Ako bi se Rusija i Amerika prbližili onda bi bilo i za Srbiju bolje.

Aska

pre 7 godina

Vidljivi su rezultati srpske politike balansa izmedju Istoka i Zapada.

aleksic

pre 7 godina

Bez zanosa velikog Srbija je ekonomski na kolenima.Urusavanje pocelo smisljeno Zajmom za Srbiju a veliki novci otisli u picvajz u izgubljenim ratovima.Tajkuni odabrani uzeli ono sto je preostalo i tako nadati se boljem standardu zivota za 25-30g.Meni je 60g a moje vreme je proslo mladi i danas odlaze ko god moze da se ne lazemo.Ovi vladaju od 90 tih i nista se nece bitnije nece menjati oko tkz. vodja spasioca i patriota na jeziku.Ibar ce se i dalje u Moravu da uliva a svima nama srecna buducnost jer sreca nam je itekako potrebna od boga nema vajde.Bog poaze samo jakom prevarantu a za nas i ne haje.Koji ce mu ku... penzioneri sto idu u javne kuhinje po dnevni obrok.

Merica

pre 7 godina

Velika čast za Putina i Trampa da sretnu ovako velikog državnika i da dobiju savete kako i njihove države da ubrzano krenu u ekonomski boljitak.

loki

pre 7 godina

Vučić je veliki državnik, zato će se i sastati sa dva velika državnika velikih zemalja.

Zeljko

pre 7 godina

Не може тако...његови су клинтони,хелмут колови,хашими тачији,еди раме...па нека се са њима састаје...n

veselin022

pre 7 godina

Željko, šta ti znači ovakvo glupiranje i ovakva zezancija sa nemuštim brojkama - nemoj se glupirati - budi ozbiljan.

Bojan

pre 7 godina

Fenomenalno! Srbija treba da se okrene Rusiji, a i u Americi dolazi do znacajnih promena. Konacno se smenjuju kvazi demokratske mafijaske gnjide! Narod je odlepio...

Dragica

pre 7 godina

Dobra saradnja i sa Trampom i sa Putinom... to je dokaz da je politika koju vodi Vučić najbolja.

miki

pre 7 godina

Politička aktivnost premijera ne jenjava već naprotiv svakog dana je sve jača!

David

pre 7 godina

Tako i treba. Preko grbače Srbije ne sme da ide prepucavanje i netrpeljivost dveju svetskih sila. Srbija ima pravo sa obe strane da gradi dobre odnose.

Nenad

pre 7 godina

Odlicno. Nadam se da ce nasa Vlada uspeti da ispregovara za Srbiju dobre sporazume sa svema najmocnijim drzavama sveta.

sandra

pre 7 godina

Ako Srbija zeli stabilnu i jaku drzavu, potrebno je ulagati u obnovu i nabavku vojne opreme.

Dusan

pre 7 godina

Iskreno ne verujem da će se odnos Amerike prema nama značajno promeniti ali opet susret sa Trampom pre ostalih zemalja iz regiona koje su u NATO-u ili su u procesu ulaska može mnogo da znači. Susreta sa Putinom je već postao redovna stvar. Jedino se nadam da nam neće uvaliti neke Migove koje su oni planirali za otpad. A i ostaje Vučićevo obećanje o kupovini novih Mig-29M. Ako ćemo lovačku avijaciju da gradimo od donacija onda od toga nema ništa. Avioni se kupuju za veliki novac, ovo može biti samo prelazno rešenje.

al mai

pre 7 godina

Za nas ce biti veoma znacajno jacanje saradnje sa ove dve zemlje

Nenad

pre 7 godina

Srbija ima sanse da ostvari dobre odnose sa svetskim liderima.

Jaca

pre 7 godina

Definitivno smo sada u dobrom polozaju na svetskoj sceni.

Graje

pre 7 godina

Ako sve bude po planu, naš premijer i novoizabrani predsednik Amerike sastaće se pre kraja januara, odnosno pre Trampove inauguracije, koja je zakazana za 20. januar. Ovaj sastanak je jako važan za Srbiju, i za njene građane. Jako je važno da se stabiliše situacija u svetu.

Slavko

pre 7 godina

DA LI SRBIJA MOZE MALO DA UCITI I DA SE SKLONI KAO SVE KULTURNE ZEMLJE SA VEROMETINE ,NE NEMOZE JER KRIMINALCI POLITICARI SMO U HAOSU FUNKCIONISU

marko

pre 7 godina

I onda ce predsednik srbije da kaze trampu kako je srbija dosledna putu u eu i ispunjavanju briselskog sporazuma. A kako bi bilo da mu kazes da prestanu da pomazu siptarima i da se svi pregovori vrate u okvire rezolucije 1244. Usput i da povuku priznanje tzv kosova. Tako se pregovara sa biznismenom. Gadjas visoko pa gde se nadjete.

Nikola

pre 7 godina

Tako brate, gvozdje se kuje dok je vruce, odmah trazis korist za svoju zemlju!

Natasa

pre 7 godina

Tako se to radi, premijer ume i postuju ga veliki drzavnici, ako je ovaj susret zakazan,svaka dalja za premijera je suvisna.Cestitke na preduzimljivosti.

mirjana

pre 7 godina

A sta se desilo sa pokusajem atentata na Vucica.Kako moze da se sastane premijer pre inauguracije? Jel vi to narodu opet pretendirate Vucica. Po planu Americke administracije Vucic ima da se naceka.Nije mu to Rama iz Albanije.Bas me briga dali ce te ovaj komentar objaviti.Nemoze Vuciceva slika biti veca od dva predsednika...Zivim 35 godina u Kanadi i valjda znam kada moze predsednik Amerike da primi male premijercice.

Miroslav

pre 7 godina

Zivi i dalje u Kanadi i komentare postavljaj na kanadskim novinama, posto ti se srpske ne svidjaju, a Vucic treba da je manji od ove dvojice. Kakav je takav je, nas je i ima da bude najbolji, najlepsi i kakav god hoces naj....

Danilo

pre 7 godina

Kad je nasa zemlja dosla do predsednika Sad-a i prijateljskih veza sanjim,onda mozemo da smatramo da sa celim svetom imamo otvorena vrata za sve

Saša

pre 7 godina

Vučić će svakako među prvima uspostaviti kontakt sa Trampom,a istovremeno će nastaviti saradnju sa Putinom.

Ema

pre 7 godina

I Putin i Tramp su bitni za nas,zato sto nam mogu dati dobre i korisne savete!

paramonte

pre 7 godina

Sa kime se god sastao,uvek je donosio dobre vesti,tako to rade pametni ljudi

dule

pre 7 godina

Secate se onog susreta Vucica i Djulijanija na aerodromu Nikola Tesla! E sada vidimo zasto je to tada bilo korisno! Pitam se da li je Djulijani vec tada znao da ce doci do preokreta spoljne politike Amerike? Jer od uvek su u Americi vladali 8 godine demokrati pa 8 godine republikanci i tako uvek u krug i zato mislim da ce politika Amerike prema Srbiji biti znatno bolja sto sa Klintonovom onom azdajom od zene ne bi nikad nego bi nas jos vise trcili! Neka prica ko sta hoce za Vucica ali ja mu skidam kapu jer realno i iskreno Srbija mora da vodi ovakvu politiku kao sto je premijer vodi jer drugacije jednostavno nije realno i zato svaka cast Vucicu a ovi sto ga pljuju nisu siromasni ljudi, njega pljuju oni koji zive sasvim pristojno!

gale

pre 7 godina

Svakako da se sa ovom dvojicom svetskih lideras i mora sastati i sto bolje se za to pripremiti.

Mića

pre 7 godina

Ne računjajuci Kinu sa kojom već imamo dobre odnose, unaprediti odnose sa Rusijom i SAD značilo bi mnogo za naš celokupni uticaj u svetu. Imati moćne prijetelje gotovo je podjednako važno kao i biti i sam uticajan.

Zoran

pre 7 godina

Bila bi to velika cast za jednu malu drzavu poput Srbije da se predsednici velikih sila interesuju za nas napredak.

Mikica

pre 7 godina

Jos jedna potvrda koliko je Srbija cenjena u svetu.

Kolja

pre 7 godina

Sa svima u svetu dobri a opet samo svoji! To je jedini opstanka ovakve srbije i srpskog naroda...

Zivko

pre 7 godina

Bravo Vucicu-Genije 21-og veka jer sa ovim posetama sa dva najmocnija Predsednika si to i potvrdio a to je ktuna svega onoga sto si do sada radio i sto radis u interesu Srbije i buducih mladjih pokolenja u Srbiji(mir,stabilnost,ekonomski prosperitet,veci zivotni standard samo od zaradjenog novca jer ce svima u Srbiji biti bolje i lepse) a tvoj-SPS kandidat bice buduci-stari Predsednik Srbije(Jeremic treba da kaze cije pare trosi i kako je moguce da Tadic,Pajtic i....opljackane pare $20 miliona daju za Rahm Emanuala-Majora Chicaga-za njegov marketing.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija