• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2016

13:44

DVA PREMIJERA O TRAMPU! Vučić: Mali smo da komentarišemo! Orban: Ja nisam tako vaspitan kao Vučić!

Politika

DVA PREMIJERA O TRAMPU! Vučić: Mali smo da komentarišemo! Orban: Ja nisam tako vaspitan kao Vučić!

Podeli vest

Tokom konferencije za medije premijera Srbije i Mađarske Aleksandra Vučića i Viktora Orbana u Nišu postavljeno je i pitanje kako vide pobedu Donalda Trampa

Premijer Vučić je rekao da su on i Orban juče dosta vremena proveli zajedno, da su obišli tvrđavu, muzej, izložbu, kao i da su bili na večeri, tako da su imali dosta vremena da razmene mišljenje o tom pitanju.

- Ja sam slušao i učio od Orbana da čujem kako on to vidi, ali i situaciju i sa jedne i sa druge strane Atlantika i u Aziji. Srbija nije dovoljno velika da ulazi u sva svetska pitanja, ali smo zajedno izvukli određene zaključke - kako da se ponašamo da zaštitimo naše nezavisnosti i obezbedimo ekonomski progres - rekao je premijer i dodao:

- Viktor ima više znanja i iskustva po tom pitanju!

- Možda sam manje vaspitan nego vaš premijer, ali lepo sam se zabavljao dok sam pratio rezultate američkih izbora - reči su kojima je Orban počeo svoj odgovor.

Kako kaže, za centralnu Evropu je svojstvena osetljivost prema svim vrstama pritisaka.

- Sada živimo u jednom slobodnom svetu, čak nam i drugi garantuju bezbednost, bavimo se ekonomijom, ali ipak postoji jedan duhovni diktat koji se temelji u zapadnoliberalnom shvatanju sveta. Uveren sam da to potiče iz Amerike, a to nama nije činilo ništa dobro - navodi Orban.

Prema njegovim rečima, potrebno je više empatije, spremnosti na partnerstvo i istih prava drugih prema nama, a ne da taj neko nastupa kao da sve zna najbolje, da je garant za sve i da se nadmeće u moralnom smislu.

- Da određuje šta je dobro u muško-ženskom odnosu, u naciji, u migracijiama i da bude isključiv prema drugima kao da su manje vredni u moralnom smislu. To nam smeta - istakao je mađarski premijer.

On navodi da se u svetu stvorila takva atmosfera i da se nada da “ćemo sada moći toga da se rešimo“.

- Sve to je došlo iz Amerike u Evropu. Dosta nam je podučavanja, da ne govorimo šta mislimo da nas neko na bezi morala ne bi procenio i odlučio da smo mi manji. Ovo bi mogla da bude prekretnica (Trampova pobeda), moramo biti mnogo slobodniji da govorimo i argumentujemo. Biće lakše nego u ranijim godinama. Nije prirodno da parlament bude izabran na izborima i onda dođe neka država i govori nam šta treba da radimo, da ne menjamo svoj Ustav iz tih i tih razloga. To smo živeli osam godina, krajnje je vreme da se to okonča - rekao je Orban.

- Orban je mnogo važniji i veći lider od mene, ja moram da bude oprezan kada pričam o tome - dodao je na kraju premijer Vučić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mile

pre 7 godina

Lider sa pizitivnom energijom,bilo bi lepo da su i ostali u okruzenju kao on, ali nisu.\n

DJovan

pre 7 godina

Nije vazno koliko si mali, vec koliko ti je veliko srce, ali?

DS

pre 7 godina

Zapadna liberalna globalizacija,liberalni kapitalizam ili novi svjetski poredak ili ako hocete pravi naziv za taj pokret,IV Rajh,koji se u doba Hitlera zvao fasizam i nacizam.ili III Rajh dolazi do svog kraja i to bas u SAD .u kome je i zacet.. Obama je neki dan rekao Adolfini Merkel da sada kada je u SAD doslo do velike promjene,jedino ostaje ona koja bi mogla nastaviti taj liberalni globalizam,ili fasizam,sto ce reci da bi svijet mogao izgledati mnogo bolje nego do sada ako ona izgubi izbore. Evo,vidimo da je i Sarkozi,globalisticki kandidat,izgubio u prvom krugu izbora u svojoj partiji... Rotsildovi,Rokfelerovi,Soros,Bzezinski,americki bankarski lobi,Busovi,Klintonovi i slucajni Predsjednik Obama gube tlo pod nogama,jedan zlocinacki pohod na svijet u kome su profitirali razbojnici,ubice cijelih naroda i drzava,pljackasi, se,po svoj prilici,zavrsava. Ta liberalno-globalisticka mafija je vec pocela strasnu propagandu za Adolfinu Merkel i kazu da prema sondazima vec ima 51% glasova za svoj IV mandat,IV Rajha,a donedavno su pisali da zbog migrantske krize nema vise od 28%. Dakle,neoliberalna globalisticka zvijer se jos ne dâ,jos uvijek prijeti Rusiji i Srbiji i steze svoje otrovne pipke oko njih..

nati

pre 7 godina

Orban je olicenje integrisane i samoostvarene licnosti.Takav covek ima odgovor na sve nebulozne pritiske iz Eu i iz Amerike.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!
Zašto ovo Amerika dozvoljava

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!

Kojim putem da hodam, gde se nalazimo, koja je ovo godina?! Ili, ko sedi pored mene u ovom intervjuu, gde je Džil da mi pomogne sa ovim, jeli neko ovde? (govori u svoju slušalicu dok čeka da mu vođe daju jednostavna uputstva)... Ovo su pitanja koja Bajden postavlja kad god daje intervjue ili završi čitanje sa telepromptera na govornici.

28.03.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija