• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2016

15:09

JANKOVIĆ BI HAOS U SRBIJI! Napao premijera Vučića koji ne želi sukobe sa muslimanima u Novom Pazaru!

Politika

JANKOVIĆ BI HAOS U SRBIJI! Napao premijera Vučića koji ne želi sukobe sa muslimanima u Novom Pazaru!

Podeli vest

Zaštitnik građana i kandidat za predsednika Srbije u najavi Saša Janković danas je oštro napao premijera Aleksandra Vučića zbog izjave da se neće rušiti nelegalni objekat u centru Novog Pazara i da neće "razbijanje glava" sa muslimanima?!

Janković je u saopštenju naveo da premijer nema pravo da suspenduje zakone po svojoj proceni i ocenio da to što Vučić preuzima nadležnosti državnih organa predstavlja svojevrstan "državni udar".

- Njegova ocena da bi rušenje nelegalnog objekta značilo ''rat sa muslimanima'' i ''razbijanje glava'' je najgrublja manipulacija jer bespravna gradnja nije osobina muslimana već izraz bezakonja, koga, jasno je, ima među pripadnicima svih vera i nacija - naveo je Janković.

Janković navodi da su opštinske vlasti u Novom Pazaru, ali i građani, od kojih veliki broj muslimanske vere, zatražili da preduzme mere u tom slučaju i da mu je predsednik opštine uručio dokumentaciju, uključujući i pisano odbijanje MUP da asistira u rušenju nelegalnog objekta.

- Izjave predsednika Vlade jasno su ukazale da uzrok problema nije greška bilo kog službenika, već premoć sile i politike nad zakonom i ravnopravnošću građana - rekao je Janković.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je ranije da će nastojati mirno da reši slučaj gradnje objekta investitora Muamera Zukorlića, za koji se tvrdi da je nelegalan, da će se zakon poštovati, ali da to ne želi da rešava tako da rezultat bude razbijanje glava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srle

pre 7 godina

Sta drugo ocekivati od takozvanog zastitnika gradjana on bi da i dalje ubija ljude!\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

" Нећемо се ваљда држати закона - као пијан плота...." !...

Vuki

pre 7 godina

Ovaj covek nije normalan. U proslosti smo vec imali usijane glave koji su sprovodili takve eksperimente sa upotrebom sile protiv gradjane Srbije. Naravno da ce se zakon primeniti, ali bez upotrebe sile. Jankovic je ovom izjavom pokazao da je obican politikant, ali je i sebi dao autogol..

Lazni bot

pre 7 godina

Dobro da si stavio da picaj o Jankovicu jer sve sto si napisao kao da pises o Vucicu.

KoleM

pre 7 godina

Upotrebu sile traže Muslimani, demokratski izabrani u Novom Pazaru. Takvih poštenih Muslimana ima više nego što Zukorlić može da skupi.

englezii

pre 7 godina

jankovicu POKVARENJAKU ! Ne mozes ni ti ni niko tvoj da napravite da nesto krene napredu Loznici a svuda bi prvio reda i gurao prst u oko svima a da za tvoje neljudsko ponasanje treba da strada bilo koji i bilo ciji Policajac ! sram te bilo a ja licno od svega bih najvise voleo da se ponovo istrazi ubistvo tog tvog bivseg cimera iz tvog pistolja koji je ipak postao tvoj tek nakon "samo" ubistva i u tvom stanu ! I ti kao onaj DJB Radulovic biste okolo solili pamet ljudima i boljim kao ljudi a i pametnijim od sebe nebrojeno puta ! Pokrij se poganom ponjavom po toj tvojoj izopacenoj njusci !

nada

pre 7 godina

Čoveče, prvo nauči da pišeš, a onda nešto komentariši.

Mito

pre 7 godina

Ovaj Janković je jedna moralna beda, koju treba udaljiti što pre sa te funkcije za koju nema ni moralne ni pravne kriterijume. Nadam se da će posle odlaska sa funkcije odgovarati za zločin u njegovom stanu.

MENI KBC BANKA UKRALA PROJEKAT

pre 7 godina

On kaze namam pravo da se mesam u rad banaka....ahahaaa a u sta ima pravo da se mesa u rusenje kuca??

mil

pre 7 godina

Doslo vreme da ne smes ni da kazes da vlast sama rusi zakone, odmah ispadas mrzitelj Vucica. Da je pomenuo i Tominu vikendicu verovatno bi bio drzavni udar. Grade ljudi, bolje nego da ruse, da li je bitno sto je nelegalno..

crni

pre 7 godina

Bio bi u pravu da je par objekata nelegalno, pola Pazara je nelegalno pa i sud verovali ili ne i ne moze se legalizovati a to bi trebalo gospodin koji se ne mesa u svoj posao trebalo da zna, kaovsto bi trebalo da zna da su glavni krivci zaposleni u opstini kao i da ova vlast snosi najmanje odgovornosti a daleko vise prethodnici kojima je po izjavama priklonjen. Mozda su predati zahtevi za legalizaciju pa nas zastitnik gradjana trci pred rudu...... a ne resava cistu situaciju npr u mom slucaju toboze nenadlezan jer su mu prijatelji direktori  a svi uslovi cak i u zakonu su ispunjeni sto ce se uskoro naci na sudu da objasni zasto mnista uradio nijen

Abe

pre 7 godina

Teško mi je da priznam da sam ovog puta saglasan sa Jankovićem. Po našem Premijeru, Zakon važi za svakog i uvek, sem za onog i onda kada Premijer kaže da se Zakon suspenduje, jer ako Premijer kaže da Zakon ne treba primenjivati onda se po Zakonu Zakon suspenduje, odnosno, Premijer je iznad svih Zakona. Pa šta će na onda Zakoni.

zoran

pre 7 godina

Radi se o tome da li ja, ili neko od vas moze , sme da zida nesto bez da nam odobre pustite sada savu malu i tak dalje ako je zakon za sve onda je za sve . ako je nelegalno bager i rusi . ima ovde jos objekata po srbiji koji ne smeju da se ruse neke vikendice na reci itd. e sad ako postoji mogucnost ili je postojala da se to legalizuje na neki nacin i drzava izbegne sramotu onda neko treba da odgovara.u surotnom kramp i cepaj ...

seki

pre 7 godina

sale prangija....nije ti dosta ubijanja!? malo ti jedan zivot za koji si odgovoran a izvukao si se,sad bi jos vise mrtvih glava da stavis na konto? lepa nam se buducnost smesi ako kojim slucajem dodjes na celo drzave...mislite o tome

masa

pre 7 godina

zakon je zakon i treba da se postuje a ne selektivno, zato i imamo raspad od drzave. ko god dodje grabi za sebe kao najveci alavac, i bezbedi i praunuke. ali ima ona stara: kada dedovi jedu kiselo grozdje,unucima zubi trnu. ima ko sve vidi i pre ili kasnije naplati....

bh

pre 7 godina

Drugim rečima svi oni koji nisu Srbi mogu da grade šta hoće i gde hoće. Na taj način izbeći će se krvoproliće.To proizlazi iz izjave AV-a. Ako Islamska zajednica nije vlasnik zemljišta tada je Janković u pravu (i to ne samo ovog puta). Ako jeste vlasnik čemu višemesečna halabuka svih naših kvazi novina i nacionalnih televizija. To mi liči na stalno održavanje tenzija na određenom intenzitetu iz lako razumljivih razloga. Ovo je isključivo pravno pitanje. Niko nije jači od države, zar ne?

vlada

pre 7 godina

....zašto mu dajete na značaju ....i vi ste onda, doprinos tome, jer to on i hoće - publicitet! Kakav janković, kakvi bakrači (?), on je niko i ništa! ....i manite se petparačke ekskluzive!

nemke

pre 7 godina

Da se zakon poštuje pa makar svet propao!!! Zakon ne bi trebalo da poznaje ni veru ni rasu, već da pred njim svi budu isti, E izgleda da to predsednik vlade ne razume...a pravnik čovek!!!!

boca

pre 7 godina

TI SI ZLO SVIH ZLA U SRBIJI.AKO SI ZAŠTITNIK SVIH GRAĐANJA SRBIJE GDE SI BIO KADA SAM SE POSLE 30 GODINA NAŠAO NA ULICI JA I JOŠ 300 RADNIKA FABRIKE ULJA KRUŠEVAC DA ZAŠTITIŠ NAS GRAĐANE(RADNIKE).KO SI TI ZA KOGA RADIŠ KOJI TI LUDAK DAJE PLATU ČIJE INTERESE ZASTUPAŠ ŠTA SI DO SADA URADIO ZA GRAĐANE SRBIJE KAKO TI JE IMOVNO STANJE KOME TI TO SOLIŠ PAMET U OVOJ DRŽAVI I ZA ČIJE INTERESE.NAMA 300 NIŠTA NISI POMOGAO A KOME JESI NEMAM POJMA.

LONA

pre 7 godina

Bez obzira na postovanje prema premijeru, ovoga puta je Srbija porazena ...

BOKI

pre 7 godina

Naviko žuti ološ i šljam na ubistva i nerede. Jednom ubica uvek ubica. Mi smo jedina zemlja u svetu koja za zaštitnika gradjana ima ubicu. E to je strašno. Sve ostalo je bezznačajno

branko1

pre 7 godina

Ne mogu da verujem da ovom niko ne može ništa.Šta bi bilo samnom da ne radim svoj posao.Da li bih dobijao platu,i to koliku.Nije samo on u pitanju.Sudije visokih sudova,advokati,lekari,prosvetari ,SINDIKATI,tj njihovi funkcioneri.....Pa u ovoj zemlji svako sprda ovaj narod I nikom ništa.Postoje valjda neki kriterijumi pomoću kojih se vrednuje njihov rad I kažnjava njihov nerad.Dosta nam je njihovih svinjarija.

Veljko

pre 7 godina

zakon važi za sve, u čemu je pogrešio Janković? ispada da je jedan Zukorlić jači od države?

Ljubo

pre 7 godina

Srbija je kao krdo goveda satjerano u veliki kanjon,i svaki neprijatelj moze kad hoce da obrusi veliki kamen ( stenu) kad mu onoj stvari se prohtije. Tako i ovi dogadjaji u zadnjih nekoliko meseci . A njoj ( nama ) ruke svezane. Kada nismo drzava Srba i svih ostalih ,vec smo nesto drugo...?!?!

goca

pre 7 godina

Tako smo se junacili protiv Nato bande i protiv siptara na kosovu pa smo dobili batine. Pustite Vucica da radi svoj posao kako najbolje zna. Prestanite da izigravate heroje i ucutite vac jednom.

Rastko

pre 7 godina

Ako se manemo komentara botova i slepo pristrasnih, prizovemo pravu i elementarnoj logici, izjava premijera, ako je verno prenesena, je skandalozna, a izjava zaštitnika na mestu. Naročito posle apela g-đe Aide koja se pismom obratila premijeru, i komentara samog muftije: "Država nam ne da dozvolu, pa moramo da gradimo ilegalno." Zašto bezvlašću davati nacionalne primese, kakve veze ima ilegalna gradnja sa nacijom ili veroispovesti. Jedino ako država Srbija neće da se zameri prijateljima kao što su Turska, Saudijska Arabija, ili ... A lokalna policija, tužilac i na kraju država su javno prozvani. Baš me interesuje kako će reagovati; nadam se u skladu sa zakonom.

Ahil

pre 7 godina

Da ste  saslušali penzionisanog inspektora Bonija ne bi se Prangija ubica ovako ponašao !n

nati

pre 7 godina

Ima li vecih seka Persi,strina i prija preko plota od ovih jadnih politicara,kako su se nisko spustili i degradirali sebe a sve za rad borbe oko vlasti.Koja je to bolesna pozuda i pohlepa,to se granici sa zdravim razumom.Tacna je naucna formulacija,da covek u svoj svojoj naprednoj civilizovanoj eri nije otisao vise od jednog koraka od majmuna,a to znaci da nema velike razlike izmedju njih i nas.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17