• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2016

16:33

MUP: Milenović iznela niz neistina o radu policije!

Politika

MUP: Milenović iznela niz neistina o radu policije!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da je Miroslava Milenović, doskorašnja članica Saveta za borbu protiv korupcije, iznela niz neistina koje se odnose na rad i postupanje policijskih službenika u slučaju istrage koja se tiče ugrožavanja njene bezbednosti

Nasuprot izjavama koje je Milenović dala Blicu, a prema kojima njeni prijatelji nikad nisu saslušani niti su preduzete mere za rekonstrukciju događaja, MUP u današnjem saopštenju navod da su pripadnici MUP-a u temeljnoj i intenzivnoj istrazi preduzeli sve kako bi identifikovali izvršioca krivičnog dela.

MUP podseća da je pre godinu dana Milenović prijavila medijima, ali ne i policiji, da je napadnuta u ulazu njene zgrade, uz obrazloženje da ne veruje policiji, koju je uzgred u tom periodu obučavala po osnovu jednog projekta.

"Ona je u početku odbijala svaku saradnju sa policijom. Nakon više pokušaja, insistiranja i moljakanja, policijski službenik PU za grad Beograd uspeo je da stupi u kontakt sa Milenovićevom u cilju provera navoda objavljenih u medijima da je fizički napadnuta od strane NN lica u haustoru zgrade", saopštava MUP.

Navodi se i da o događaju Milenovićeva nije želela puno da govori, osim da nije želela da prijavi MUP-u, niti je zatražila lekarsku pomoć.

Milenovićeva, kaže se u saopštenju, nije mogla da opiše lice koje se nalazilo na merdevinama, kraj strujomera, kao ni drugo lice za koje misli da je udarilo, da je detaljno opisala samo merdevine, a da je u razgovoru ukazala da ima oteklinu iznad levog oka, oteklinu korena nosa sa ogrebotinom, kao i oteklinu na levoj strani jagodične kosti.

"Tom prilikom je izjavila da je bespredmetno to fotografisati, jer postoje ljudi koji su je videli nakon napada koji o tome mogu da posvedoče", navodi MUP.

Po nalogu tužilaštva, pripadnici MUP-a, u sveobuhvatnoj istrazi koju su vodili, obavili su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije NN lica.

Obavljen je razgovor sa vlasnicima i korisnicima zgrade, radnicima Elektrodistribucije, Lekarske komore Beograda, menjačnice, turističke agencije, kao i preduzeća koja se takođe vode na navedenoj adresi.

Pripadnici MUP-a razgovarali su i sa predsednikom kućnog saveta.

"Nikome od njih nisu bili poznati bilo kakvi detalji navedenog napada, niti im je poznato da je bilo ko izvodio radove na električnim instalacijama", saopštava MUP.

Policijski službenici izvršili su kontrolu svih objekata i radnji u neposrednoj blizini i izuzeli više video zapisa, na kojima pregledom nisu uočena lica koja bi mogla biti izvršioci napada na Miroslavu Milenović.

"Pripadnici policije time su završili svoj rad po nalogu tužilaštva, kome je prosleđen detaljan izveštaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miomir Ostojic Osa

pre 7 godina

Smesno i zalosno, po policiskim zakljuccima ispade da Miroslavu niko nije napao ili ako jeste onda je ona samu sebe napala....jadni su vam ovi izvestaji i svi znamo vase podmukle policiske oloske metode i sve ste ustanju uraditi za par stotina eura ili po politickom naredjenju ili zbog vase bolesne sujete, sram i stid vas bilo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija