• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.11.2016

21:27

SRBI U KLIN,  MUSTAFA U PLOČU: Neće biti nikakvog dekreta za Zajednicu srpskih opština!

Politika

SRBI U KLIN, MUSTAFA U PLOČU: Neće biti nikakvog dekreta za Zajednicu srpskih opština!

Podeli vest

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je danas da neće biti nikakvog Dekreta o formiranju ZSO, a da izrada nacrt statuta neće početi dok se Srbi ne vrate u kosovske institucije

- Neće biti Dekreta vlade o uspostavljanju Asocijacije sprskih opština jer ćemo raditi u skladu sa odlukom Ustavnog suda. Ustavni sud određuje kakvo će to udruženje biti, i ono će biti potpunosti u skladu sa preporukama i odlukama Ustavnog suda- rekao je Mustafa, a prenosi RTK2.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ranije danas je, u razgovoru sa izaslanikom za Jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Kristijanom Helbahom, rekao da očekuje da privremene institucije samouprave u Prištini, u skladu sa potpisanim sporazumom, u najkraćem roku usvoje dekret o uspostavljanju ZSO.


Prema rečima Mustafe, izrada nacrta statuta o ZSO neće početi dok predstavnici Srba ne učestvuju u radu institucija.

- On (nacrt statuta) neće početi da se izrađuje dok Srbi nisu u vladi i parlamentu. Oni bi trebalo da budu deo toga. Nismo čuli i nećemo prihvatiti bilo kakve uslove od bilo koga, jer udruženje ne stvaraju uslovi, udruženje je stvar dogovora i predmet odluke Ustavnog suda- naveo je predsednik vlade u Prištini.

Mustafa je rekao da pitanje formiranja ZSO ne može da služi za kupovinu ili političko uslovljavanje jer je to veoma ozbiljna stvar.

- Njihov povratak u institucije je njihova odgovornost i odgovornost prema onima koji su ih glasali. U međuvremenu, institucije će nastaviti da obavljaju posao u skladu sa zakonom i ustavom- rekao je on.

Mustafa je kazao da će Kosovo nastaviti da traži članstvo u Unesko i da se trenutno radi na traženju podrške od zemalja po ovom pitanju.

- Mi smo zainteresovani da se priključimo Unesku, postoje različiti kontakti koje ostvaruje Ministarstvo spoljnih poslova sa našim ambasadama u inostranstvu, jer želimo da imamo punu podršku kada dođe dan za glasanje. Nastavićemo da razgovaramo i sa zemljama Kvinte, kako bi stalno imali njihovu podršku- naveo je Mustafa, prenosi RTK2.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 7 godina

Samo idiot moze da veruje siptarima jer vreme je pokazalo i dokazalo da oni nisu ispunili ni jesnu jedinu tacku ili zahtev srpame strane.nSada ce da dobiju i pozivni broj a mi opet nista i opet cemo da glumimo ludilo i nastaviti pregovore i ustupiti im i Gazivode i sve ostalo u oblasti energetike. Sa siptatima razgovori teku ovako: Hajde da se dogovorimo kako mi kazemo i trazimo kazu siptari.nOnda srpska strana glumi damu iako se zna ko je i sta je i protestvuje i buni se pa onda pozove na orgije sve redom i siptare i EU i GBR i USA...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija