• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković - B.Vukčević

21.11.2016

22:44

PAKLENI PLAN RAME I TAČIJA: Šiptari prave 'veliku Albaniju', po svetu otvaraju zajedničke konzulate!

Politika

PAKLENI PLAN RAME I TAČIJA: Šiptari prave 'veliku Albaniju', po svetu otvaraju zajedničke konzulate!

Podeli vest

Albanski premijer Edi Rama i predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači više i ne kriju da rade na stvaranju takozvane velike Albanije!

To potvrđuje i zvanična informacija kosovskog ministarstva spoljnih poslova da će "Priština i Tirana ubrzo otvoriti zajedničke konzulate u Danskoj i Turskoj"!?

Neće se zaustaviti

Tako će Albanija i srpska pokrajina Kosovo u svetu praktično biti predstavljeni kao jedna jedinstvena država, što je nezabeležen diplomatski skandal!

- Za kratko vreme otvorićemo zajedničke konzulate u Turskoj i Danskoj. Tu nije kraj jer će Kosovo i Albanija nastaviti sa svojim ciljevima kad je u pitanju otvaranje zajedničkih konzulata - rekao je kosovski šef diplomatije Enver Hodžaj na Samitu albanske dijaspore u Tirani.

I dok se glavni promoteri "velike Albanije" Hašim Tači i Edi Rama nisu zvanično oglašavali, bivši ministar za KiM i profesor FPN Slobodan Samardžić ističe da Srbija mora oštro da reaguje.

 

 

- Srbija treba da Danskoj i Turskoj uloži diplomatske note, kao protest zbog otvaranja ovih konzulata. Tako ćemo pokazati da ne odustajemo od KiM i vodimo računa o nacionalnim interesima - ističe Samardžić uz opasku da ćemo teško promeniti odluku ovih zemalja, jer su one već priznale Kosovo.

Spremaju vojni savez

I Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da Beograd treba da uloži protestnu notu.

- Iako su zajednički konzulati česta praksa jer se smanjuju troškovi, mi to ne smemo ignorisati. Kad već govorimo o velikoalbanskim pretenzijama, daleko opasniji je sporazum o vojnoj saradnji koji Kosovo i Albanija već uveliko pripremaju - zaključuje Proroković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

: Srbija mora ostro da reaguje !!! rekao Slobodan Samardzic i ostao ziv.!Sto nama briga kako ce Srbija reagovati a u prevodu znaci: Pas laje a karavan prolazi.

n2

pre 7 godina

ko se zadnji smeje najsladje se smeje, nicija nije gorela do veka pa nece ni vasa.

DS

pre 7 godina

Ovo su mafijasi i glupaci koji nisu ucili istoriju jer im je sva istorija bio Enver Hodza i koji ne zanju da se ta istorija ponavlja. Svaki okupator srpskih zemalja je kad-tad porazen i protjeran a Siptari su svaki put ostajali nemocni i porazeni oci u oci s nama Srbima,pa ce tako biti i kad im odu SAD i EU kao zastitnice,a taj je momenat,cini mi se vrlo blizu, Samo im narednog puta nece pomoci prica o bratstvu i jedinstvu i Bori i Ramizu i nece se zaustaviti prije italije. A,to tada neka pricaju o maLJI i veLJiki ALJ banija.

zoran

pre 7 godina

Ja bih njima savetovao, jos sada, da izgrade dobar auto put koji vodi do Tirane. Onako sirok da moze u nekoliko kolona da se ide ka njihovoj voljenoj zemlji, jer ce im trebati , cini se veoma uskoro. Nije zgodno preko prokletija trcati; ovako auto putem ima da hvataju maglu mnogo brze. "Drzava" im o koncu visi ovih meseci, odnosno naredne godine, a svesni nisu.

ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

Zorane, vidi se da ti nikada nisi ni bio na Kosovo i ne znas nista. Za tvoje obavestenje autoput vec je zavrsen pre 3-4 godine od Pristine do Draca( Durres) Sada cemo do Merdare i eto nas u centralnu Srbiju i cak u Beograd na kafu . Dobro bi bilo da ne pretis, posto siguran sam da oci u oci ti si fin covek, ali preko interneta pravis se patriot.

nesa

pre 7 godina

vreme je da krenemo u borbu protiv ovog zla, i da vratimo ono sto nam je oteto, a mogli bi i ostatak da proteramo preko mora. \n

Dak

pre 7 godina

Ha,ha,ha, a kad dodje balkan po rusku zonu interesa, uz saglasnost Trampa, sta cemo onda?

Lala iz Banata

pre 7 godina

Чим оде "Бондстил" са Косова - Одлазе и "илузије"...Чекамо Трампов потез...Ако повуче ( а обећао је...!) назад америчке војнике из свих европских база, то значи...- крај тзв. "Независне државе Косово"... а "Велика Албанија" може да "лети" и оним Дроном, којим је и долетела.

slavimirmitic

pre 7 godina

pa alooooooo dokle vise srbijo ako to nasa zemlja pa preuzmite nesto sto lazete narod i cutite

Nesa

pre 7 godina

Ma neka rade sta rade. Sto vise udju u tu pricu, sve su nam vece sanse da izadjemo na more.

miki delija

pre 7 godina

ha ha ha ha samo jos malo kada se tramp povuce i srpska vojska ponovo krene na onome sto je njeno eto ih automatski u zajednickoj drzavi ali se plasim da im nebude uska i mala jer je onda putin tamo ha ha ha ha sipi sipi kukala vam majka

boris

pre 7 godina

Pa dobro, neka rade. Ali šta je sa srpskim projektom Velike Srbije? Mora da im se parira. I srpski Skadar da uključe. Šta rade ti Nikolići, Vučići i Šešeljvci? Granice su pomerane 1000 puta kroz istoriju. Ne misle valjda Srbi da je sada sve gotovo. Mora se raditi na nacionalnim intresima Srba baš kao što to rade Albanci i kao što su radili Hrvati. Samo malo bolje ako to ume naša politička elita!

Ćirilica

pre 7 godina

Нико не спречава Србе да се множе!Нико!Наталитет је једина гаранција нашег опстанка и победе.Нажалост,,за десетак година је нестало Срба колико и у Јасеновцу.Народ није крив:одговорна је неспособна и неодговорна власт!

DEDA STAVRA

pre 7 godina

USKORO CE SE OPET SRPSKA TRUBA NA KOSOVU CUTI,VRACA SE LAZAR NA SVOJU ZEMLJU I SRPSKO ZIVLJE A VI SCIPTORE SREDITE TE PUTEVE I OKOLINU DA NEDANGUBITE KAD KRENETE U SVOJU MATICU SVE DO TIRANE ONDA MI ZAKLAPAMO KAPIJU I NEMA NAZAD.MOGU SLOBODNO OSTATI SVI ONI CASNI I POSTENI KOJI SU I PRE ZIVELI SA NAMA I VEROVALI U ZAJEDNICKI ZIVOT,OSTALI KRECITE NA VREME NEMOJ POSLE DA BUDE DA VE SRBI OPET ISTERALI.JER SE SADA RESAVA ZA NAVEK SVI NA SVOJE.PLUS RUSKA VOJSKA NA PROKLETIJAMA I PRIZRENU.

Slobodan

pre 7 godina

Da li je to onaj Edi Rama, koji je nama, građanima Srbije predstavljen kao prijatelj, kada nam je došao u "prijateljsku" posetu? Kada će se još pominjati njegovo prijateljstvo prema Srbiji i srpskom narodu?

37 Odred

pre 7 godina

VRATICU SE I OPET VAS NEĆE BITI...misevi mali uplaseni. Sledeci put nece biti Milosevica da vas spasi i pusta kroz obruc da bezite u Albaniju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija