• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2016

15:11

NATO PRED POSETU VUČIĆA: Poštujemo neutralnost Srbije

Politika

NATO PRED POSETU VUČIĆA: Poštujemo neutralnost Srbije

Podeli vest

Severnoatlantska alijansa u potpunosti poštuje politiku neutralnosti Srbije, poručuju iz sedišta NATO pred sutrašnji sastanak premijera Aleksandra Vučića i generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga


- U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu suverenih zemalja da same donose odluke - poručio je zvaničnik NATO u izjavi za Tanjug i istakao da očekuje da će osnovna tema razgovora dvojice zvaničnika biti saradnja Srbije i Alijanse.

- NATO i Srbija dele iste bezbednosne izazove i vrednosti. Mi pozdravljamo produbljivanje kako političkog dijaloga, tako i praktične saradnje sa Srbijom na pitanjima koja su od zajedničkog interesa - istakao je taj zvaničnik NATO.

Prema istim izvoru, Severnoatlantska alijansa naglašava da pozdravlja i napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine, kome posreduje EU.

- NATO će nastaviti da pomaže u izgradnji stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu - zaključio je NATO zvaničnik za Tanjug.

Iz Alijanse takođe podsećaju da je generalni sekretar NATO posetio Beograd u novembru 2015. godine, kada se sastao sa premijerom Vučićem. 

Dodaje se da je Srbija u januaru 2015. godine usaglasila Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP) sa NATO, što je dovelo dubljeg dijaloga i praktične saradnje, prvenstveno u oblasti reforme odbrane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Не подржавамо НАТО.

DEDA STAVRA

pre 7 godina

To sto vi postujete neutralnost Srbij samo lazte,naterali ste izdajnike u Srpskoj vlasti pa su potpisali nakaradne ugovore sa vama zato to isto sada treba i sa Rusijom da potpisu da se i njivov trupe krecu kroz Srbiju bez placanja drumarine, i nepodleganju osiguranja i bilo kakvih zakona ove zemlje.No hoceteli vi vec jdnom da se povucete sa kosova i iselite bazu Bonstil da bi po onom ugovoru usle Srpske trupe od Hiljadu vojnika na svoju zemlju i svoje kasarne.Ili c narod traziti da se u Srbiju i njene vojne baze stacioniraju Ruske snage sa najnovijom opremom.Malo i vi YENKI RAZMISLITE.

Drago

pre 7 godina

Da sam jučer umro ovo nebi znao. Nato nešto poštuje možda bi vam neko u obdaništu kod djece do godinu dana i povjerovo ali svi što su stariji od godinu dana u tu laž ne vjeruju. Netrebate vi ništa poštovati vi nas samo pustite na miru i ništa više ne tražimo od vas.

zora

pre 7 godina

Bombardeti Srbije prihvataju nasu neutralnost I dobre odnose sa Rusijom???

anton

pre 7 godina

sta je vucic tamo zaboravijo ili on ne slusa svoj narod sa zlotvorima netreba vodit nikakve razgovore dok ne otplate odstetu moralnu I materijalnu

bube

pre 7 godina

Nato nije partner Srbije, već Rusija, pa prema tome NATO neprijatelji što dalje od Srbije.

bube

pre 7 godina

U vezi Srbije nek Nato pita Putina, nemoj nas da uznemirava.

Bojan

pre 7 godina

Zasto mi uopste razgovaramo sa tom kriminalnom teroristickom biznis organizacijom? Samo kriminalci i izdajnici slusaju njihove naredbe i idu na njihove samite.\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija