• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2016

09:22

GOJKOVIĆ: Ne razmišljam o ostavci

Politika

GOJKOVIĆ: Ne razmišljam o ostavci

Podeli vest

Predsednica Skupštine Maja Gojković ponovila je danas, povodom događaja u parlamentu, da ima utisak da iza toga stoji nešto mnogo veće, da to nije bilo spontano ponašanje, "nego dobro promišljeno ponašanje kako napraviti haos u državi, kako obesmisliti rad i postojanje parlamenta"




Gostujući u Dnevniku RTS-a, Gojković je rekla da ne razmišlja o ostavci već o tome šta parlamentarizam predstavlja za grupu opozicionih poslanika koji su odlucili da koriste rec destrukcije umesto politickih argumenata.

Polemike su dobrodošle, napominje predsednica Skupštine, ali ocenjuje da to nisu bile polemike, već "vređanje i pljuvanje na ivici tuče".

Gojković kaže da je koristila poslovnik i izgovorila više opomena, jer nije mogla na drugi način da uspostavi red.

- Očigledno je da ''Dosta je bilo'', pojedini poslanici Demokratske stranke ne shvataju snagu pristojnosti - kaže Gojković.

Ona je dodala da je razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da je on shvatio razloge zbog kojih je prekinula sednicu parlamenta i zašto je apelovala "na poslanike opozicije i sve ostale poslanike, delom i većine, koji su samo sedeli i nemo posmatrali i nisu se suprotstavili takvom ponašanju, da razmisle šta žele od ovog parlamenta".

- Ono što me je porazilo je ćutanje onih od kojih sam očekivala da ce stati, ako ne u zaštitu vladajuće većine, onda u moju zaštitu - kaže Gojković.

Gojković im je poručila da, ako smatraju da ona nije predsednik parlamenta koji može da napravi red, ona to priznaje i da mogu da se zamene.

- Rasim Ljajić, ili neko iz SPO, ili neko iz Nove Srbije, svi oni koji su tog dana ćutali, neka dođu na moje mesto, a ja ću sa zadovoljstvom, kao političar sa iskustvom, biti deo vlade Republike Srbije, i to mi neće uopšte teško pasti - zaključila je ona.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Dobro je da je razgovarala sa "šefom" kako bi znala koje mišljenje da iznese za medije. Nego zašto uvek sebe vidi kao - žrtvu? Jednostavno jedan/a impotentan/a političar/ka koju je vreme i dešavanja pregazilo. Ako nije u stanju ni tu funkciju predsedavajućeg parlamenta da obavlja onda kao "iskusna" političarka nek' povuče potez i podnese ostavku. Kakav razgovor sa g-dinom Premijerom ... pa ne predsedava On parlamentom ... svašta ...

vera

pre 7 godina

Opozicija treba da shvati,snagu poslovnika ,ako to nije tako krivi ste vi gos.Gojković ..i šta čekate čekić treba da radi, zarad Srbije..KRAJ priče..

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija