• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2016

15:04

RISTIČEVIĆ DEMOKRATAMA: Neće mene niko izbaciti iz parlamenta, NIJE MENE SKOT OVDE UBACIO!

Politika

RISTIČEVIĆ DEMOKRATAMA: Neće mene niko izbaciti iz parlamenta, NIJE MENE SKOT OVDE UBACIO!

Podeli vest

Poslanici Demokratske stranke napustili su danas skupštinsku salu tokom obraćanja poslanika na listi SNS Marijana Rističevića, poslanici iz DJB su mu okrenuli leđa, a rasprava u parlamentu prekidana je na kratko nekoliko puta kako bi se uspostavio red

Rističević je u raspravi o amandmanima na set pravosudnih zakona poručio DS da onaj ko nekome ospori pravo govora i zbora, ne može da se zove demokratska i “nije dostojna jednog (Borisava) Pekića, Nikole Miloševića, Koste Čavoškog, Zorana Ðinđića i svih drugih čestitih osnivača”.

- Mene neće niko ućutkati, niko me neće izbaciti iz parlamenta, mene nije poslao (Kajl) Skot ovde. Njih neću ja da izbacim, njih će izbaciti narod na prvim izborima - poručio je Rističević poslanicima DS koji su napustili sali kada je počeo da govori.

- Ovi što su izašli hoće da me ućutkaju. E, te sreće biti neće. Hoće da me izbace iz parlamenta. Nije mene Skot ubacio u parlament. Nekog drugog je Skot izbacio iz parlamenta, ove koje ja svojom diskusijom uvek izbacim iz parlamenta - rekao je Rističević.

Lider Nove stranke Zoran Živković pitao je da li bi udarna grupa za borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i terorizma, koja je predviđena Predlogom zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, mogla da otkrije ko je srušio Savamalu.

Rističević je rekao da nema ništa protiv da se ta udarna grupa pozabavi Savamalom, kao što je govorio njegov kolega Živković, koga je nazvao “poljoprivrednikom u pokušaju”, ali i naveo da bi ta grupa trebalo da se pozabavi i “nepostojećim fakultetima u Inđiji”.

- Taj virtuelni fakultet se nalazi u zgradi koja je građena bez dozvole, a prethodno je srušeno devet zgrada, koje su bile zakonite, pod zaštitom države u Inđiji, da bi se sagradio TQ centar i da bi za se za tri miliona evra kupilo 1.000 kvadrata za virtuelni fakultet. Za to neko mora da odgovara - rekao je Rističević.

Baš u toj zgradi, prema njegovim rečima, Goran Ješić obezbedio je sebi pentahaus od 250 kvadrata.

Rističević kaže što se tiče "Sablje" i udarne grupe, ne može se “tupa Sablja nadoknaditi oštrim jezikom”.

- To moj kolega poljoprivrednik nikako da nauči - napomenuo je on.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović, poručio je predsedavajućem da Rističevića još nije isključio iz skupštine zbog svega što je uradio, a na to mu je predsedavajući odgovorio da je Rističević govorio o radu udarne grupe i šta od nje očekuje, te da ne vidi razlog da ga zbog toga udalji sa sednice.

Rističević je potom poručio političkim protivnicima da im neće biti potreban nikakav fitnes da bi doterali kilažu, ako budu često izlazili iz sale.

- Ovde se traži neko moje izbacivanje, ja ništa u parlamentu nisam uradio. Ako sam nešto napisao na tviteru, nek tviter suspenduje taj nalog. Izvinio sam se, iako sam rekao istinu i tačne podatke. Nedopustivo je što moji protivnici to zloupotrebljavaju - rekao je Rističević.

On je naveo da za razliku od njih nikoga nije pljunuo, ni opsovao, niti jurio po kancelarijama da bije, nije mahao štapom ili pretio kao što su njemu pretili, nije pretio da će skočiti na predsednika RIK-a, nije ženama zavrtao ruku, te smatra da nije zaslužio takav odnos u parlamentu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petra

pre 7 godina

Očigledno je da DS koja je zloupotrebila bolesno dete tako što je otkrila njegov identitet i njime manipulisala želi to a sakrije režirajući ponašanje koje danas imamo da vidimo.

draža

pre 7 godina

Dule, jel znaš ti šta su maniri? Da si završio osnovnu školu znao bi.

Jasmina

pre 7 godina

Prosli put su vredjali, pljuvali, psovali majku coveku,,,,sada opstruisu rad, okrecu ledja, pa ko je za vas glasao, ko vas podrzava, ko vas placa???

tt

pre 7 godina

Šta pominje lakrdijaški i maše zbirkom? Neka sedne, zagreje stolicu i napiše Zahtev, kao poslanik /ili poslanička grupa/, za proveru tih virtuenih fakulteta i novca koji bio u protoku. Ako je sve tačno, neka odgovorni snose zakonske posledice, a ne samo jedni drugima mašu po principu: ako ti mene takneš i jaću tebe.... Takva je intelektualna i finansijska sirotinja, što, izgleda, čini veći deo poslanika. Nije lako Gojkovićki u takvom vrtiću.

Miki

pre 7 godina

"Demokrate" nezasluzuju svoj naziv od kada su na prevaru, "bager revolucijom" i paljenjem skupstine dosli na vlast.

Nikola

pre 7 godina

Ovi što su izašli jedino to i mogu. A vraćati se ne moraju.

Pinki

pre 7 godina

Naravno jer stranci nikada nece odlucivati u Srpskom parlamentu.

Deda Zvonce

pre 7 godina

Дојебисти се понашају као распуштена деца у обданишту док васпитачице трачаре: шетају се неконтролисано по просторији, свађају се псујући, пљују другу децу, дуре се кад им се каже да се упристоје... Тиме јасно показују свој виртуелни менталитет.

zaza

pre 7 godina

Opozicija niti moze niti zeli da postuje skupstnu i sam rad skupstine.

bubsvaba

pre 7 godina

Bravo i nedaj da te blate oni koji neznaju ni dve unakrsto jest nepismenjaci i lopovi .Hrabro do kraja nedaj se ološu da te matretira i proziva ,ako ih sramota sta su radili njihova stvar..

Miki

pre 7 godina

Rističević je i trebao da ovako odgovori opoziciji.

Dule

pre 7 godina

Marjan Risticevic razotkriva nedemokratski pokusaj demokratske opozicije da ga ucutka i oduzme mu neprikosnovena poslanicka prava.

Vitkor

pre 7 godina

Zli Rističević , stalno se javlja za reč i isteruje demokrate iz skupštinske sale hahahaa... opak tip!

milica

pre 7 godina

Tako je Marjane tebe su doveli građani Srbije u skupštinu a njih izgleda Skot.

Boki

pre 7 godina

Tako je, gospodina Risticevica su izabrali gradjani Srbije.

Miša_Zemun

pre 7 godina

A šta je imao Tito pa je bio tako uspešan?

Jadranka

pre 7 godina

Ристичевића одмах избацити из Скупштине!

ana

pre 7 godina

Kompletnu opoziciju treba izbaciti, a ima dana izbacice ih narod. Cudi me sto ih i toliko ima nakon propasti koju su doneli ovom narodu

Hana

pre 7 godina

Satera njih Ristivoje u ćošak, a to šatro izlaženje je dokaz njihove nemoći i glupiranja. A ovi drugi što okreću leđa, vrlo brzo će u Evropu sa takvim standardima, pogotovu ako se priključe LGBT populaciji!

jhu

pre 7 godina

Risticevicu care,sto Maji mesecima ne uspeva ti si ih smirio za minut !!

omm

pre 7 godina

Na Rističevića su se okomili oni koji najviše napadaju i prave haos u Skupštini što zaista je perfidno!

Pjer

pre 7 godina

Skotovim pulenima je i mesto na ulici,a ne u Skupštini !!!

Ninoslav

pre 7 godina

Rističević je veliki gospodin, opozicioni poslanici bi trebali umesto što ga napadaju da od njega nauče nešto.

Mkki

pre 7 godina

Narod je izglasao poverenje on moze i da ga srusi.

bole

pre 7 godina

Risticevic je ostar na jeziku a sve sto prica je istina i to ih vredja, a nemogu mu parirati pricanjem, a narocito Zivkovic koji ne zna tri reci da sastavi.

Miodrag Ilić

pre 7 godina

Kada nemaju šta da kažu poslanici DS i DJB prave skandale da bi bili u centru pažnje.

Volim_Srbiju

pre 7 godina

Marijane, ti si na krilima izborima ušao parlament, ali ove iz opozicije su ubacili i soroš i skot zajedno.

malamu92

pre 7 godina

Nije njega Skot ubacio u Skupstinu kao jankovica

gradjanin1

pre 7 godina

Ovde je vec sve odavno receno tako da....

profesor

pre 7 godina

Ovi što okreću leđa, okreću je Srbiji. Bolje da nisu ni ulazili, kao ovi žuti. Platu su primili.

Maki

pre 7 godina

Neka si im rekao, ali njima i to dzabe. Ne znaju oni za sramotu, nije im poznata ni rec castan, ni posten, ni vaspitan, ni kulturan..

zrenjaninka

pre 7 godina

Ма дај Ристичевићу, склањај се бре из парламента, није то за тебе! Прошли сазив Парламента из партије ПУПС-А су те звали "ПАЈАЦЕМ" Скупштине. Смеју се бре тамо са тобом а и ми што те гледамо преко телевизије!!!!

mala

pre 7 godina

Kako god sada, ali mu nije bilo umesno ono ponasanje.

Jakša

pre 7 godina

Rističević je stari poslanik koji nema dlake na jeziku. Mislim da je dobro da svako pokaže koliko vredi. Bežeći iz Narodne skupštine i nepoštovanjem narodnog poslanika, ma ko to bio, DS i DJB pokazuju nervozu jer rejting im pada i smatraju da samo skandalim mogu privući određenu grupu glasača.

vojvodjanin

pre 7 godina

E dobro si im i rekao Rističeviću, da će ih narod izbaciti na sledećim izborima. Legalno i voljom većine.

Janko

pre 7 godina

Opozicija opstruira rad vlade jer nista pametno nema da predlozi. U tome prednjace DJB svojim bezobrazlukom i bahatoscu.

Nenad

pre 7 godina

Demokrate najmanje imaju prava da bilo kome sta kazu. Zemlju su upropastili.

Marijana

pre 7 godina

Opozicija je u skupstini samo da bi pravila cirkus.

Pioneer

pre 7 godina

Risticevic nastavlja da me odusevljava nacinom na koji odgovara DS-ovcima i ostaloj bagri. Misle da mogu da rade sta hoce po Skusptini. E,pa nece moci.

BOKI

pre 7 godina

Sa žutim ološem i šljamom se mora tako. Oni jedino takav način komunikacije mogu da shvate. Zato i napuštaju skupštinu. Da priča neko drugi oni bi sedeli jer ne bi ništa razumeli.

Lukic

pre 7 godina

Ovih dana svi protestvuju I pizivaju na nemire. Opoziciji se zuri a sve zarad licnih interesa

Dare

pre 7 godina

DS i DJB nemaju argumente za raspravu pa planski vrse opstrukciju,ali narod sve to vidi sto je dobro da zna sa kakvim ljudima ima posla!

Mima

pre 7 godina

Zasto Risticevica izbaciti iz parlamenta ,neka se izbace oni koji narusavaju red i mir na sednici.Risticevic svoj posao poslanika odlicno obavlja

Rade

pre 7 godina

Risticevicu samo malo strpljenja dok nebudi izbori nece imati ko da vam smeta u skupstini.

Nevena

pre 7 godina

DS se ponasaju kao deca ,kada ce se jednom vec uozbiljiti.

Gile

pre 7 godina

DS-ovci su toliko izduvali i koriste se najjeftinijim, senzacionalistickim taktikama... DJB se nikada nije ni naduvao, tako da nema sta da se izduva... Izdajnici koji ne zele nista lepo ovom narodu!

mika

pre 7 godina

Demokratima fali da vise nemozedu ugoziti Srbiju i zato u svasta se mesaju! Ali dabe.

Zlatko

pre 7 godina

Demokrate i Dosta je bilo prednjace u stvaranje nepodnosljive atmosfere u Skupstini Srbije.

Alisica007

pre 7 godina

Stvarno misle da takvim ponasnem skupljau poene, ne, sam pokazuju koliko su nebaspitani #demokrate

Pinki

pre 7 godina

Pa strani mocnici bi voleli da se mesaju u rad parlamenta.

Mirko Oro

pre 7 godina

Nije opozicija ovela Marijana Rističevića u skupštinske klupe , nego građani na izborima i samo oni mogu da ga izbace iz tih klupa.

TheRiddler

pre 7 godina

Risticevicu ne mogu nista jer uvek zna da im odgovori kako treba i kako su zasluzili. Svaka mu cast za svaku argumentaciju. Samo neka tako nastavi. Sa DS-om i DJB-om i treba tako.

vlada

pre 7 godina

opozicioni poslanici bi trebali umesto što ga napadaju da od njega nauče nešto.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija