• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.11.2016

09:25

POPOVIĆ: EU više ne može sebe da naziva zaštinikom ljudskih prava i sloboda!

Politika

POPOVIĆ: EU više ne može sebe da naziva zaštinikom ljudskih prava i sloboda!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović uputio je glavnoj urednici "Raša tudej" Margariti Simonjan otvoreno pismo podrške povodom progona koji Evropska unija sprovodi nad ruskim medijima poredeći ih sa ISIS

- U ime Srpske narodne partije koju predvodim, u svoje lično ime, a siguran sam, i u ime najvećeg dela građana Republike Srbije, upućujem vam najsnažniju podršku i poruke ohrabrenja da izdržite progon koji nad novinarima Sputnika i Raša tudej sprovode najviše institucije Evropske unije - naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, usvajanje nacrta Rezolucije u Evropskom parlamentu u kojem se izveštavanje Sputnika i Raša tudej izjednačava sa širenjem propagande Islamske države predstavlja grubo kršenje slobode govora i mišljenja kao osnovnih demokratskih i civilizacijskih vrednosti na kojima se zasnivaju sva uređena društva u Evropi i svetu.

- Ovaj napad institucija EU na slobodne medije Sputnik i RT ukazuje da Evropska unija više nema ni kapacitet ni kredibilitet da sebe naziva bastionom i zaštitnikom demokratskih vrednosti i ljudskih prava i sloboda. Brisel je posegao za instrumentima represije za kojima posežu najgori totalistički režimi i to u trenucima kada osete da im se bliži krah - poručio je Popović u pismu urednici RT i dodao:

- Žalosno je što na ovakav način Evropska unija ulazi u terminalnu fazu svog postojanja, gazeći vrednosti na kojima je nekada počivala, a koje su joj ostavili u zalog svi oni koji su dali svoje živote u Drugom svetskom ratu da bi Evropa danas živela u miru i slobodi, a među njima je bilo najviše Rusa i Srba.

Lider SNO je uredništvu i novinarima RT poželeo da idrže pritiske i istraju u borbi za istinu i pravdu!

- Ovakvi incidenti treba samo da vas ohrabre i dodatno motivišu da nastavite da radite svoj posao predano i profesionalno u interesu očuvanja demokratije i mira i stabilnosti u svetu - zaključio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stanko

pre 7 godina

Ma ko je ikad imao zabludu da je EU demokratija?

Lala iz Banata

pre 7 godina

ЕУ је, ако ћемо поштено, заправо... - "Робовласничка" Демократија...!!

Boris

pre 7 godina

Biti Sloven je izgleda najveći greh u ovom anglo-germanskom svetu!

Markoni

pre 7 godina

Mi najbolje znamo šta znači progon bez razloga! Podrška braćo Rusi!

Vladimir

pre 7 godina

To nikada nije ni mogla, samo za razliku od pre isplivavaju svi nedostaci te EU u koju mi grčevito težimo da uđemo.. Pokazali su svoje vrednosti kao i NATO onog dana kada nas je bombardovao i Brise koji na sve načine gleda da nam otme teritoriju na Kosovu i Metohiji.. Toliko o EU i toliko o njihovim pravima i vrednostima..

Nikola Sarić

pre 7 godina

EU je sve osim zaštitnik ljudskih prava, veštačka tvorevina koja gleda svoje interese gazeći sve one koji misle drugačije..

Pavle Ivković

pre 7 godina

Svaka čast na tekstu žalosno je sve ono što pokušava EU... Puna podrška novinarima Sputnika i Raša tudej...

sudija

pre 7 godina

Gospodine Popoviću, svaka Vam čast na smelost, konkretnost i pravednost.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Па што их фино "демократски" не бомбардују као и РТС 1999.године ? И Радио Телевизија Србије је бомбардована - из истих "демократских" разлога, које смо после... - "прихватили".... (... додуше, погнуте главе...)

nole

pre 7 godina

sad stisnite petlju i napisite kako su glasali srpski predstavnici u EP !? Uzdrzanost je isto kao glasanje ZA

duška

pre 7 godina

Oni tamo odavno jedno misle, drugo pričaju, a treće rade! Ko ne razume tu podmuklost, ježa je u bodljicu! Na žalost, svet ili se paravi ili je stvarno zatutupeo i oglupeo od ove silne elektronike pa niti šta vidi, niti šta čuje niti nešto zna!!!

Ljubo

pre 7 godina

Brisel ,to je najvece ,najzasticenije ,najmodernije ,najtajanstvenije fasisticko gnezdo .Zna to Rus...

Mirko

pre 7 godina

Kakva eu, to je interesna unija koja nema veze sa demokratijom.

Goran

pre 7 godina

Sramota je šta radi evropa. I to ne vidi samo onaj ko ne želi da vidi.

Veljko

pre 7 godina

Neka se Srbija dobro zamisli pre nego sto udje u eu koja je definitivno pred raspadom. Ne postoji gori trenutak nego sada uci u evropsku uniju.

Igor

pre 7 godina

To je pocetak jedne nove evrope a raspad one demokratske za koju su dosta njih dali i zivot

Milan

pre 7 godina

Video sam da je ovde u komentarima kao da EU postaje nacisticka tvorevina, ali sto je najgore ja mislim da ce postati nesto jos gore, posto su ovi u stanju da naprave tako nesto.

Pedja

pre 7 godina

Pa naravno da ce reci da propagiraju ISIS. Najlakse je tako kad zaboli istina. Gospodo iz EU, nije ISIS sve sto ne deli vase misljenje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija